Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik drmr pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
ksz...
Grem skuhat omakco.
a imaš kakšen recept za omako
Ce zelite kaj podobnega pripraviti, predlagam naslednji recept. Vsekakor ne bo popolnoma enak, saj so kolicine priblizne, pa tudi staran ni v sodovih:
Pekoca omaka (Tabasco)
1/2 kg svezih rdecih pekocih paprik (morajo biti rdece, ne zelene), ociscenih in narezanih na male koscke
450 ml destiliranega, belega kisa
2 zlicki soli
Na srednjem ognju kuhamo cilije s kisom in soljo. Naj po malem vre 5 minut. Odstranimo z ognja, ohladimo, in v multipraktiku zmesamo v popolnoma enotno zmes. Vse skupaj precedimo in vlijemo v steklenico. V hladilniku naj fermentira vsaj 2 tedna.
(Zgornjega recepta se nisem pripravila, prihaja pa iz "The Chili Pepper Encylopedia")
Ce ugibam bi rekla da ste najverjetneje posadili jalapeno pekoce paprike - take podolgovate, priblizno 4-5 cm (lahko zrastejo tudi vecje, a ce ni pravih pogojev - vlage, vrocine, so manjse) premera kaksnih 2 cm. Tako kot vse ostale paprike so najprej zelene barve, in nato se spremenijo v rdece. Jaz jih vedno kupim zelene, ker se rdece prodajajo samo na visku sezone, ko je dovolj ponudbe. Zelene so ze dovolj pekoce in jih lahko uporabite tako kot bi uporabili rdece - razlika je v rahlo drugacnem okusu, in mogoce so rdece malo manj pekoce, a ko vas pece tako ne boste nic opazili.
Dobil sem ga
tunkile