Hofer PC?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Dobro nehajte nabijat, se splača ta nakup ali ne? Je vredu ta i3 ali ni?
JA se splača.
Na pamet iz zadnjega Monitorja (nima ga pri sebi) ni bilo nobenih minusov čez i3 je dobro uravnotežen proc/grafa ima 2 jedri (4 niti starim OS se predstavi kot 4 jedernik) HT. Far Cry 2 ima dost FPS (ne vem tm okol 60-65 fps)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
No da ne bo pomote jaz tak imam novega iMaca, imam zopet mir 3-4 leta za moje potrebe (brskanje po spletu, chatanje itd...). Kupuje pa ga nek znanec ki pa mu tudi ni za sestavljat in iskat komponent okoli!

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Si že rukno windowse gor?
crazy1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Potem pa sploh ni kaj, ponudba je cisto OK, ce nima nobenih posebnih zahtev, naj gre in kupi.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Si že rukno windowse gor?
crazy1.gif

Jap
grin1.gif
Za tastarega belega iMaca sem tako lep denar dobil da mi na pamet več ne pride da bi kupoval kišto ki praktično čez nekaj let ni nič več vredna!

Lp

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Jap
grin1.gif
Saj pravim, kupil sem ga iz vseh drugih razlogov samo iz razloga ki se imenuje MacOS ne
Iz kakega razloga pa? Eni zlobni jeziki pravijo, da je MacOS edini razlog za nakup Mac-a.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Katera matična je notri?
Kateri disk?
Katera grafična?
Kateri rami?
Da ni vse nekaj no name?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Stein brezveze da se ti obremenjuješ s tem zakaj sem jaz kupil iMaca namesto navadne kište ter zakaj je sosed kupil Passata namesto Accorda... Če bi pozorno bral bi en odgovor že dobil, sedaj pa še enkrat in stotič in zadnjič ponavljam zakaj:
-zaradi manjše izgube vrednosti proti navadnemu PCju (za prejšnjega več kot 3 leta starega iMaca sem dobil točno 50% nabavne cene) in kupcev je bilo še pa še.
-zaradi tega ker po enem letu ne začne cena padat kot pri navadnih računalniških komponentah (kar ni fer do tistih ki prvi kupijo?)
-zaradi vrhunskega designa ki se mi prilega v prostor in minimalno zasedenega prostora na mizi
-zaradi tega ker nimam 1000 kablov kjer se mi nabira prah
-zaradi tega ker nimam nobenega pametnega monitorja in bi zraven kište moral kupiti tudi nov monitor
-zaradi neslišnega (tihega) delovanja česar kljub mukam prej nisem dosegel pri nobenem PCju, če pa bi se v to poglobil pa bi me ogromno stalo (dostkrat spim zraven iMaca in ponoči je nonstop online)
-zaradi tega ker je Apple v sodelovanju z Intelom naredil sistem ki stabilno deluje tudi na Windowsih in se mi prejšnji iMac ni nikoli vsipal, zmrznil ali karkoli podobnega, tudi niti ene okvare ni bilo v 3 letih kljub temu da je nonstop vklopljen
-zaradi tega ker sem s strani Appla nonstop in redno deležen Bootcamp popravkov ter firmware nadgradenj in če sam ne vem da obstaja nadgradnja me Apple o tem obvesti
-zaradi tega ker sem se odločil za nakup iMaca brez njihove brezvezne tipkovnice in miške in so mi zato odbili 100€ pri nakupu
-zaradi tega ker je soliden za uporabnika mojega profila

Tako to je to. Življenje je pač takšno da nekaterim nikoli ne bo razumljivo zakaj si nekdo kupi Ferrarija da se z njim pelje od Hotela do jahte in ne preseže več kot 70km/h ampak tudi taki morajo obstajat....

Lp

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Jap
grin1.gif
Saj pravim, kupil sem ga iz vseh drugih razlogov samo iz razloga ki se imenuje MacOS ne
Iz kakega razloga pa? Eni zlobni jeziki pravijo, da je MacOS edini razlog za nakup Mac-a.

Jaz sem pa vesel da nekateri kupujejo apple. Saj jim lahko zakasiraš tudi 10x več za isto napako kot na navadnem PC-ju.
Ekonomsko gledano se ga sicer ne splača. Malo poglej cene applovih rezervnih delov. Kdo bi jih razumel.
Ampak kot pravim jaz sem vesel da se vsaj nekdo ne pritožuje nad cenami servisov
smile-1.gif

Tehnično gledano dobiš precej več na PC-ju za tak denar. Ampak jaz jih razumem da imajo več denarja in so pripravljeni več denarja dat v dele in popravila.

P.S.
Pri MAC-os moraš plačat nadgradnje pri Winsih jih dobiš zastojn
wink-1.gif

cheer.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Hmm moj Apple ima 3 leta garancije tako da kakšne so cene rezervnih delov res ne vem in če sem odkrit me prav nič ne zanimajo saj menjam mašino na 3 leta. Se strinjam da dobiš za enak denar dost boljšo kišto samo kaj ko jaz te kište na potrebujem niti mi ne koristi? Saj razumeš kajne oz. vsaj poskušaš razumet? Hvala!
wink-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Hmm moj Apple ima 3 leta garancije tako da kakšne so cene rezervnih delov res ne vem in če sem odkrit me prav nič ne zanimajo saj menjam mašino na 3 leta. Se strinjam da dobiš za enak denar dost boljšo kišto samo kaj ko jaz te kište na potrebujem niti mi ne koristi? Saj razumeš kajne oz. vsaj poskušaš razumet? Hvala!
wink-1.gif

Dodaten ram npr...
Jaz sem zelo vesele da kupuješ apple verjami
smile-1.gif

Ko pride nov MACos je to ponavadi samo popravljena verzija prejšnjega. Jah seveda ga moraš plačat.
smile-1.gif

Winsi dajo npr SP ven in je to to.
50% nabavne cene dobiš samo pri Applu. Razen če se ti pokvari v garancijskem roku, in ga ne morejo popravit. To se pri Applu ne more zgodit. Lahko pa se zgodi pri Hoferjevem, in dobiš 100% nabavne cene.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
AndrejD zakaj bi kupoval ram pri Applu? Res ne razumem? Apple ima popolnoma enak ram kot ostale znamke zato ga kupujem tam kjer je ceneje, Apple ima tudi popolnoma enak trdi disk kot ostale znamke, prav tako je procesor enak in ga lahko nagradim drugje. Torej ne vidim težave ki jo vidiš ti. In ne bit vesel da kupujem Apple saj ti nimaš nič od tega, ga kupujem v tujini ker je tukaj vseeno malo predrag. Kot sem dejal, takoj po izteku garancije ga prodam tako da škode nimam! Za Hofer pa imaš delno prav, v kolikor ne grejo v popravilo ti izplačajo 100% ampak računalniki se dajajo popravljat. Zamenjajo ali izplačajo se samo manjše stvari kot so trdi diski, digitalne vremenske postaje itd.. ostalo pa gre logično na servis saj ima garancijo... Tudi znancu je crknila ta Akoya ali kako se imenuje sistem in mu niso nič izplačali ali nove ponudili...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
AndrejD zakaj bi kupoval ram pri Applu? Res ne razumem? Apple ima popolnoma enak ram kot ostale znamke zato ga kupujem tam kjer je ceneje, Apple ima tudi popolnoma enak trdi disk kot ostale znamke, prav tako je procesor enak in ga lahko nagradim drugje. Torej ne vidim težave ki jo vidiš ti. In ne bit vesel da kupujem Apple saj ti nimaš nič od tega, ga kupujem v tujini ker je tukaj vseeno malo predrag. Kot sem dejal, takoj po izteku garancije ga prodam tako da škode nimam! Za Hofer pa imaš delno prav, v kolikor ne grejo v popravilo ti izplačajo 100% ampak računalniki se dajajo popravljat. Zamenjajo ali izplačajo se samo manjše stvari kot so trdi diski, digitalne vremenske postaje itd.. ostalo pa gre logično na servis saj ima garancijo... Tudi znancu je crknila ta Akoya ali kako se imenuje sistem in mu niso nič izplačali ali nove ponudili...

Jaz ne prodajam nobenih računalnikov ali računalniških komponent. Tako da mi je vseeno kje kupuješ. Je pa zanimivo da ne siliš v "originalne dele"
wink-1.gif
Ponavadi je to pri "Jabolčnikih" nekaj standardnega. In tega dela res ne razumem.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Nisem jabolčnik!!!! Mrzim iPhona in mi je češki, iPad mi gre na k**** kar lahko vidiš v sosednji temi, prenosnikov pa ne uporabljam tako da to je to
smile-1.gif

22. jul 2007
13.582
1.764
113
124
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Tudi znancu je crknila ta Akoya ali kako se imenuje sistem in mu niso nič izplačali ali nove ponudili...

in kaj so potem z to -akoyo naredili- povej še drugi del zgodbeLPWWY

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Katera matična je notri?
Kateri disk?
Katera grafična?
Kateri rami?
Da ni vse nekaj no name?

Diske (najbolj obcutljiv del) samo dela se par firm, od cesar je zanic skoraj vse (sploh pri nas, kjer raja najbolj navduseno kupuje WDje). Intelove procesorje dela samo Intel, NVIDIINE graficne procesorje tudi samo ena firma, na kartice jih pa tlaci enih 10. Podobno velja za RAM (proizvaja ga par firm, module potem sestavlja cca. 10 drugih) in motherboarde. Ce tako gledas, je vse na trgu "brand name" (izvira od parih velikih firm) ali pa ni nic "brand name" (ce ti ze tista imena nic posebnega ne pomenijo).

Skatlo kupis zapakirano kot multipraktik, TV ali kaj tretjega, ce crkne, pac crkne - profil uporabnika, kot je opisan zgoraj, tako ali tako ne bo sam saril po njem, ampak bo nesel nazaj in zahteval popravilo ali denarce. Garancije so dali 3 leta, kar je (glede na vecino komponent v prosti prodaji pri nas - na koliko komponent, sploh tistih, za katere menis da so "no name", das ti tri leta ?) super.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ti veš da tega pa ti ne znam povedat, moram vprašat => ne govorim rad na pamet ampak mislim da ga je dobil nazaj. Mislim da se jim vseeno splača dat zadevo popravit kot pa vrnit celoten znesek kaj praviš?
smile-1.gif
Ali pa je Medion edina firma na svetu ki ne popravlja in samo stran meče in daja novo ali vrača keš?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Po ogledu tega posnetka sem postal malo skeptičen glede nakupa. Postavitev notranjosti je zrcalna glede na večino računalnikov.
Ali sploh lahko notri namestiš drugo matično, če ti ta odpove? Ali pa zamenjava grafične? Vse je obratno postavljeno.
Doma imam en disk, ki bi ga montiral v PC za backup pri temu pa sploh ne vidim, če ima možnost dodatnega priklopa oz. prostora za še en disk pa še ta disk je nekam čudno postavljen. Ali se motim?