Hofer PC?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Nič se smejat to so pač moje izkušnje. Vem da tako hitro to ne gre, če računalnik kupiš v kakšnem bigbangu, hoferju, normanu..... Sedanji računalnik so mi sestavili v eni računalniški firmi in če sem imel težave sem ga odnesel tja, povedal težave malo počakal in rešeno.
smile-1.gif

No, vrnimo se k temu v Hoferju. Procesor je pač i3 to poznamo, take grafične ne najdem v nobeni naši trgovini in mi je malo čudno. Kakšen je disk (da ni nek počasen 5400)?
Sicer sem na googlu našel nekaj debat na to temo vendar je vse v nemščini. Ali zna kdo nemško in bi naredil malo povzetka o tem PCju?

Tku

Pripravnik
20. nov 2007
598
0
16
Tiha voda
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Si to izskusil na lastni koži ali imaš vsaj preverjeno info?
Sicer v hoferja še nisem vračal robe oz. uveljavljal garancije, vendar imam s tujimi trgovci boljše izkušnje kot z domačimi glede tega.

Sam sem poskusil dobiti manjkajoči kupon za nadgradnjo na Win7 pri prenosniku kupljenim konec novembra.

Info v drugi njihovi trgovini, ki mi je bližje: morate se ogalsiti v trgovini, kjer ste kupili.
Info kjer sem kupil: nič ne moremo, lahko ga vrnete.

Info v tretji trgovini, spotoma iz službe: dobil tel. sedeža Hoferja, se tam zmenil in dobil email z navodili --> klic v Avstrijo. Da, govorijo hrvaško - "slovensko", se da pogovarjat brez problema. Tam so zahtevali, da jim pošljem
kopijo računa in serijsko št. prenosnika. Jim pošljem naslednji dan z letalsko pošto, da bo hitrejše. In čakam na odgovor in čakam... Prazniki so mimo, odgovora ni. Mesec okoli, odgovora ni. Ponovno kličem v Avstrijo, mi elektronska tajnica pravi: ni prostega operaterja, pustite sporočilo, pokličemo nazaj. Figo so poklicali nazaj. In še enkrat enako čez par dni.

Tako da tudi njihova podpora ni ravno biser.

Sicer so ti njihovi izdelki tehnično čisto OK, še posebej glede na ceno in tudi dotični prenosnik bi bil še vedno ugoden, tudi če bi sam kupil Win7, vendar je to bil moj prvi prenosnik in še nisem imel pravega občutka za velikost. Zaradi zgoraj opisane štorije in ker se mi je zdel prevelika in pretežka "krava", sem ga raje vrnil - v trgovini, kjer sem ga kupil, brez težav in dobil vrnjeno gotovino. Rok za vrnitev te robe je 60 dni, kot je meni znano. Kasneje sem drugje kupil manjšega in lažjega in z Win7, brez fint s kuponi - za vsak slučaj
evil.gif
.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Andrej_D: Ja in? Garancija je odvisna od komponente do komponente. Se vedno ni podatkov kaj so ostale komponente.. Kar je kul je samo i3...

Ce je pa kista se zaplombirana je pa sploh win-win situacija.. Da ne omenjam servisa, kjer ce bo kaj crknilo, se bos nacakal..

kameleon: Niti ne. Boli me kita za kaj pise na izdelku, kupim tisto s cimer imam dobre izkusnje ali so podani dobri reviewi. Sicer verjetno vse OK deluje, samo osebno dam raje 50€ vec, pa imam PC s komponentami katere vem, da so 100%.

Pod crto: V specializirani PC trgovini je cena resda malce drazja, je pa tam mnogo kakovostnejsi servis in "sprobane" komponente v primeru, da kupis ze sestavljen PC. Ce bi pa iskal po online stacunah najcneje vsako komponento, vprasanje ce bi sploh bilo drazje. Meni je to no-brainer.

Ne recem pa nic, za kaksno posamezno komponento v Hofru, Lidlu.. verjetno se najde kaj zanimivega za pameten denar od casa do casa (ceprav osebno nisem se nasel nic zanimivega..).

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Andrej_D: Ja in? Garancija je odvisna od komponente do komponente. Se vedno ni podatkov kaj so ostale komponente.. Kar je kul je samo i3...

Ce je pa kista se zaplombirana je pa sploh win-win situacija.. Da ne omenjam servisa, kjer ce bo kaj crknilo, se bos nacakal..

kameleon: Niti ne. Boli me kita za kaj pise na izdelku, kupim tisto s cimer imam dobre izkusnje ali so podani dobri reviewi. Sicer verjetno vse OK deluje, samo osebno dam raje 50€ vec, pa imam PC s komponentami katere vem, da so 100%.

Pod crto: V specializirani PC trgovini je cena resda malce drazja, je pa tam mnogo kakovostnejsi servis in "sprobane" v primeru, da kupis ze sestavljen PC. Ce bi pa iskal po online stacunah najcneje vsako komponento, vprasanje ce bi sploh bilo drazje. Meni je to no-brainer.

Ne recem pa nic, za kaksno posamezno komponento v Hofru, Lidlu.. verjetno se najde kaj zanimivega za pameten denar od casa do casa (ceprav osebno nisem se nasel nic zanimivega..).

Kište niso zaplombirane, vsaj do sedaj niso bile. In 3 letna garancija meni dosti pomeni, še posebno v trgovini, ki ne dela problemov z tem. Če me nekdo sprašuje kaj naj kupi, in je v Hoferju vredu ponudba (vse namreč niso takšne) mu ga mirne vesti priporočim. Z "specializiranimi" trgovinami pa imam dostikrat negativne izkušnje, kar se tiče njihovega znanja in uveljavljanja garancije. Sami problemi. S Hoferjem do sedaj nikoli.
Zase recimo si sam naredim skupaj kar rabim.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
3 letna garancija se lepo slisi.. dokler je ni treba uvelavljat.. kjer nenadoma ne bo ne delov, ne nic
smile-1.gif
[hec..]

Vidis, ce pa mene nekdo vprasa kaj naj kupi je pa tako: Glede na to, da ne pozna ne komponent in ni v tem "fohu" je torej amater. In ker je amater, me bo posledicno velikokrat klical in prosil za pomoc. In, ker se imam rad, ga vprasam za budget in mu potem sestavim neko spodobno konfiguracijo. Na koncu prideva do tega, da je to se najmanj bolece za oba.

Ce me pa vprasa.: "A je USB 1 TB disk za 50€ v hoferju OK?", mu bom pa samo rekel: "go for it, razen ce bi rad kaksen visoko zmogljiv disk, prikljucke esata itd".

No, pa se to.. pravis, da ti zase sestavis PC po komponentah..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Za 500€ dobis tudi to:

ASUS H55M
Intel CORE i3 530 2.93 GHz 4MB LGA1156
TeamGroup 4GB (2 x 2GB) 1866Mhz DDR3 Xtreem CL8
WD 500GB SATA2, 16/7200 Blue (WD5000AAKS)
Sony Nec DVD/RW AD-7241S-0B SATA BULK LS črn
Integrirana grafična HDMI, DVI in VGA
Integrirana zvočna kartica 7.1
LC 420W, LC6420, 120mm fan, V2.0 (24pin), črn
Cooler Master Elite RC-310-WBN1-GP črno/siv

Ce je pa pc namenjen samo za surf, office, maile, filme ja pa tudi to popolnoma dovolj:

ASUS P5QPL-VM EPU 775
PENTIUM DUAL CORE E6300, 2.800 GHz 2MB 1066MHz
Kingston 2 x 1GB DDR2 800Mhz s hladilnikom
Integrirana zvočna, mrežna in grafična HDMI
MS-TECH CA-0130 mini

cena: 330€

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
Za 500€ dobis tudi to:

ASUS H55M
Intel CORE i3 530 2.93 GHz 4MB LGA1156
TeamGroup 4GB (2 x 2GB) 1866Mhz DDR3 Xtreem CL8
Integrirana grafična HDMI, DVI in VGA
Integrirana zvočna kartica 7.1
Cooler Master Elite RC-310-WBN1-GP črno/siv

Ce je pa pc namenjen samo za surf, office, maile, filme ja pa tudi to popolnoma dovolj:

ASUS P5QPL-VM EPU 775
PENTIUM DUAL CORE E6300, 2.800 GHz 2MB 1066MHz
Kingston 2 x 1GB DDR2 800Mhz s hladilnikom
Integrirana zvočna, mrežna in grafična HDMI
MS-TECH CA-0130 mini

cena: 330€

grafična je tam boljša + win 7 + 3 leta garancije.
Ne moreš proti njim z tem
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik MViper pravi:
3 letna garancija se lepo slisi.. dokler je ni treba uvelavljat.. kjer nenadoma ne bo ne delov, ne nic
smile-1.gif
[hec..]

Vidis, ce pa mene nekdo vprasa kaj naj kupi je pa tako: Glede na to, da ne pozna ne komponent in ni v tem "fohu" je torej amater. In ker je amater, me bo posledicno velikokrat klical in prosil za pomoc. In, ker se imam rad, ga vprasam za budget in mu potem sestavim neko spodobno konfiguracijo. Na koncu prideva do tega, da je to se najmanj bolece za oba.

Ce me pa vprasa.: "A je USB 1 TB disk za 50€ v hoferju OK?", mu bom pa samo rekel: "go for it, razen ce bi rad kaksen visoko zmogljiv disk, prikljucke esata itd".

No, pa se to.. pravis, da ti zase sestavis PC po komponentah..

Hofer nima problema s tem da ti po 2 letih in pol vrne denar nazaj, če se zadeva ne da popravit. v "specializirani" trgovini so že od 1 dneva sami problemi ponavadi.

Če moram jaz sestavljat konfiguracijo, sestavim tako s katero "mislim" da nebo problemov. In to je žal dražje.
Ko boš odrastel boš videl zakaj jaz delam tako kot delam.

1TB disk stane v Hoferju 90€ in ima USB e-sata- Pa še na njihovo kišto ga lahko priklopiš brez vseh kablov. + 3 letna garancija.

Jaz si svoje sestavljam sam, ker tedaj še ni bilo Hoferjevih (pametnih in ugodnih) Pa še hoferjevega bi modificiral po mojih željah. Si pač prilagodim glede na moje potrebe. In jaz sem svojega precej poceni dobil in je v skladu z vsemi mojimi željami.

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Ne vidis poante! Hofer je pac top shit za 500€, ceprav drugje dobis boljse stvari..
crazy1.gif

Je hoferjev PC dober za gaming? Ne? Zakaj ne? Preslaba graficna, je tako? Kje je potem razlika ali ima graficno za 30€ ali onboard, obe so useless za igranje, pri standardnih operacijah pa ni razlike.

Tukaj imas 2 leti garancije z znanimi komponentami, ki bodo 99% laufale, tako kot je potrebno in imajo dober support, ce ne drugega po spletu, kjer hitro najdes ce imajo zadeve kaksne tipicne fehlerje. Ce kaj umre, lahko sam zamenjas in v 1 uri "resis" PC in ne cakas na jodlarja, ali mu bo volja pomagati ali ne.

Pa pojdimo se malo v detajle. Varianta 2 - za 330€.. Dodas Radeon 4850 za 80€, Dodas core2duo za ene 30€ doplacila, si pod 500€ in imas spodobno masino tudi za gaming. Za moje pojme bistveno boljsa opcija, kot hoferjeva masina.

S cim ima Hofer probleme ali ne mi dol visi. Vem pa, ce bi kupil PC nekako ne bi bil pri volji cakati 40 dni na gospode Avstrijce, ce so mi voljni vrniti denar in grem nato lahko po drug PC, kjer bom moral ves software nanovo nalagat. Nimam ne volje ne casa za to.

Glede odrascanja ne bi, ker se mi v 18 letni zgodovini racunalnistva se niti 1x ni obneslo, da bi masina kupljena v lokalnem supermarketu zadovoljila uporabnika. Najebal sem pa seveda jaz, ker sem jo moral vzdrzevati.

1TB disk stane 90€.. super! Zdaj se grem pa tepst po glavi, ker sem kupil Samsung SpinPoint F3 1TB disk z ohisjem vred za 105€..
smirk-1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.268
113
tale iz tvoje zgodbe ga potrebuje
citiram:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Svoj OS pol deliš svojim "strankam" ?

Pa kje si vzel, da se čaka 40 dni na povrnitev denarja?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Nimam uradnega servisa, iz dobre volje pomagam samo prijateljem in zlahtnikom.. Njim pa vedno ponudim opcijo ali hocejo met original winse ali gusarske. Potem pa kakor se kdo odloci..

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Beri post namenjen netku:

In pa se to:

Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Če ti ckrne računalnik, ga neseš z računom v katerokoli njihovo poslovalnico in ti morajo v roku 45 dni izročiti popravljen izdelek nazaj, ali pa vrniti denar.

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.268
113
podatke poznam, tako da ti pošljem kak obisk... boš njim o gusarjih povedal... sicer ni prav da človek, ki pomaga krajšo potegne pa vendar si dovolj ozaveščen da zavedaš vseh vidikov tega foha

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Žalostno je to, da ta 1Tb zunanji disk stane v avstriji samo 70 eurov. Vsekakor odličen nakup, z malo sreče je tudi notri Samsung F3, pa še esata ima. Pri nas je takšna cena, ker bodo tudi za 90 šli za med glede na to kaj nudijo.
Ta računalnik pa ne bom rekel da je super cena, samo slaba ni. So imeli že precej boljšo ponudbo računalnikov.

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.268
113
to je skrajni zakonski rok, ki velja za vse trgovce in verjemi hofer in podobni se zavedajo svojih dolžnosti bolj kot lokalni kvazi serviser - prodajalec...