Hamburger ?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.313
1.229
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:


Seveda je reklama. Ni pa za lase privlečena. To je McD res naredi in tak je bil rezultat. Pove vse o folku ...

Mah daj no. Prvič, Italjani nimajo pojma o Hamburgerjih, možno, da se kje v Italiji najdejo dobri ampak kar sem jih jaz jedel pri njih v restavracijah, ki naj bi imele dobre hamburgerje in tudi nekoliko dražje so vsi na ravni McDonaldsa, Burger Kinga... ali pa celo še slabši le nekoliko večji so ponavadi. Drugič, kako veš kakšen folk je v bil v reklami in kakšni jedci ter poznavalci različnih hamburgerjev so?
In, če je tako, da je itak vseeno in je vse enako, zakaj potem vsi ne jeste v McDonaldsu namesto, da hodite kam drugam ali pa celo doma kuhate? Torej je tudi neka nemška klobasica iz Hoferja enaka, kot prava Kranjska klobasa? Je solata v McD enaka, kot tista, ki si jo doma pripravite? Imajo vse pizzerije enako okusne pizze?.....

Zame je bistvo dobrega hamburgerja meso. V McD pa je meso ena brezokusna žagovina. Kdor ne čuti razlike v mesu mu verjamem, da mu je vse isto, oziroma mu je lahko McD celo boljši saj je nafilan z njihovimi sladkimi omakami, ki sploh dajo nek okus njihovim jedem in je okus mesa popolnoma nepomemben, sploh tistim, ki recimo sploh ne marajo dobre malo "premalo" pečene govedine. Ravno zaradi tega, ker McD burgerji nimajo nobenega posebnega, izrazitega okusa so všeč otrokom in večini ljudi.

Verjamem, da so ljudje, ki bi lahko tako nasedli Mcd hamburgerju. Prav tako, kot bi jaz naprimer lahko nasedel za kakšno drugo jed, ki je ne poznam dobro ali pa jo sploh ne maram kaj preveč, da je domača ali pa, da ni zmrznjena...ali kaj vem kaj. Če pa nekdo nekaj rad je ali pije pa to dobro pozna pa čuti razliko. Prav tako meni ne moreš podtakniti union piva iz steklenice ali pločevinke, ker pijem izključno točeno pivo in takoj čutim razliko. Mnogi bodo trdili, da ni res in je vse isto.

Je pa res, da so v zadnjem času pri nas Hamburgerji kar naenkrat nek hit in se je seveda pojavilo ogromno "poznavalcev", ki vse vejo o burgerjih. Jaz sem že od nekdaj ljubitelj hamburgerjev in sem jih poizkušal povsod kjer je bila prilika in se mi je zdelo, da bi lahko bili dobri, sploh na potovanjih po tujini in to mnogo let prej preden so/ste v Sloveniji ugotovili, da hamburger in pleskavica ni eno in isto
wink-1.gif

Razumem, da nekaterim hamburger nikoli ne bo dober pa, če bo pljučna pečenka v njem, ker jih preprosto ne marate. Samo ne delajte se pametne, da med njimi ni razlike in so vsi, kot iz McD.

Lahko še en roman napišeš, pa to ne spremeni dejstva, da so uni kljukci v italiji mirno žvečili McD in mislil da jedo nevemkakšen burger. Pač čuden folk, samo dokaz, da padejo na obliko in ne vsebino. Če se prav spomnim, je bila restavracija odprta 3 dni, torej se je izmenjlao precej folka, pa nobeden ni nič rekel.

Zakaj pa mene rineš med folk, ki bi menjal McD za dober burger, pa tudi ne vem ...
 

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik elrado pravi:
Zakaj točno se delaš "neki več" če rad probaš še nekaj drugega (in ti je celo všeč). Se pravi če imam Orado rajši od sardelc, Bevoga/Erdingerja... rajši od Laškega, Pizzo v dobri piceriji rajši od klasične gostinske, sem fensi šmensi in se delam nekaj več.
"
smile-1.gif
.

Hood pa "pali" pri narodu, ker je eden boljših burgerjev (ne pleskavic) v Sloveniji!

Jest mislm da se gre pa po vecini glih zarad fency smensi, vceraj sem v lokali gledal eno druzbo kjer je bilo pol punc in vsi so narocili cist vsak svoj tuje znamke pivo, ker so ga pac lahko. Drugace ce bi jim zavezal oci pol qrca nebi imel pojma kaj pijejo. Komot bi jih enacil z hipsterji, kateri samo iscejo neki druzga da se ven mecejo. Isto se mi zdi s kliantelo burgerfesta, Bolj ko si najdes nek kul ime nekega nepoznanega piva v "pravi kombinaciji" nekega burgerja bolj si kul, tolk pac da ma vsako tele svoje vesele.

Sveda je pa burgerfest dobra stvar da se pokazejo mojstri ker po vecini samo siptarje poznamo ker smo nerazviti.

Brandi so folku cist stopili v glavo, tko kt FB kjer je vsak user "viden svetu"

Neki cajta nazaj se je videlo to tudi tukaj na alterju k so bili popularni podpisi kako je nekdo user ginessa,user marlboro itd. ja WTF no, kaj je to ce ne vun metanje?

PS1. Bil v Qburgerju, vredu burger na navaden nacin, pa tisti kraljevi al kaj je ze ima 2 rezini slanine ki je lepo okusna ker ni tanka k papir. Majo tudi vse cilipipove omakce, edino z glasbo bodo vse zahebal ker skoz naletim na neko juzno in te kr mine.

PS2. Te dni sem bil v starem piskrju 2 dni zapored, vse zgleda full dobro in ugodno, ampak zal burgerjev nisem uspel probat ker sem vsakic podlegel svinjski lojtrci ki je res dobra in dobro narejena. Hamburgerji so pa tudi zelo dobri zgledal nasprot mene, sam probal jih bomo pa drugic, upam. Majo tudi chillipip 7 omakco in se neko od slo proizvajalca ki je tudi na 7 stopnji po okusu.
Pravtako solata z mesom je super kejr te vprasa kako peceno meso zelis, Edino cebulni obrocki nevem ce so se mi zdeli da imajo full okusa po cebuli, pa to ni samo moje mnenje glede obrockov.

Aja pa bbq omaka, katerih sicer nisem fan, ampak ta njihova mi je kr vsec ker pac ni tolk sladka.


 
Nazadnje urejeno:

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Ta pomfri na sliki pa zgleda grozno...da o rukoli ne zgubljamo besed...prezentacijaa kroznika 2 od 5 pa uni onion rings...olje je treba menjavat....
 

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
V Lj je presnji teden odprl edini pravi steakhouse v Ljubljani.
Sorbara steak house na Gallusovem nabrezju (bivsi River house).
Imajo odlicen izbor steakov BLACK ANGUS USA.
Stvar je u nulo...sam sem probal t-bone usa angus prime selection top shit varijanta
 

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
Kaj pa Čompa, ali nima odličnih "steakov" (resno me zanima
smile-1.gif
) ker o njej sem slišal same superlative.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Čompa je vrhunska. Nima stejkov ampak možakar vrhunsko obdeluje izbrane kose mesa in divjačine. Ko sem bil tam smo jedli goveji hrbet, pljučno, žrebička in jelena(ne ogradnega...). Nekaj je bilo še suhega za predjed. Je pa tu povdarek na "rare" delicijah. Če tega ne maraš ne hodit. Ni pa to steakhouse niti hamburgerjev nima. Je čist posebna izkušnja.
 

tomi

Guru
1. sep 2007
18.658
9.869
113
40
MB
v soboto bil v http://www.pivohram.si/

BURGER S HMELJEVIMI VRŠIČKI

140 g govedine, bombetka z dimljenim sladom, hmeljevi vršički, pečena slanina, ocvrt melancan, brie, paradižnik, gorčica z medom in balzamiko, domači ketckup, ocvrt krompirček, omakica

zmaga.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Nad Golarjevim hamburgerjem na prvem burger festu sem bil razočaran. Full obetal, dokler ga nisem probal. Meso soljeno vnaprej, spečeno enkrat preveč enkrat premalo. Škoda. Sestrsko Bevogovo pivo je bilo zraven v dobro tolažbo. Takrat sem, sicer v angleščini, spisal tole:
......
Than came the burgers. Nice little slider size burger, looking great and stylish. Served with home made chips. As I said no cheese but they added a deep fried slice of eggplant under the meat wich is allways a good thing though somehow strange for a burger. The bun was on the brioche side. Sweet and yellowish, more like a cake. Not bad but too sweet for our taste in general and unfortunately not butterd before tasting. First bite and....the meat was salted ahead, oh bummer! They must have used salt as a safety peacution but still it is not the way how you treat a burger patty. This is a no no! No beef patty wich is made of salted ground beef will become a good tasting burger. Other problem was uneven cooking. Our three burgers were ranging from well done, medium to medium rare but all without a sufficient dark brown crust. Sorry guys....but the beer was great!!!
.....
A so se popravili kaj pri mesu?
 
Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.658
9.869
113
40
MB
meni je bil njihov zdaj na zadnjem burger festu odličen, zdaj enako, nisem pa primerjal pečenosti mesa, saj so ostali naročili zažgane
evil.gif


je pa verjetnost, da se ne spuščam v take detajle kot ti
grin1.gif
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.436
2.436
113
A je kdo na burger festu poskusil burger od J&B-ja? No... z mojo sva šla mimo in hotla je na vsak način poskusit... skratka med ostalimi burgerji sva vzela tudi tega, že ko mi ga je skupaj delal sem videl da je bila ta odločitev napaka... Skratka kruh, "špukec" zelene omakice (sem pozabil kaj je že bilo to), meso in če se ne motim malo salatke (možno tudi da je ni bilo, tezko komentiram saj je ze nekaj casa od tega festa). Skratka pod tem J&B šotorom se itak vsi španajo kot da so ti zdaj nardili svetovno specialisteto... Skratka, burger nikakvi, suh, prepečen... kar pa je najbolj žalostno, sedima na stopnicah, vzgiznam svoj "pajs" in hvala bogu da sem z občutom žvečil, zatipal sem en tak lep košček kosti. Skratka ko so mleli svinjarijo za v mleto meso jim je očitno nekje not všel košček kosti, je pa izgledalo kot nek del zoba (ne, ni bil moj zob, brez skrbi). Skratka takoj mi je padel mrak na oči, in sem hotel it do Bratoža (je tudi bil tam pod šotorjem s peninco v roki), sem mu hotel dati roko in ta košček "nečesa". Pa me je moja pomirila da nima smisla delat zdaj nekih scen... skratka ni pomembno... Se pa mi poraja vprašanje ali smo res prišli na takšno dno da morajo kao "vrhunski" mojstri (J&B kao med 100 top restavracijami na svetu) silit na neke festivale kjer pač ni mesta za njih? OK razumem da v kuhinji "izumijo" vrhunski burger katerega enostavno morajo predstavit javnosti in da si nardijo reklamo ampak dajat ven polizdelke samo zato da jih drago zaračunaš??? Kar se pa tiče Tokio piknika, na festu ga sicer nisem jedel, sma pa z mojo bila lani in sva probala pri njih v lokalu dva različna in so vrhunski, za moje pojme najboljši v LJ... priporočam!
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.313
1.229
113
www.adriamedia.si
Pa kolikor sem videl, niso sproti pekli mesa, so imeli celo posod že pečenega, ko sem šel mimo. Sem hotel probat, pa sem se že zaradi tega obrnil.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Na prvem so se vsi prav trudili, da so meso spekli pred tabo. Če je bilo nazadnje že takole potem naj grejo nekam vsi ...... tole z J&B pa sploh ne vem kaj naj rečem. Norca se dela.
 

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.436
2.436
113
Sicer nimam proti J&B-ju nič, smo letos imeli zaključek tam, vse tipi-topi ampak to pa je res bilo delanje norca iz ljudi. Tudi dogodek s "kostjo" je za taksno restavracijo nedopustno... Zato pa imamo sita pri mletju mesa?
 

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Nad Golarjevim hamburgerjem na prvem burger festu sem bil razočaran. Full obetal, dokler ga nisem probal. Meso soljeno vnaprej, spečeno enkrat preveč enkrat premalo.

Kako pa drugace mleto meso oz. pripravis, ce ga poprej ne solis in ne zacinis?
 

satelite_mike

2 uri za cajtom
18. avg 2013
1.939
3
38
Torej najboljš kombinacija bi bila da zmleješ vratovino, skuhaš debele goveje kosti in sčohaš mozek ven. Ga butneš v maso + začimbe
smile-1.gif

Bom probal to kombinacijo. Ali pa samo mleto meso pa mozek
smile-1.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Nad Golarjevim hamburgerjem na prvem burger festu sem bil razočaran. Full obetal, dokler ga nisem probal. Meso soljeno vnaprej, spečeno enkrat preveč enkrat premalo.

Kako pa drugace mleto meso oz. pripravis, ce ga poprej ne solis in ne zacinis?

Najraje bi ti kar rekel, da pojdi prebrat celo temo.....to je prva razlika med pravim hamburgerjem in ostalimi načini priprave mletega mesa. Meso je nedotaknjeno do trenutka, ko gre na žar. Posoliš in popopraš samo povrhu in tako je okus zapečenega burgerja pravi. Vseeno precej ljudi tega niti ne loči. Ampak, če je že tema o hamburgerjih......mesa tudi ne moreš npr. kar zjutraj malo posolit in potem začet pečt popoldne burgerjev. Priprava mase za pleskavice in čevape je postopek 48 ur in ko je zaključen je meso mehko in dobrega okusa - ampak to ni tema. Problem je, da neke vmesne faze tega posotpka dajo meso, ki je ali trdo ali razvodeneno in niti slučajno ne ponuja pravega. okusa.