Hofer PC?

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.247
3.694
113
Hofer ima spet en "njihov" PC v prodaji, tokrat za 599 EUR:
http://www.hofer.si/si/html/offers/58_15310.htm

Je v primerjavi s prejšnjo ponudbo za 499 EUR (procesor Intel i3) to sedaj res boljši paket?
Edina stvar, ki jo jaz razumem je 500 Gb večji disk, kar je meni vseeno saj tudi "samo" 1Tb zlepa ne bi napolnil.
Zanima me v glavnem, kako sta primerljiva procesorja Intel i3 in AMD Phenom II, grafični...?na

Strokovnjaki na pomoč.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.776
113
Je kar boljši, kot prejšnji sistem. Procesor 4 jedra namesto 2, grafična nekaj boljša vendar za razliko od prejšnjega podpira DX11, večji disk

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.247
3.694
113
Hvala ti za info.
Predvsem glede procesorja nisem imel pojma, ker Intel i3 je predstavljen kot novost in sploh je Intel najbolj (vsaj pri nas) priznana blagovna znamka tako, da nisem vedel kaj je zdaj ta AMD za ena zadeva.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Jaz sem pred kratkim naročil računalnik z AMD štirijedrnim procesorjem, ki je skoraj še enkrat cenejši od tega v Hoferju pa mi redko pride obremenitev na enem jedru do 50% (recimo DOOM 3, vse na high). Tudi če kakšne filme konvertiram dela bp.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.776
113
In ima tvoj cenejši računalnik vključen operacijski sistem? Enako grafično? 1,5TB disk?

Recimo če bi posebej naročeval vse kar je v hoferjevem sistemu pri jadovem comshopu bi me vse skupaj prišlo minimalno 788€
evil.gif

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
In ima tvoj cenejši računalnik vključen operacijski sistem? Enako grafično? 1,5TB disk?

Recimo če bi posebej naročeval vse kar je v hoferjevem sistemu pri jadovem comshopu bi me vse skupaj prišlo minimalno 788€
evil.gif

Si pa res malce zleht
evil.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Sistem me je prišel 500€ brez OS, pravim pa da je moj procesor skoraj še enkrat cenejši in ne komplet. Imam pa manjši disk, slabšo grafično.
Drugače sem pa jaz odprl to temo in sem bil v dilemi ali naj vzamem tega (prejšna akcija) iz Hoferja. No ko sem ga videl kako izgleda znotraj sem se odličil, da ga ne vzamem. Vse je bilo namensko narejeno za trgovino Hofer in je težko potem kaj sam menjat. Matična in grafična (tega modela grafične nisem nikjer našel v maloprodaji) sta bili zrcalni glede na naše "standarde".
Je pa zanimivo, da so mi v trgovini kjer sem naročil računalnik namestili še W7, kolega mi ga je pa samo še registriral ali nekaj v tem smislu.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.776
113
Narobe si gledal. Ne matična in ne grafična nista bili zrcalni. Le montirani sta bili "na glavo"-obrnjeni za 180 stopinj.

Tista grafična pa prihaja šele sedaj k nam v prodajo, pa še to naj bi bila le v že sestavljenih sistemih. Kakor imam v glavi je to preimenovana 9600GT

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

evil.gif

važn da ima hofer sranje od matične notr, pa bogsigavedi kake rame itd.....so ugodni, normalno, da so če naročijo na tisoče pcjev za nemški trg.....če bi slovenija premogla tako količino, bi tudi pri nas dobili podobno ceno.
dej ne komentiraj bedarij. me zanima če bi ti imel trgovino kakšne cene bi dal..

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.776
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:

evil.gif

važn da ima hofer sranje od matične notr, pa bogsigavedi kake rame itd.....so ugodni, normalno, da so če naročijo na tisoče pcjev za nemški trg.....če bi slovenija premogla tako količino, bi tudi pri nas dobili podobno ceno.
dej ne komentiraj bedarij. me zanima če bi ti imel trgovino kakšne cene bi dal..
Ja in ti VEŠ, da imajo notri sranje od matične ane?
hysterical-1.gif

Sicer pa je matična, ki sem jo gledal pri vas prav tako sranje, ravno tako ram. Če bi dal nekaj spodobnega, bi prišlo 800€+
evil.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Nehaj že primerjat cene za NEMŠKI trg 65mio in slovenski trg 2mio.....normalno, da bodo imeli takoj 10-20% ceneje. Sploh pa HOFER, ki je gor močan.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.776
113
Prodajajo v Sloveniji, toraj imam pravico primerjati. Le zakaj ne?
Aja, v spodobnih naših trgovinah pride podoben sistem okoli 750-800€. Hej, še vedno 100€ ceneje kot pri vas.

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Uporabnik Jado pravi:važn da ima hofer sranje od matične notr, pa bogsigavedi kake rame itd.....so ugodni, normalno, da so če naročijo na tisoče pcjev za nemški trg.....če bi slovenija premogla tako količino, bi tudi pri nas dobili podobno ceno.

Za vse skeptike:
Lenovo kupuje Medion

I

Izbrisan uporabnik #488

Imam Mediona iz Hoferja skoraj 2 leti in zadeva je brezhibna
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Not je Intel quad 8400, 4gb rama, neka grafična nvidia z 2gb itd.