Hamburger ?

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Samo toliko.....to meso imajo v Bunkerju in ima res močen okus. Da ne bo kdo govoril da je zanič.....sam je močen jn drugačen od normalne oz. naše govedine. Splača se pa potem itak.
 

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Samo toliko.....to meso imajo v Bunkerju in ima res močen okus.
Najbrž ne konkretno tega iz Cool housa?
Le te vrste, torej black angus, predvidevam?

BTW, zadnjič sem v Ponvici jedel izvrsten black angus steak.
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ja...sem že jedel tega iz coolhousa in je odličen, samo osnovno mesarsko je pa treba stvar obdelat, ker ima določene kite.

Ja, nad Ponvico sem tudi jaz izredno navdušen, vse kar se tiče mesa imajo tam tako dobro, da noben ne pride blizu, tudi kake visokoleteče kič gostilne. 3x tam pa še nisem uspel jest drugega kot mesa.

Februarja so imeli mesni meni za 25€, takrat sem bil prvič. Sem si rekel ah pa dajmo probat sliši se dobro zame in me je prav zanimalo kaj bom dobil za teh 25€ in po dolgem času presenečenje! Vse jedi so bile res fenomenalne!

Bolje kot recimo pri Noni, pa se tam posloviš 50€ za krneki.
uf-1.gif
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
no mene pa nekaj druga zanima.Imam to zamrznjeno agnus meso iz coolhousa, kaj ga vi prej odtalite? al kar zamrznjenega na zar date?
 

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Seveda....odtajat!

Fak no....še iz hladilnika hladno meso ni za dat direktno v ponev/žar, kaj šele zmrznjeno. Daj v hladilnik še v embalaži kake 2 dni prej, potem odpakiraj in s papirnato brisačko malce osuši zadevo. Naprej je pa potem stvar okusa oz. testiranja. Lahko daš v paco začinjeno tudi za kak dan, dva ipd.

Jaz te top shit zadeve ne kompliciram...ne zdržim.
grin1.gif
Zjutraj vzamem iz hladilnika popolnoma odtajano in malce začinim, brisačke in pol spet v hladilnik do kake urce pred pečenjem, ko ga spet spravim na sobno temperaturo predno gre meso na žar.

Meso mora takoj dobit temperaturni šus in hladno bi bilo samo kontraproduktivno.
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
ksz...meni je jasno kakasna je logika, ampak so mnenja o tem različna...eni vrzejo kar zamrzjeno na zar :D
 

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
no mene pa nekaj druga zanima.Imam to zamrznjeno agnus meso iz coolhousa, kaj ga vi prej odtalite? al kar zamrznjenega na zar date?

Jaz se med prazniki pekel tako govedino kot predpripravljene hamburgerje - oboje avstralsko.
Čez noč sem meso odtajal v hladilniku, nato pa od jutra do peke pustil na sobni temperaturi.
Govedino sem zgolj nasolil in popral, hamburgerjev pa niti to ne.

Pekel sem na maksimalno segreti litoželezni plošči, nasploh pa sem skušal kar najbolj slediti navodilom twinmana.
Rezultat je bil odličen, denar za black angusa absolutno ni bil vržen stran.
cool-1.gif



@twinman: sem pa skušal kupiti primerno meso za hamburgerje, pa me je mesar samo čukasto gledal, ko sem hotel 20-30 % maščobe. Kje pa ti nabavljaš? Se vnaprej dogovoriš?
 
Nazadnje urejeno:

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ja itak, da je gledal čukasto, ko pa morajo reveži vse obrezat, da kaj prodajo petičnim pametnim damam ali njihovim priveskom he eh eh....mi je enkrat en prav potarnal. Najbolje je da greš k dobremu mesarju in se zmeniš za meso, ki bo imelo na oko takšno razmerje. Ne bi rad izpostavljal nobenega, ker mamo vsi verjetno svojega dobrega mesarja. Vrat, rebra, lahko tud malo vskega...... pleče s takšnim razmerjem boš z lupo iskal. Torej, naj ti namelje kombinacijo, če je premalo naj pa doda še malo maščobe - kvalitetne seveda, ne loja. Pa ne poizkušaj tega v velikih trgovinah eh eh he.
 

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
ksz...meni je jasno kakasna je logika, ampak so mnenja o tem različna...eni vrzejo kar zamrzjeno na zar :D

Lahko tudi mrzlega (iz hladilnika, ne pa ravno globoko zamrznjenega) pečeš, če hočeš Chichago rare (Black&Blue) pečenega.
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
To se pa raje peče na ultra high temperaturi meso pa mora bit na sobni temperaturi. ne mores ledno mrzlega jest...samo ne vem kje bi dobil broiler za 900 stopinj he he he. Pa vseen je tole bolj za dober stejk metoda.
 
Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.191
1.198
113
www.adriamedia.si
Ne rabis 900 stopinj. Gre na navadnem zaru (seveda direktno, pa fajni razzarjeno oglje), meso pa iz hladilnika (recimo 5 stopinj). Po peki je noter prijetno toplo, zunaj pa taksno, kot pri b&b mora biti.
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
jutri bom delal, pa bomo vidli kako se bo obneslo :D mam 6 komadov pa lahko experimentiram :D hvala vsem za nasvete
 

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Takole mimogrede vprašam - a potem je rešetka lepe češnjeve rdeče barve (sredi dneva), ko se vrže gor kos mesa?
 

007

Pripravnik
4. sep 2009
707
0
16
Citat:
Uporabnik feler pravi:
Zadnjič sem se nekaj fjakal čez Koseze proti Brezovici....po bližnjici...sicer ni LJ ampak sem se v Dobrovi ustavil na busni - Piksna bar al neki tazga, v glavnem fast food....in vzel Ferrari burger
evil.gif
konjska pleska (mislim da od Krušiča), v bombeti in ne lepinji, pa mal načota in žar omake in je blo TOP...cena pa 3,5 eur al neki tazga...ne vem točn, sem še pomfri vzel zraven...majo pa tudi druge fast food stvari...če boš kej tam okol letal pojdi probat..iz LJ max 10 minut. ...sem se malo menil z onim tam, in je on na novo, prej je imel zadevo nekdo drug.

Jep, pocen in dobro! Tud prej, ko je bil drug lastnik so bili TOP čevapčiči, mislim da je kupoval meso pri Marinčku. Tud sedaj ko se je zamenju lastnik, je hrana še vedno super, mal se je spremenila ponudba, ampak overall super!
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Ja je velik čejev sicer.......če naložiš kettle style grill s kar dost oglja(debel sloj) pa spodaj odpreš luft verjetno res. za zmerit bi rabil pa laserski termometer al neki tazga. Majo tud oglje z večjo energetsko vrednostjo(kao neko argentinsko itd....). No za dober hamburger so tole res že fajn eksperimenti - ni to 1kg+ steak.
Če koga zanima lahko naloži chimney do vrha, ga prižge in flikne na vrh rešetko....afterburner effect.
cool-1.gif