Direktne primerjave nisem delal. Sem kar zaupal mojstru v Sonus Artu, ki mi je svetoval, da se z Bowersi (predvsem bookshelfi) Roteli obnesejo dosti bolje, kot Denoni. Najprej me je sicer prepričal z Rotelom A12 mkII, ampak se je ravno na dan, ko sem prišel ponj pričela akcija, v kateri je A14 mkII bil le 100€ dražji, tako da sem vzel štirinajstko. Takrat je torej bila med A14 in zgoraj omenjenim Denonom razlika ravno 200€, redna cena A14-tke pa je 400€ višja od Denona.Nekaj spremljam po netu recentije Denona, naj bi bil primarno za glasbo . Lepo da si zadovljen z Rotelom, si morda imel priliko primerjat zvok Denona In Rotela, cenovno nista toliko narazen če so kaki popusti.
Ne vem torej, koliko slabše (če sploh) bi zvenel Denon, ampak ker takšne zadeve ponavadi kupujem za dolgo časa, sem rajši šel na "varno" stran. Zaenkrat mi ni niti najmanj žal. Vmes sem še zamenjal sub, namesto Yamahe je sedaj Bowers ASW 610. Tudi tukaj je razlika v relativno majhni dnevni sobi sobi (5,5 x 4,5 m, na eni strani delno odprto v jedilnico) očitna.