Hrvaška bo še dolgo tesna balkanska vukojebina

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Jaz pa mislim da je ravno to čar. Si predstavljaš da je vse pozidano in popeglano kot v Monte Carlu? Ne vem no, jaz imam betona dovolj doma, v mestih kjer živimo. Ob morju pa naj ostane narava kot je, ker jo človek še tako preveč devastira.
Pa saj imajo vse pozidano že na plažah! S tem da naredijo nekaj napol, pol pa ven visi ostanek železja, ponekod pa betonske plaže že razpadajo. Betona je na povprečni plaži več kot v povprečni ulici v Mb. Naravo so ob morju že pošteno uničili.

Lep primer, imeli so fantastično plažo v Primoštenu, Vela Raduča je včasih bila raj, naravna plaža, velike skale, vmes pa nekaj m drobnega peska, lepo si se noter skril, ni noben čeh s svojimi napihačkami mogo silit v tebe. Hoteli nad njo so propadli, so pa jih po 2010 končno uredili... ampak takrat so tudi plažo razf****i, odpeljali skale, pripeljali pa nek lomljenec, ki se konstantno ugreza pod nogami in zbada v noge ko greš v morje.

Hvalabogu je v J Dalmaciji stanje dosti bolje, ampak zdaj z boljšo cestno povezavo vprašanje koliko časa...

• Všeč mi je
Reactions: ales85 in damirj

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Približno tako. Je še nekaj izjem, kjer lahko rečeš da je raj na zemlji... Brela lani, eden najboljših dopustov ever, pa sem bil marsikje po svetu že. Cene zmerne, našel restavracijo ki sicer ni bila takoj ob morju, ampak hrana... mamamia! Na plaži dovolj sonca, sence in morja za vse, brez nepotrebnih rezervacij plaž. Znan kraj, ampak še daleč od neke komercializacije. Takoj naprej, okrog ovinka, Baška Voda, groza in strah :bonk:

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.991
-532
48
Valparaiso
Screenshot_2023-05-02-15-35-54-151_com.facebook.katana.jpg

to še gre

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

erikson

Guru
25. avg 2007
22.365
6.152
113
Večina se očitno ne sekira glede cen.

Na Hrvaškem so v času prvomajskih praznikov, od 28. aprila do 1. maja, našteli 256 tisoč turistov in več kot 890 tisoč njihovih nočitev. To je 49 odstotkov več turistov kot v enakem obdobju lani in 42 odstotkov več nočitev, so danes sporočili iz Hrvaške turistične skupnosti. Med tujimi turisti so prevladovali Slovenci.

Od januarja do aprila je Hrvaško obiskalo dva milijona turistov, ki so ustvarili 5,9 milijona nočitev, kar je 28 oziroma 17 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Poleg domačih gostov je do konca aprila letos največ tujih turistov prišlo iz Slovenije, Nemčije, Avstrije, BiH, Italije, Velike Britanije in ZDA, največ pa v Zagreb, Dubrovnik, Rovinj, Split, Poreč in Opatijo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Večina se očitno ne sekira glede cen.

Na Hrvaškem so v času prvomajskih praznikov, od 28. aprila do 1. maja, našteli 256 tisoč turistov in več kot 890 tisoč njihovih nočitev. To je 49 odstotkov več turistov kot v enakem obdobju lani in 42 odstotkov več nočitev, so danes sporočili iz Hrvaške turistične skupnosti. Med tujimi turisti so prevladovali Slovenci.

Od januarja do aprila je Hrvaško obiskalo dva milijona turistov, ki so ustvarili 5,9 milijona nočitev, kar je 28 oziroma 17 odstotkov več kot v enakem obdobju lani. Poleg domačih gostov je do konca aprila letos največ tujih turistov prišlo iz Slovenije, Nemčije, Avstrije, BiH, Italije, Velike Britanije in ZDA, največ pa v Zagreb, Dubrovnik, Rovinj, Split, Poreč in Opatijo.
In tako je prav. Ovce se striže. Izgleda je še lufta za dvig cen.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.049
3.564
113
41
Lj
Če ima nekdo dve bajti tam dol proda eno in ima do konca življenja denarja za porabit za dopustovanje, brez da bi se rabil odpovedovati. Ampak se je lažje pritoževati.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in Gonzo

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
mislim, da lastniki najbolj vejo, v katero smer se razvijat - ViperXXL - valda so preuredili tako plažo. Prej se vas je 10 lahko kopalo na 50m obale, sedaj jih tja stlačijo 50. Beton je že malo passe - folk ne mara betona. Zdej nasuvajo pesek, tavelke skale stran, pa pesek čez... sej čez sezono zdrži, pol pa na novo nasujejo.

Treba je pogledat, kaj ustreza večini, ker oni tudi delajo denar.

Res pa je, da je čedalje manj kotičkov za mir in zasebnost. To bi se mogla ena regija specializirat, sam kaj potem, ko bi pa vsi, ki jim je to všeč tja rinli...

No, jest grem kljub vseemu rad dol. Pir malo pogledam ceno, ker je poraba kar velika, tako da čist čist vseeno mi ni, kok me lupijo. Ampak vem pa, da bo dražje kot v domači bazi in me višja cena ne moti. pač grem tja, kjer mi je ql ambient in cena. vedno se najde plac, največkrat tud v glavnem lokalu na plaži.

In stalne primerjave z našimi ponudniki - tudi pri nas ne piješ pira po 2,80 v nobenem turističnem mestu.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
no, zdej, k si tak kmet, da spet politiko vlačiš v nepolitično temo, ti pa NE POVEM kje je 2,80! :mad:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
ce kaj sem, sem kmet, ker v sloveniji se rece kmet in ne seljaćina.

pa ti, 123, tak klen slovenc, mi kle pricas neki juznije... sram te bilo!

• Všeč mi je
Reactions: tony in BornSkeptic

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Dj se mi ti iz mojega profila spokaj...k me je res sram da te imem gor.
Vozi miško pa drugega posiljuj s svojo podobo.
Posnetek zaslona 2023-05-02 185633.png