Honda accord 2.0i VTEC

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Daj ne prbijaj, si ti kdaj slišal za menjlanik
hysterical-1.gif

155ps na 1380kg, nizkih 9s do sto. Če to ni dovolj za vsak dan vrn izpit .Pol avtov na cesti gre slabš kot tale gajba.

Ni dirkalnik, je pa konjev in navora puna kapa, da ko peješ avto tako kot treba (žgat v obrate) bo kar hitra zadevca. Pač moč ima kjer jo ima, in motor je narejen za v rdeče polje, brez bojazni da kaj odtrga oz da bo ne vem kolk pilo.

Poraba 8-10l pr takem avtu pa je čisto ok .Isti k kot ostali oz raj liter manj.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Citat:
Uporabnik buggy pravi:

Za tole velikost/tezo avta se mi zdi masina tudi malce svoh, predvsem zaradi navora (190Nm), kar pomeni da si, ce zelis odzivnost precej v obmocju visjih vrtljajev.

sorry tole pa ne bo držalo. Ravno danes sem razmišljal ob mestni vožnji kako je fino imeti 2.0 motor (pred tem sem imel 1.6 ) ker lahko čez pol mesta peljem samo v 3. in ne rabim menjavat, ker se peljem čez 4 male rondoje, 3. brzina pa vleče od ~1300 rpm (nekje 25kmh) . Ta ista 3. gre seveda tudi do 150 kmh po potrebi
wink-1.gif

Izjemno prožen motor, kapo dol inženirjem.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Sicer pa avta ne rabim za dirkanje ampak za normalno vožnjo, predvsem mi je pomembno, daje motor vzdržljiv in vsaj malo poskočen, da lahko brez problema prehitim prestrašenega 80 letnega šoferja, ki se boji peljat 50km/h

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Ma pa seveda je to več kot dovolj brez skrbi. Kupuješ avto za vožnjo ne za potešitev nekih "mokrih sanj" 15 letnikov.

Jaz več ne razumem tega konstantnega kritiziranja in prepričanja, da so edini avti tisti, ki imajo vsaj 3 litrsko mašino in minimalno 250KM. To je res oslarija na kvadrat.

Egonislaw

Fizikalc
12. dec 2007
2.600
-4
38
Mb
www.pkr.com
Sem kupil, pospešek več kot dovolj, vožnja odlična, stabilna, varna...res odlična mašinca. Upam, da bo poraba kolkotolko v mejah normale-javim kolko je realna poraba.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Odlično:) Realna poraba pri meni je približno takole izračunana: naredim med 700 in 750 km s tankom, ki ga nikoli ne izpraznim do konca, torej tankam nekje 54-58 litrov. To pomeni 7,2 do 8,2 litra na 100 km. Je pa res, da delam relacijo Jesenice -> Ljubljana center -> Lek verovškova -> Ljubljana Center -> Jesenice vsak dan. No, pa včas se še u Horjul zapeljem vmes.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.935
6.012
113
Kako je pri prehitevanju (recimo na izvenmestni vožnji) ? Je treba motor zelo pognati v obrate da da kaj od sebe ?

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
buggy tebi pa fizika, prenosna razmerja, razpon uporabnih motornih vrtljajev delajo "rahle" težave.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Kako je pri prehitevanju (recimo na izvenmestni vožnji) ? Je treba motor zelo pognati v obrate da da kaj od sebe ?

K serije ne poznam, poznam pa zelo dobro R serijo 2.0 motorja.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Odlično:) Realna poraba pri meni je približno takole izračunana: naredim med 700 in 750 km s tankom, ki ga nikoli ne izpraznim do konca, torej tankam nekje 54-58 litrov. To pomeni 7,2 do 8,2 litra na 100 km. Je pa res, da delam relacijo Jesenice -> Ljubljana center -> Lek verovškova -> Ljubljana Center -> Jesenice vsak dan. No, pa včas se še u Horjul zapeljem vmes.

No, toliko men pije dizel.
redface-1.gif

Je pa res da se ne špara, da je zraven mesto, pospeševanja na polno, hitrosti krepko nad omejitvijo itd... Pri istem stilu vožnje mi je manjši in lažji bencinar pil 9,5+

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
buggy tebi pa fizika, prenosna razmerja, razpon uporabnih motornih vrtljajev delajo "rahle" težave.

no ker si ze tolk pameten, povej kaj te tako moti pri tem kar sem napisal, ne pa da opletas v tri krasne

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Kaj pa vem, 6 gangerja še nisem vozil. Glede pospeškov ni problema, pa tud menjalnik je dost dolg, tko da so do ene 160-180 še kulturno nizki obrati. Potem nad dvesto se že kar vrti, a tolk se dans človek že redko pelje. Morda bi se poznalo pri porabi, če je 6 prestava kaj daljša.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Kaj pa vem, 6 gangerja še nisem vozil. Glede pospeškov ni problema, pa tud menjalnik je dost dolg, tko da so do ene 160-180 še kulturno nizki obrati. Potem nad dvesto se že kar vrti, a tolk se dans človek že redko pelje. Morda bi se poznalo pri porabi, če je 6 prestava kaj daljša.

Sem delal analizo na sprintmonitorju in imajo 5gang povprečno porabo celo nižjo kot 6. Logično bi bilo, da je enaka ali pa malenkost nižja z 6.

Kot kaže, bi 6. prav prišla le pri redni vožnji nad 180 (hromenje motorja).

Sam je ne pogrešam čisto nič.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
No sej nad 180kmh se ne mislim pelat. Morm it kdaj kakšno probat. Se pa zanimam za karavana, res da je enim grd, sam ma pa velik prostora. Je pa pri nas skor nemogoče dobit karavana 6.gangerja. Razn tanovi.

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik buggy pravi:
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:

no ker si ze tolk pameten, povej kaj te tako moti pri tem kar sem napisal, ne pa da opletas v tri krasne

Tvoji sklepi so na napačnih predpostavkah. To sem ti že dva krat napisal, pa še drugi so ti napisali.

x Nm ne pomeni veliko dokler ne poznaš celotnih prenosnih razmerij, razpona motrnih vrtljajev ter linearnosti karakteristike. To sem zdaj ponovno napisal, to je samo fizika in nič drugega.

Upam, da boš ti zdaj nehal opletati, jaz sem ti ponovno napisal kaj fali.

Na žalost laiki gledajo samo max. moč na gredi, to pa je samo ena točka na grafu karakteristike in še to ( ponovno poudarjam ) brez upoštevanja prenossnih razmerij ter uporabnega razpona vrtljajev motorja.

KrNekiii

Zelenc'
3. nov 2011
1
0
1
Off topic, ampak vseeno:

Ima mogoče kdo Brodit ProClip na Hondi Accord letnik 2003-2007 in sicer naslednjega:

http://www.mountonus.com/Honda-Accord/B ... 10948.aspx

točno na tem mestu, ki je na linku. Predvsem me skrbi reža, v katero montiraš proclip, da se ne bi ful razširila, ker to bi zgledlo res socialno.

A še ve kdo, za katere druge podobne sisteme, kot je Brodit. Tisti za na šipo ali kakšno vrtanje kamorkoli ne pride v poštev.

Hvala, lp.