Habanero feferoni

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Mam doma v rastlinjaku 3 različne vrste čilija, veliko rdečo papriko in paradajz.Vse to na nekaj kvadratih pa se nimajo tolko radi, da bi se pokrižali.
smile-1.gif
Tak da ne vem, če se to kar tak enostavno zgodi.
 

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Enega Sweet and Hot sem pustil kar v kuhinji na krožniku, da bi videl, kako se bo posušil. Res je trajalo skoraj tri tedne, ampak je tak suh, da ga z prsti brez problema zdrobiš. Te habanerote sem pa zunaj obesil, da vidim, kaj bo iz njih. Še imam eno tako rundo zadaj, če bi se ti sfižili.
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
to boš pa drugo leto videl iz teh semen, koliko se ti je kaj pokrižalo. nekje sem bral da bi moral imet rastlinice 300 metrov stran, potem kao ni šans da se pokriža...
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ma jebeš križanje, jaz bom probal habanerota in jalapenota prezimit, potem pa se ne rabim ukvarjat s tem, a se je kaj skrižalo ali ne pri letošnjih.
 

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
to boš pa drugo leto videl iz teh semen, koliko se ti je kaj pokrižalo. nekje sem bral da bi moral imet rastlinice 300 metrov stran, potem kao ni šans da se pokriža...

Ta bo težka, če že gledaš kaj po netu za večjimi proizvajalci čilija. Imajo cele nasade in njive različnih vrst čilija in niso ravno najbolj na razdalji.
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.008
11.130
113
itak, da se drugače, pač zaščitiš cvetove, pa ročno osemenjuješ itd..pač kontrolirani pogoji.
 

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
KSZ....meni pa se je zgodilo nekaj cudnega, moji red savina so SLADKI!!! ni mi jasno kako je to mogoce, ker med sabo se niso mogli zmesat, ker je samo ena sorta...prej so bli hudi sedaj pa sem nasel pravega pacijenta, ki je zagrizel noter tak kot treba, potem pa sladki okus...in to vsi feferoni, ki sem jih malo dalj casa pustil na drevesu...
 

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Do sedaj sem probal štiri vrste svojih najbolj pekočih čilijev. Če jih ocenjujem, bi rekel, da me je ena vrsta razočarala, dve sta nekaj srednjega, edini čili, ki je zelene barve(ostali so rdeči), pa je živ hudič. Res peče nenormalno, pa prenesem marsikaj, ampak ta mi je pa dal vetra!!! Zakon!!!
Na sliki zgoraj je edini, ki je zelen, ne vem pa, katera vrsta je to....
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Prva delna trgatev, ti bodo za sušenje.

Od leve proti desni: Suave Orange, Bulgarian Carrot, Bhut Jolokia Lemon, Naga Morich, desno zgoraj Habanero Orange, desno spodaj Birs's eyes.
 

westie

Fizikalc
3. jun 2008
1.753
1
36
113
Ja komot. Kdaj pa bo?
smile-1.gif


A si ti meni dal habanerota zadnjic za test? (Ker ni bil pretirano pekoc)
 

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Saj bo. Fiksnih plodov je nekje 8kom, upam, da se bodo obarvali rdeče, če bo dovolj časa, se pravi, sonca in toplote. Bom riskiral in pustil vse do konca, kolikor se bo dalo.
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
malo jih osami,cvetove,da bodo za razplod, bi imel kakšno seme
wink-1.gif
Tudi jaz bi se priporočil, če boš imel kaj viška.
 

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Robe bo očitno dovolj. Sem mu malo liste razrečil in tistih par sekund pri grmu ni bilo nič, čez nekaj minut pa pride vse zadaj. Okoli oči in po ustih nenormalen pekoč občutek. Tole si niti ne predstavljam prinesti v bajto
grims-1.gif


 

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
ksz...
Danes sem ocenil, da je eden od čilijev zrel za probo in sem ga utrgal. Ko sem ga prerezal na polovico, pa sem doživel presenečenje. Notranjost je bila "žoftna", kot marmelada je izgledalo, dišal je po bučah, ovoj je bil trd, okus pa za bruhat....
Nimam pojma, kaj naj bi to bilo, je pa seme kupljeno z ostalimi pekočimi zadevami!?