Hrček?

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
Razmišljam, da bi hrčku zamenjal dan za noč, kljub temu da je "nočna žival", ker mi gre na k... da spi cel dan, ponoči k pa jaz spim, zganja pizdarije, da komi spim.
grin1.gif

Slišal sm, da jim skrajšaš življenjsko dobo s tem početjem, spet drugi pravjo, da ni problema, kaj mi vi svetujete?

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:
Razmišljam, da bi hrčku zamenjal dan za noč, kljub temu da je "nočna žival", ker mi gre na k... da spi cel dan, ponoči k pa jaz spim, zganja pizdarije, da komi spim.
grin1.gif

Slišal sm, da jim skrajšaš življenjsko dobo s tem početjem, spet drugi pravjo, da ni problema, kaj mi vi svetujete?
Obstaja še tretja možnost, ki žal hrčku bistveno skrajža življenjsko dobo, ampak boš pa imel mir pred njim. Ne zamenjaš mu dan za noč, temveč mu zamenjaš življenje za smrt.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
...vsi skup si zaslužite BAN! Odločitev je padla, hrček bo še naprej spal podnevi, ker semi ne da ukvarjat z njim.
grin1.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.110
3.172
113
pri nas so šli hrčki od hiše ko smo mačka dobili....oz. jih je on pospravil......z njim ni pol toliko problemov

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
crazy1.gif
To me spomne na mačka in hrčka pri naši hiši. Ko ni bilo nikogar v prostoru, je maček hodil hrčka provocirat, hodil je okoli kletke, drezal noter s taco. Nekajkrat sem ga zalotil, da je spal na kletki, hrček pa čisto histeričen. Potem ga je pa očitno od preveč šokov enkrat pobralo.

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Ampak res, kako hrčku zamenjati dan za noč? Mogoče ena opcija, da se z njim čez dan nonstop ukvarjaš, ga imaš na rokah in mu težiš da ne more spat... Pol bo verjetno ponoči spal. In če tak delaš dovolj časa, bo skapiral da se ponoči spi
smile-1.gif

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
FoxyLady,

točno tko, cel dan se z njim ukvarjaš, mu vzameš vse iz kletke, da se nima km skrit, zvečer pa vse nazaj notr, pa nej gre spat. Tko baje delaš par dni in potem spi, kot ljudje, ampak! Delal sm v dol. službi kako leto dni, same nočne in vem kaj pomen noč in kolk velik ti pomeni dan, enako predvidevam velja za hrčka. V genih ma to, da je nočna žival, ker se v naravi mora skrivat pred plenilci, spet ampak! Mene boli k... zanga, ker tud jaz sm moru delat nočne pa me noben ni nč vprašu, tko da bi se lotu tega početja ampak se mi res ne da...mogoče pozim, ko mi bo dolgcajt. :-D

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Citat:
Uporabnik qqqqqqq pravi:
Mene boli k... zanga, ker tud jaz sm moru delat nočne pa me noben ni nč vprašu, tko da bi se lotu tega početja ampak se mi res ne da...mogoče pozim, ko mi bo dolgcajt. :-D

To pa ni lepo, da ti je vseeno za počutje ubogega hrčka
ne-ne-1.gif

Sicer pa, če bi ga postopoma začel navajat na to, pomoje ne bi smelo bit problema. Itak pa, v tej hrčkovi dveletni življenjski dobi, ne bo prevelike krize, če predvidevam da je vsaj ene pol leta star, pa da mu boš ti s svojim spreminjanjem dneva v noč vzel še vsaj pol leta življenja zaradi stresa... Pol bo še samo kako leto živel drugače, kot ima v "genih"
17758-icon_confused.gif