Honda accord 2.0i VTEC

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Ker mu je zmanjkal nafte!
smile-1.gif

dejk0

Pripravnik
25. apr 2009
837
21
18
Avto je super. Poraba kot je napisano okoli 8l, če ga ne priganjaš ravno non stop. Kvaliteta izdelave je odlična. Avto je pri 200k km ob rednem vzdrzevanju kot nov. Mislim da z nakupom ne moraš zgrešit, sploh z bencinarjem ne...

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Ja potem mu je pa olja zmanjkal. Honde ga rade papcajo, še posebej v visokih obratih.:) Me je pa vedno fasciniral zvok Hondinega dizla, ker vedno ko se je peljal mimo mene, sem mislil, da je neki pokvarjen bencinar. Ni tistega značilnega WW dizel zvoka. Res pa, da z novim modelom, se je zvok spremenil na slabše in sicer je bolj glasen.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.419
5.654
113
A niso mel VAG z DPF na začetku podobne probleme......zarad siromašnih DPF olj jim je crknla oljna pumpa ker jo ni zadost mazal (how ironic
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Jz sam vem, da so pršli iz glavni iz Japonske težit Petrolu, kako nafto to prodajajo?! Da imajo nosntop težave z mašinami iz naše priljubljene države.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
A prav generalni direktorji Honde, Mazde in Toyote so prišli k tajnici v Petrolu?
hysterical-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Jz sam vem, da so pršli iz glavni iz Japonske težit Petrolu, kako nafto to prodajajo?! Da imajo nosntop težave z mašinami iz naše priljubljene države.

a na naš bencin ni VTEC dost butnil?
hysterical-1.gif

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
9K€ za 6 let star avto, ki je se atmosferski bencinar z 130Kkm je za moje pojme malce prevec.

Za tole velikost/tezo avta se mi zdi masina tudi malce svoh, predvsem zaradi navora (190Nm), kar pomeni da si, ce zelis odzivnost precej v obmocju visjih vrtljajev.

Porabo okoli 8l/100km pa pomoje lahko pricakujes samo, ce se bos vozil na dolsih relacijah, po ravni in ne hriboviti cesti, brez kolon ali ustavljanja in to nic vec kot 100 km/h ... tega pa v Slo skoraj ni :D

http://www.spritmonitor.de/en/...amp;powerunit=2

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Citat:
Uporabnik buggy pravi:
9K€ za 6 let star avto, ki je se atmosferski bencinar z 130Kkm je za moje pojme malce prevec.

Za tole velikost/tezo avta se mi zdi masina tudi malce svoh, predvsem zaradi navora (190Nm), kar pomeni da si, ce zelis odzivnost precej v obmocju visjih vrtljajev.

Porabo okoli 8l/100km pa pomoje lahko pricakujes samo, ce se bos vozil na dolsih relacijah, po ravni in ne hriboviti cesti, brez kolon ali ustavljanja in to nic vec kot 100 km/h ... tega pa v Slo skoraj ni :D

In kaj potem, če piše , da ima 190 Nm navora. Pomembni so še prenosi in ne koligo navora ima na gredi. Tak podatek je skoraj brez pomena, če natančno ne več kako je skonfiguriran diferencial in menjalnik in kakšna je celotna krivulja navora in kakšen je razpon motornih vrtljajev.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Citat:
Uporabnik buggy pravi:

Joj, kok pa ti zdaj nabijaš...

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
Citat:
Uporabnik miha72 pravi:
Citat:
Uporabnik buggy pravi:

In kaj potem, če piše , da ima 190 Nm navora. Pomembni so še prenosi in ne koligo navora ima na gredi. Tak podatek je skoraj brez pomena, če natančno ne več kako je skonfiguriran diferencial in menjalnik in kakšna je celotna krivulja navora in kakšen je razpon motornih vrtljajev.

Tudi ce ima zvezno razporejenega od 2000rpm naprej (kar mocno dvomim), pa do 4500rpm kot pise a je max je to dokaj malo za tako tezek avto, pa so lahko prenosi se ne vem kaki...se posebaj pri samo 5ih brzinah bos manjek navora slej kot prej pogresal pri 1.5 tone tezkem avtu. Najbolj opazno na hriboviti cesti, kjer si prisiljen hoditi v obrate, kar se potem reflektira tudi na porabo.

Nazadnje urejeno:

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
A to pišeš na pamet ali iz lastnih izkušenj?
Uporabniki CBB, Ginekolog, Dinotti in Ibiza driver so napisali svoje izkušnje s takim avtom (ok, Ibiza driver ima dizla). Še nekdo pa se je s takim avtom samo peljal in se mu ni zdel podhranjen. Poznam par ljudi, ki si tak avto lastijo in so mi povedali podobno kot zgoraj našteti.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
ne nisem se peljal s tem avtom se nikoli. Imam pa lastne izkusnje z bencinarji, ki so bili podhranjeni za svojo tezo in taki, kjer je navora vec kot dovolj in razlika v voznji je neprimerno vecja, kot je razlika v porabi... ce sploh.

Sicer pa briga me...sem zelel zgolj pomagati, da se ne bo kdo prevec obetal, prav tako tudi s porabo.

over&out

Nazadnje urejeno: