Govedina na mongolski način

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ča bi pogledal malo dol po strani bi odkril temo o steakih
wink-1.gif

Ma Petrin, ma še marsi ker od ostalih. Drgač pa tud kakšen diskont trgovec prodaja argentinsko govedo sicer zmrznjeno ampak tudi uležano.
Problem naših mesarjev je ta da so kar lepo precenjeni. Vzameš bržolo dobro uležano ali pa rosbif pa si zamgu.

lp D
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Sej takle pol vok je pomoje še najbol, s tapravim vokom na velki temperaturi je itak pravljica. V kitajskih in podobnih majo štedilnik k je mal večja rinka in plamen, doma ustvarjat v voku, čeprau imam tud ta velko rinkico je pa težko, če maš tist nastavek za vok, da je še mal dvignen ni tok velke temperature oz. ko vržeš not stvari ne moreš na hit nardit, da bi ostal sočno, ker zgubi temperaturo. Tko, da , se mi zdi, da s tapravim vokom lepo delat da se na hit zaprži je kr težko, se morš kr matrat.
 

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
@darjan... Kitajske low budget ostarije slovijo po ulezani govedini. Ravno zato dobis na kroznik 30dag mesa, katerega kilogram placas v mesnici 20€, pri Kitajcu za 6€. Vse naredijo za zadovoljno stranko.
 

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Da ne govorimo, dodajajo ogromno sode bikarbone vsemu mesu, da je meso mehko
crazy1.gif
 
Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Prepozno sem ugotovil, da je v zmrzovalniku še en ko govedine, ki bi se ga naj pripravilo čez vikend, seveda ni bil zorjen.

Sem pa našel tale način zorjenja, hitrega, ki bi mi prišel prav:

lahko naredimo kvašo iz kisa ali bolj kislega vina ali limone, damo vanjo meso, pa začimbe in pustimo na sobni temperaturi dan, dva: meso bomo pospešeno pozorili

Ima kdo izkušnje, kakšno naj bo razmerje sestavin ? Mora biti v odprti, ali zaprti posodi ?