Hypershell / AI-Powered Exoskeleton

igi

Guru
13. okt 2007
5.696
1.267
113
Celje
Ne vem sicer kam naj tole obesim in ne ni reklama. Je pa izkušnja, ki bo mogoče komu prav prišla.
V bistvu ni izkušnja direktno iz tega, čemu je v osnovi igračka namenjena, pa vseeno.

Žena ima MS in težko hodi. Zato malce bolj spremljam in tudi kupim kakšno "igračko", ki bi nama potencialno lahko olajšala vsakodnevne izzive.
Kljub temu, da omenjeni eksoskeleton ni certificiran za zdravstvene namene, sem zadevo naročil in čez vikend je bil čas za test.

Moram priznati, da sem zaenkrat nad delovanjem NAVDUŠEN! Sva poskusila samo na ravni podlagi in prvi komentar je bil "tako se nisem počutila že skoraj 10 let". Je sicer prišel po koncu uporabe precej velik šok, ko zadevo izklopiš in kar naenkrat ni uspela niti dveh korakov več narediti, pa vseeno.
Morava še naštudirati nastavitve za stopnice, ampak ja tudi to bo očitno z več napora nekako šlo. Brez ne zmore praktično nobene stopice.

Naprava je tako enostavno narejena, da sem si po predstavitvi na netu rekel, da tole ne more biti nekaj posebnega. V praksi pa se kaže, da je lahko zares uporabna zadeva.
Če bo kdo rabil kak info iz prve roke naj klikne.

IMG_6744 – srednji format.jpeg

igi

Guru
13. okt 2007
5.696
1.267
113
Celje
Vsekakor opisi. Kliknem naj kam? Kolk to stane?
Stran proizvajalca

Imaš 3 cenovne opcije. Jaz sem naročil srednjo, za 1100eur. Sedaj, ko vidim kako deluje, me mika karbonska, ki je nekoliko lažja.
Če bo kdo naročal, imam neke referal kode za - 30eur.

Obstaja še konkurenčna "kopija", a ko sem jaz naročal še niso dostavljali v EU. Dnsys x1

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.566
7.206
113
pri taščici
Koliko mora biti clovek se "pri moceh" da ga tole se lahko postavi nazaj na noge?
Imam sorodnika najinih let, v zadnjih cca 5 letih ga je MS precej prizadela.
Ne morem pa primerjat tvoje žene in sorodnika, ker ju premalo poznam
Mogoce ideja za nakup v kaksnem društvu, kjer bi zadevo potem lahko testiralo vec uporabnikov in bi se ugotovil "limit" uporabe.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in luciano

igi

Guru
13. okt 2007
5.696
1.267
113
Celje
Koliko mora biti clovek se "pri moceh" da ga tole se lahko postavi nazaj na noge?
Imam sorodnika najinih let, v zadnjih cca 5 letih ga je MS precej prizadela.
Ne morem pa primerjat tvoje žene in sorodnika, ker ju premalo poznam
Mogoce ideja za nakup v kaksnem društvu, kjer bi zadevo potem lahko testiralo vec uporabnikov in bi se ugotovil "limit" uporabe.
Zelo podobno sem jaz spraseval proizvajalca in je bil odgovor, da ne priporočajo nakupa, ker ni certificirano za medicinkse namene. Ampak, da lahko pa, da bo pomagalo.

V osnovi samo ojača to kar ti narediš. Imaš app na telefonu kjer nastavljaš “moč” in različne programe (hoja po ravnem, v hrib, po stopnicah gor/dol, kolesarjenje…). Načeloma naj bi ai pomagala pri avtomatskem preklapljanju in se sproti uči. A ker gre v najinem primeru za počasno hojo in počasne spremembe ta “preklop” ni hipen. Recimo stopnic ne zazna avtomatsko, ker verjetno premalo dvigne nogo v osnovi.
Pri hoji je pa nora razlika. Če brez pomoči dviguje nogo samo malo od tal, je sedaj dvig praktično normalen. Tudi hitrost hoje in domet je konkretno večji. Sploh pa občutek, da nekaj spet lahko “sam”.Je pa bila seveda na koncu sprehoda “mrtva”. Ker tolikšnjo razdaljo in hitrost že zelo dolgo ni dosegla.

Pri stabilnosti/ravnotezju ne pomaga. Na močnem ojačanju je kvečjemu slabše, ker če imaš “čigumi” noge, naprava ojača tudi nehotene gibe.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Hanzi

brane_new

Guru
10. feb 2008
17.268
2.711
113
Kako si nešel proizvod?
Si sam po internetu hodil, namig?
Na koncu si ''mrtev'' Je takrat nevarna situcija, moraš biti sede?

igi

Guru
13. okt 2007
5.696
1.267
113
Celje
Kako si nešel proizvod?
Si sam po internetu hodil, namig?
Že pred leti videl idejo, ki je zbirala sredstva na indiegogo. Takrat se mi še ni zdelo potrebno in nisem vplačal, sem se pa očitno prijavil na “novice”. No sedaj so me spomnili…
Na koncu si ''mrtev'' Je takrat nevarna situcija, moraš biti sede?
V bistvu brez moči. Doma samo še postelja. Itak je tole stalnica pri MS, a s to igračko traja dlje, da prideš do te točke.

Uporablja rolator za stabilnost in predvsem, da se lahko usede, ko ne gre več. In sedaj težava. Se ne more vsesti, ker motorji na boku in ne gre po širini med ročaji.

• Žalosti me
Reactions: Hanzi

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.566
7.206
113
pri taščici
A lahko policko razširiš proti ročajem Saj kolesa ima precej nazaj, takp da prekucnit se ne bi smela kar.tako. ali pa ce jo lahko obrnes za 180°. Saj vrcat v njo se ne bi smela sodec po sliki.