Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Naj uganem. Z pogledom na Zrće? So kraji na Pagu, kjer pravijo, da ne rabiš televizije in radija, ker imaš Zrće na dohvatu ruka...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
A lahko kaksno sliko notranjosti apartmajev, ki jih dobite pod 100 eur. Toliko, da razumem pričakovanja glede apartmaja.
Nic posebnega: kopalnica, soba z zakonsko posteljo, skupni prostor s kavcem in manjso kuhinjo. Velikost cca 25m2. Pred vhodom 20m2 terase.

300m naprej bolj v centru - 3 sobno stanovanje - 100 eur/noc.

cist normalno opremljeno, staro cca 10 let.

fotk nimam ker ne vem zakaj bi fotkal take zadeve.

kontakt dobil od lastnika tistega trisobnega stanovanja.
Morda je fora da je brac in se dlje vozis…pojma nimam.

jezek

Guru
24. jul 2008
3.458
1.456
113
Na Bolu sta 2 tipa, ki hendlata vecino nastanitev. Eden ima ene 70kos, drugi pa 200kom. Ce se z njimi zbondas si zmagal!

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
tudi sam bil na Hrvaškem (Krk) za podaljšan vikend... cene so šle gor, pivo sem plačal od 3.3 do 3.9. Kepica je 2€, torej iz 12kun na 15 kun... Parkirišče je šel gor iz 8kun na 1.3€.
Največji "šok" na računu: sladoled maxim/magnum..... 3.90€ me je kar ob svet vrgl.... bom moral sladoled pripeljat v prtljažniku in ne pivo :)

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Ja, žal so cene v glavnem še nekaj % nad našimi v trgovinah (edino Kaufland v Umagu je imel akcijo deo-roll-on-a Borotalco - mislim da 2,12 EUR, pri nas Mercator spletna štacuna recimo 4,79 EUR. So pa tudi ostali (mimo akcije) bili pod 4 če se prav spomnim).
Sladoled so pa res "zaokrožili" na 2 soma na kuglo.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
Ja, žal so cene v glavnem še nekaj % nad našimi v trgovinah (edino Kaufland v Umagu je imel akcijo deo-roll-on-a Borotalco - mislim da 2,12 EUR, pri nas Mercator spletna štacuna recimo 4,79 EUR. So pa tudi ostali (mimo akcije) bili pod 4 če se prav spomnim).
Sladoled so pa res "zaokrožili" na 2 soma na kuglo.
sem že zadnjič mislil vprašat.

uporabljam rexono, stick.

poleg tega da je večino časa na policah ni, če pa je pa je cena blizu 5 €.

lani v akciji 2,99.

a majo fabriko v rusiji ? :D

kajn

Guru
5. okt 2007
2.787
1.619
113
Iskajoč brata
Se družimo že nekaj časa z družino iz Reke. Letos je inflacije in prehod na € naredila svoje. Da se veliko Rečanov odloča za nakup špeze v Ilirsko, drugo robo pa v Trst.
Sam sem gledal cene Decathlona, SLO/HR in je dražje v HR.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Nic posebnega: kopalnica, soba z zakonsko posteljo, skupni prostor s kavcem in manjso kuhinjo. Velikost cca 25m2. Pred vhodom 20m2 terase.

300m naprej bolj v centru - 3 sobno stanovanje - 100 eur/noc.

cist normalno opremljeno, staro cca 10 let.

fotk nimam ker ne vem zakaj bi fotkal take zadeve.

kontakt dobil od lastnika tistega trisobnega stanovanja.
Morda je fora da je brac in se dlje vozis…pojma nimam.

Razumem. Jasno mi je, da se da dobiti za takšen denar zgoraj omenjeno. Je pa res, ker izhajam iz sebe, se išče prvi red morja oz zelo blizu morja, spodobno opremljeno, velika terasa ali balkon, kakšna spalnica več, parkirišče, bazen super, če je itd. Po pravici, 25 kvadratov je meni mučenje. Z našimi zahtevami smo hitro na 150-250 eur noč. Tudi v Dalmaciji. Nekako zasledujem, da ne sme biti slabše kot je doma, rajši boljše, saj se gre za dopust. Smo pač takšni, da nam je pomemben tudi apartma in njegova lokacija.

• Všeč mi je
Reactions: Daniel
sem že zadnjič mislil vprašat.

uporabljam rexono, stick.

poleg tega da je večino časa na policah ni, če pa je pa je cena blizu 5 €.

lani v akciji 2,99.

a majo fabriko v rusiji ? :D

borotalce naj to kdo pogleda v sosednji Italiji, so dostikrat fajn znižani, prav tako imaš celotno njihovo ponudbo (mila in podobno) česar pr nas ni

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.178
7.027
113
Razumem. Jasno mi je, da se da dobiti za takšen denar zgoraj omenjeno. Je pa res, ker izhajam iz sebe, se išče prvi red morja oz zelo blizu morja, spodobno opremljeno, velika terasa ali balkon, kakšna spalnica več, parkirišče, bazen super, če je itd. Po pravici, 25 kvadratov je meni mučenje. Z našimi zahtevami smo hitro na 150-250 eur noč. Tudi v Dalmaciji. Nekako zasledujem, da ne sme biti slabše kot je doma, rajši boljše, saj se gre za dopust. Smo pač takšni, da nam je pomemben tudi apartma in njegova lokacija.
Verjetno si spregledal da sem napisal da je ta apartma prvi red od morja. Tudi parkirisce je.

je pa res da z apartmajem na hrvaskem ne iscem bazena in da sem mnenja, da je taka velikost za spanje za dve osebi dovolj. Tudi ko grem kam v hotel spim v hotelski sobi in ne suiti ker za spanje ne potrebujem vec kot ene postelje.

jasno je, da se s prihodom otrok zadeve spremenijo in rabis vec prostora in (verjetno tudi) bazen.

oglasil sem se zato ker je zelo pavsalno trditi da so vsi apartmaji po 100+ in da povem da so tudi lastniki ki zaradi vstopa v evro obmocje niso podvojili cen.

• Všeč mi je
Reactions: sad in Samo Svoj

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Verjetno si spregledal da sem napisal da je ta apartma prvi red od morja. Tudi parkirisce je.

je pa res da z apartmajem na hrvaskem ne iscem bazena in da sem mnenja, da je taka velikost za spanje za dve osebi dovolj. Tudi ko grem kam v hotel spim v hotelski sobi in ne suiti ker za spanje ne potrebujem vec kot ene postelje.

jasno je, da se s prihodom otrok zadeve spremenijo in rabis vec prostora in (verjetno tudi) bazen.

oglasil sem se zato ker je zelo pavsalno trditi da so vsi apartmaji po 100+ in da povem da so tudi lastniki ki zaradi vstopa v evro obmocje niso podvojili cen.

Nisem spregledal, samo dodal iz glave na splošno. Se dobro, da smo si različni. Jaz osebno imam rad ločeno spalnico in prostor za branje, gledanje tv, karkoli pac. Se posebej, če ne hodiš ob isti uri spat.

Zagotovo se najde za zmeren denar, kot si napisal. A vendar je dejstvo, da dobri apartmaji niso poceni. Se deset let nazaj sem imel v Orebicu duplex apartma, ki je bil na novo opremljen za 45 eur na dan. Vrhunski, razen razdalje. Danes, ponovno prenovljen, odvisno od sezone od 150 naprej. Pa se ga nikjer ne oglašuje. Iz lokalnih krogov.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.426
2.583
113
Omenjeno besedilo je zgolj informacija in ne razlog diskusije. V poveza z vukojebino. Da vidimo, kdo bo prvi :)

Zagorje. 5km od slovenske meje.
Na Parkingu izstopa skupina mladih - 4x, cca 20 let - iz avta.
- Jaz: Pozdravljeni!
- ?? (spogledujejo se, pristopijo)
- Jaz: Pozdravljeni! (ponovim)
- ?? - (spogledujejo se)
- Jaz: Buongiorno!
- ??
- Jaz: Para planitala de la redondedos.
- ?? Pa ne, mi ne.
- Jaz: Ni hao!
- ?? Do ju spik ingliš?
- Jaz: A vi govorite slovensko?
- Ne!
- Jaz: Onda niš. Bog!
- ??

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.153
113
Kar neverjetno, da se je našel ta posnetek.

Stari most je bil porušen 9. novembra ob 10.16. Haaško tožilstvo je rušenja obtožilo pripadnika HVO Slobodana Praljka. Sodniki haaškega sodišča pa so ugotovili, da je bil Stari most v času napada vojaški cilj, njegovo uničenje pa vojaška pridobitev. Svet je sklenil, da cilj HVO ni bil terorizirati civiliste. Glede na sklepe sodnega senata je HVO most uničila, da bi spodkopala moralo muslimanskega prebivalstva. Sodnik Carmel Agius je dejal, da je šlo za vojaški cilj, saj je zrušenje mostu pomenilo prekinitev "oskrbe vojske BiH".

Uničenje Starega mostu je imelo psihološki učinek na civiliste Mostarja, zato je prvostopenjska sodba ugotovila, da je šlo za "nesorazmerno uporabo sile", a general Praljak, ki je bil med razglasitvijo sodbe zastrupljen, je bil oproščen obtožbe rušenja Starega mostu. Mediji blizu oblasti v Zagrebu in HDZ sicer že leta pišejo, da "ni jasno, kdo je porušil most".

• Všeč mi je
Reactions: Matey in jonny77

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.308
4.124
113
Ja res lepi objekt, ampak če se obrneš 100 m vstran vidiš realno sliko hrvaške z njihovimi hišami, ki so že 30 let nedokončane.

Piton

Guru
11. apr 2022
1.751
-155
113
pel se 1x skoz Liko - ne po AC
loh greš tud u Petrinjo mal povrebat
pr nas je enmal krščen duš, pr njih je pa krščen duš od kurca

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Približno tako. Je še nekaj izjem, kjer lahko rečeš da je raj na zemlji... Brela lani, eden najboljših dopustov ever, pa sem bil marsikje po svetu že. Cene zmerne, našel restavracijo ki sicer ni bila takoj ob morju, ampak hrana... mamamia! Na plaži dovolj sonca, sence in morja za vse, brez nepotrebnih rezervacij plaž. Znan kraj, ampak še daleč od neke komercializacije. Takoj naprej, okrog ovinka, Baška Voda, groza in strah :bonk:

Tudi jaz z enako izkušnjo v Breli lani v top sezoni! Letos sem hotel že februarja rezervirat..prepozen in to veliko.