Habanero feferoni

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Citat:
Uporabnik matt pravi:
Imam pa eno težavo in par vprašanj.

- Iz predvčerajšnjim na danes so se mi pri sadikah začele pojavljati "gummi bear" glive. Zadeva zgleda dosti nagravžno, očitno so bili trosi v šotnih tabletah. Primer ene izmed sadik, kjer poganjajo te jebe je spodaj. Kaj storiti? Malo "oladim" z zalivanjem?
- V naslednjih dneh nameravam šotne tablete presaditi v lončke in jih zasuti s pravo zemljo. Ti lončki verjetno ne bodo zadnji in bom opravil še eno presajanje, ko bodo sadike malo bolj konkretne.

- Zadnje presajanje: Zaenkrat se mi še ne sanja čisto, kje bom imel končne sadike. Na voljo je navadna njiva in en rastlinjak. Najraje bi rastline pustil v loncih, samo me glede na velikost lonca in količino sadik (40-50) malo skrbi strošek loncev. Kakšne lonce /tip& velikost/ svetujete?

Hvala za vse nasvete in LPM;
Presadi jih, nimaš kaj, drugače ko bodo velike jih daj par v lonce ostale pa na njivo, saj boš naslednjo sezono nove skalil.
Letošnja zimska sezona
cheer.gif

Okus in pekočnost dokaj solidna, glede na to da so plodovi dozoreli preko zime

Nazadnje urejeno:

Zerly

Pripravnik
20. avg 2007
592
0
16
ksz

letos so mi prvič po 5+ letih čiliji slabo ozeleneli. Če ima slučajno kdo kakšno sadiko viška se priporočam (kupim, dam za pivo,...)
smile-1.gif

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Citat:
Uporabnik Zerly pravi:
ksz

letos so mi prvič po 5+ letih čiliji slabo ozeleneli. Če ima slučajno kdo kakšno sadiko viška se priporočam (kupim, dam za pivo,...)
smile-1.gif

a si iz Lj?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik MAKY_ pravi:
bolivian rainbow že cvetijo
grin1.gif

pa moruga scorpion tudi

evo da vidite kako zgleda moj lepotec :D sadeži so že gori :D
1751251-photo.JPG

Priponke

• 1751251-photo.JPG
    1751251-photo.JPG
    185,3 KB · Ogledi: 247

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik westie pravi:
A ga boš kaj presadil v večji lonec?

nebom, ker mu očitno kr paše ta mali, sem pa ga oskubil kar precej ker je prevelik :D...razen da ga morem zalivat na tri dni ni nobenega drugega problema :D

Zerly

Pripravnik
20. avg 2007
592
0
16
Citat:
Uporabnik westie pravi:
Citat:
Uporabnik Zerly pravi:
ksz

smile-1.gif

a si iz Lj?

nisem iz Lj sem pa dokaj blizu

Nejc_L

Pripravnik
18. feb 2011
317
18
18
Sl. Bistrica
Takle, moji so trenutno preživeli prvo presaditev. Sicer so še bolj mičkeni.
Zaj pa da vidim, kako vreme bo, pol pa kr direkt vn pod toplo gredo hacat na sonce
cheer.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Lej, imam veliko semen, nimam pa pojma katerih... Po okusu mi delujejo kot habanero orange, nisem pa siguren. Vem pa, da so mi zeeeelo všeč, sem jih kar nekaj posejal, za razliko od lanskega leta, ko sem imel na vrtu samo res huuude sorte.... Ampak to je preveč hudo za vsakodnevno uporabo!
Če rabiš, sem v okolici Ljubljane! Lahko na ZS!

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
OK, manjši problem.
Ker bo potrebno kmalu habanerote, preseliti v urbano okolje rastlin(beri vrt), sem začel z utrjevanjem, že nekaj časa jih postopoma izpostavljam zunanjim vplivom, prevsem jutranjemu soncu, ki ni tako močno, kljub temu po kratkem času opazim, da se biljke dobesedno povesijo, listi zmehčajo, ko jih postavim nazaj v hišo se v kratkem času postavijo v prvotno obliko.
Bojim se, da ko bodo permanentno posajeni na vrst bo množičem pokol:(:(

Wilbur

Pripravnik
2. dec 2012
137
19
18
Evo teli mali trdoživci, odlično prenašajo dnevno praženje na soncu.
Noč še vedno preživijo v hiši.Habanero-Monkey Face

Odrasla "dreveščka" Habanero Orange, očitno so ju zunaj odlično "oplodile" čebele, ker se dela kar nekaj novih plodov.
Dan na soncu, noč v garaži

Večje sadike, Habanero Orange pa sonce težje prebavljajo, po določenem času se dobesedno povesijo, danes sem jim naredil le senco z senčnikom in so se v kratkem času postavili v prvotno stanje.
Utrjevanje mi pri njih ne uspeva:(

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.100
44
48
jst sm svoje pustil cel dan na soncu, res da so se povesili ampak so se potem ko je sonce zašlo spet pokonc postavl, tak da mislm da jim to ne škodi preveč...