Habanero feferoni

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Živjo....a smo ga s temi nizkimi temperaturami danes ponoči in zjutraj kej naj**** ali bo šlo mim??? Moji so sredi rdečenja pa ne bi rad, da bi zdej kar tako ostali. Gojim jih prvo leto pa ne vem, kaj se zgodi če je takle.....
 
Nazadnje urejeno:

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36

Okoli Trinidad Scorpiona sem na eni net trgovini zasledil opozorilo;
Citat:
This is a nuclear hot pepper! Be very careful when handling these peppers and their seeds. Wearing plastic gloves is recommended. Use is entirely at your own risk. For good germination try to maintain a constant temperature of 28 – 32 degrees.

Če bo še vsaj nekaj dni vsaj do 30 stopinj, potem ni panike, da se ne bi obarvali rdeče.
 

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
471
27
28
44
MB
čakamo
evil.gif
 

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.824
113
davorinm.wordpress.com
Zdravo. Sem dobil precej posusenih afriskih Piri Piri chilijev. Jakost 100.000-150.000.

Ima kdo feeling koliko chillijev v koliko olja, da bo zadeva mocnejsa od tabaska ampak vseeno ne prevec za obicno rajo?
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Ne vem še, če je uspela. Mora dva tedna še fermentirati. Ampak mislim, da bo kar ok. Jo je pa skoraj cel liter.

Za alter chili meet bodo sveži.

Kdaj in kje pa bo?
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik drmr pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
ksz...
Grem skuhat omakco.
evil.gif


a imaš kakšen recept za omako
rolleyes-1.gif
Ce zelite kaj podobnega pripraviti, predlagam naslednji recept. Vsekakor ne bo popolnoma enak, saj so kolicine priblizne, pa tudi staran ni v sodovih:

Pekoca omaka (Tabasco)

1/2 kg svezih rdecih pekocih paprik (morajo biti rdece, ne zelene), ociscenih in narezanih na male koscke
450 ml destiliranega, belega kisa
2 zlicki soli

Na srednjem ognju kuhamo cilije s kisom in soljo. Naj po malem vre 5 minut. Odstranimo z ognja, ohladimo, in v multipraktiku zmesamo v popolnoma enotno zmes. Vse skupaj precedimo in vlijemo v steklenico. V hladilniku naj fermentira vsaj 2 tedna.
(Zgornjega recepta se nisem pripravila, prihaja pa iz "The Chili Pepper Encylopedia")

Ce ugibam bi rekla da ste najverjetneje posadili jalapeno pekoce paprike - take podolgovate, priblizno 4-5 cm (lahko zrastejo tudi vecje, a ce ni pravih pogojev - vlage, vrocine, so manjse) premera kaksnih 2 cm. Tako kot vse ostale paprike so najprej zelene barve, in nato se spremenijo v rdece. Jaz jih vedno kupim zelene, ker se rdece prodajajo samo na visku sezone, ko je dovolj ponudbe. Zelene so ze dovolj pekoce in jih lahko uporabite tako kot bi uporabili rdece - razlika je v rahlo drugacnem okusu, in mogoce so rdece malo manj pekoce, a ko vas pece tako ne boste nic opazili.

Dobil sem ga tunkile
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Zdravo. Sem dobil precej posusenih afriskih Piri Piri chilijev. Jakost 100.000-150.000.

Ima kdo feeling koliko chillijev v koliko olja, da bo zadeva mocnejsa od tabaska ampak vseeno ne prevec za obicno rajo?
Probaj. Zdrobi čilije, jih prelij z oljem in poskusi. Če bo peklo preveč, odlij pekoče olje in ga razredči z olivnim oljem.
Tako bi naredil jaz, ti pa kakor hočeš.
 

drmr

Pripravnik
27. feb 2009
379
0
16
dolenska
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik drmr pravi:
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
ksz...
Grem skuhat omakco.
evil.gif


a imaš kakšen recept za omako
rolleyes-1.gif
Ce zelite kaj podobnega pripraviti, predlagam naslednji recept. Vsekakor ne bo popolnoma enak, saj so kolicine priblizne, pa tudi staran ni v sodovih:

Pekoca omaka (Tabasco)

1/2 kg svezih rdecih pekocih paprik (morajo biti rdece, ne zelene), ociscenih in narezanih na male koscke
450 ml destiliranega, belega kisa
2 zlicki soli

Na srednjem ognju kuhamo cilije s kisom in soljo. Naj po malem vre 5 minut. Odstranimo z ognja, ohladimo, in v multipraktiku zmesamo v popolnoma enotno zmes. Vse skupaj precedimo in vlijemo v steklenico. V hladilniku naj fermentira vsaj 2 tedna.
(Zgornjega recepta se nisem pripravila, prihaja pa iz "The Chili Pepper Encylopedia")

Ce ugibam bi rekla da ste najverjetneje posadili jalapeno pekoce paprike - take podolgovate, priblizno 4-5 cm (lahko zrastejo tudi vecje, a ce ni pravih pogojev - vlage, vrocine, so manjse) premera kaksnih 2 cm. Tako kot vse ostale paprike so najprej zelene barve, in nato se spremenijo v rdece. Jaz jih vedno kupim zelene, ker se rdece prodajajo samo na visku sezone, ko je dovolj ponudbe. Zelene so ze dovolj pekoce in jih lahko uporabite tako kot bi uporabili rdece - razlika je v rahlo drugacnem okusu, in mogoce so rdece malo manj pekoce, a ko vas pece tako ne boste nic opazili.

Dobil sem ga tunkile

hvala
priden.gif
 

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Živjo....ker sam nimam prav veliko čilijev bo letos naredil olje in pa predimil bom Jalapenote. Ali je kdo že poizkusil dimit?? Jaz se chipotle že kupil naredil sam pa jih še nisem pa me zanima kako je s tem.

LP
 
Nazadnje urejeno:

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Pa še nekaj mojih lepotcev!
smile-1.gif

Čas trgatve se bliža, kar nekaj pa sem jih spravil tudi že po grlu!
 

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Un tačrn je goat's weed. Dokler je črn, je še "zelen", zrel je živo rdeč.
 

zabar

fotograf
20. mar 2011
975
0
16
Sem ravnokar naredil degustacijo... Sem navajen tega hudiča, ampak tole......
crazy1.gif

Privoščil sem si čisto zgornjega, ta črnega(goats weed) in čisto spodnjega nagrbančenega zelenega, sumim da je to Trinidad scorpion! Začel sem z spodnjim in že ko sem ga prerezal na pol ugotovil, da z njim ni šale! Faking močno sranje!!!
bonk.gif

V glavnem, grem odpret še en pir......
nahrung002.gif