Hitri servisi

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Klima ima samo en filter kolikor jaz vem in stane od 50-150€. In na linku, ki ga je dal ga ni omenjenega v menjavi.

Lahko ima tudi dva filtra.
wink-1.gif

V zgornjem primeru je v ceno vključena le storitev, material se računa posebej oziroma ga moraš prinesti s seboj.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Ja, servis je narejen.
Ne vem, če ga bom še sem peljal. Nisem bil pri nobenem drugem servisu niti na daleč "zraven" tako kot tukaj, ko se lahko šetaš ven in not v delavnico, zato sem mogoče pristranski. Olje in fitre zamenjat verjetno ni nobena huda znanost, mi pa ni preveč všeč, da se dečko v usranem pajacu vsede v avto brez zaščite, en prčka po avtu, drug se obeša po gumo in jo vrti v prazno, kocke od dvigala sem na koncu sam odmaknil, pri menjavi filtra nafta kar teče po tleh iz cevk, računa nobenega. Sem samo spokal po hitrem postopku.

Aja še to: ne vem, a je normalno, da more kar precej verglat, da potegne nafto po menjanem filtru? Se mi zdi, da je ravno zato namenjena pumpica, da nafila filter in cevke do pumpe. No, zdi se mi čudno, nisem pa serviser.

Nazadnje urejeno:

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Da ga vergla dokler ne potegne nafte je bedarija. Če ima avto pumpico napumpaš, dokler ni trda.
Če nima predčrpalke in ročne pumpice pa filter zaliješ predn zmontiraš.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kolikor denarja toliko muzike, so včasih rekli.
Rola zaščite za sedež, volan, prestavno ročico in paket papirnatih tepihov tudi zastonj. Očitno nepotreben strošek za servis, zate pa?

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Zgleda se skorej nisi mogu odpeljat če nafta teče vn? Pa si jih opozoril ? Račun izdajo v sprejemni pisarni. Ne smeš biti raztresen pa je vse ok

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Je normalno, da nafta curlja po tleh, kot odmontiraš filter? Ne bom pameten ampak vsaj tisto kanto za olje bi lahko podstavil.
Nisem jih opozarjal ker gre tud men na organ ko mi nekdo brez pojma o stvari soli pamet. Se pa hitro vidi kakšen odnos imajo mehankarji do strank in samega delovnega mesta. Mogoče zato, ker sem kupil kupon in nisem plačal polne cene. Smo že videli podobno s študentskimi boni za hrano...

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
a da ne vidim kako delajo z mojim avtom?

nikjer ne piše, noben ni nič rekel.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Oh ja,,, kaj vse se dogaja po servisih z vašimi avti ...

Tako je to, ko spustiš 18 letnike brez nadzora v delavnico
smile-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.528
113
Že mogoče, ampak to ne pomeni, da po tleh resen servis poliva olje in nafto. Me zanima, če jih je foter doma tudi tako vzgajal, da jim pri jedi leti po tleh...
evil.gif

Normalen servis bo stranko posadil na drugo stran šipe, kjer bo še taka tečnoba lahko "imela vse pod kontrolo" (najboljši so tisti, ki v življenju niso imeli račne v roki, in itak ne ločijo MAFa od katalizatorja
stupid-1.gif
), mehanik pa bo imel vsaj nekaj miru pri delu.

netko

Guru
25. jul 2007
6.978
2.268
113
meni so seveda še boljši tisti, ki svinjajo zato ker mislijo da lahko ker so imeli račno u roki in vejo kaj je maf in kaj je katalizator...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
Citat:
Uporabnik tony pravi:
Že mogoče, ampak to ne pomeni, da po tleh resen servis poliva olje in nafto.

ajde pa povej kak nardit, če teče iz 4-ih cevi naenkrat recimo. Potem pa še filter obrneš in teče.
bonk.gif

al nabiješ 20 kil papirja v vse mogoče lukne, da pivna al pa pustiš, da teče po tleh in potem obrišeš al pa v posodo (če maš srečo, da ne teče povsod pod avtom).
pač jebat ga eni avti so obup glede tega.

Ti si verjetno edn izmed načitanih, ki še niso meli orodja v roki.....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.100
6.937
113
pri taščici
pri njih sem pred leti delal optiko na moji stari rikši.
Naredili niso nič, računali pa polno. Smo se nekaj pregovarjal, pa se na koncu nisem hotel za tistih 30 evrov al koliko je že bilo.
sem si mislil, jih bo že dosegla moja palica... se pravi se v petih letih niso še nič naučili, razen cene so spustili.

Še glede prisotnosti ob servisu: jaz bi to kar postavil pogoj, če mi tega ne omogočijo, jim postavim nekaj kamer okoli avta... oziorma avto odpeljem drugam.
Potem pa nekoč pelješ k drugemu mehaniku, pa ti ta reče: Kdo pa je to šravfal? Ti pa samo
shocked-1.gif
ker nimaš pojma kdaj se je to sploh šravfalo kljub temu da si prvi lastnik.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Jaz pa tega ne bi dopustil, da se vsako krelo mota po delavnici in pameti mehankarjem ter jih moti... Steklena stena in bodi za njo... Kako bi pa zgledalo, da bi se tvoji motali po operacijski in pametili osebju ko so tebe rihtal?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Jaz pa tega ne bi dopustil, da se vsako krelo mota po delavnici in pameti mehankarjem ter jih moti... Steklena stena in bodi za njo... Kako bi pa zgledalo, da bi se tvoji motali po operacijski in pametili osebju ko so tebe rihtal?

467716-post_slo.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.744
1.528
113
Ne bodi smešen, polizdelki gor ali dol. Čeprav tudi to ni idealna rešitev, se pod avto postavi plastično korito dovolj velikih dimenzij. (Da scen z verglanjem brez relejev pump ne omenjam.) Je še vedno svinjarija, ki teče po avtu, ampak po tleh pa res ne.
rolleyes-1.gif

Moj mehanik, recimo, ima več kot dovolj dela, in nekaj zaposlenih, pa je nima nikoli svinjarije po tleh.
confused-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.100
6.937
113
pri taščici
Mene ne bi nič motilo, čvekal bi z njimi namesto z anestezistko. Če bi pa spal pa itak ne bi mogli mene motit.
Če imaš zaupanje v Servis potem ni panike. Če pa tega ni, se pa priporočam za stekleno steno, ali pa servisna mesta pod kamere, kjer lahko preverim posnetek.
Če najameš neko žensko da ti puca stanovanje, ji tudi najbrž s težavo ob prvem obisku zaupaš šifro alarma in ključe hiše.
Saj vemo kako so snemali varuške v tujini in kaj so le te počele z otroki ki so jim bili zaupani.

Nazadnje urejeno: