Gotof je 2

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.594
10.811
113
smo, če je to dejansko potrebno. , in da so vklopljeni od 7am do 15. vse ostalo je blef...da bo potem mene slikal ko se ob 3 am peljem mimo 60 namesto 40 pune hakle pijan, pač ni higienično.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Potem mora biti tudi signalizacija taka, da veljajo različne omejitve ob različnih urah in se meri pač tisto, kar v določenem trenutku velja.
Če tega ni, potem pa je smiselno, da se meri kadarkoli v dnevu. Vse ostalo je "balkanizem". Nekaj velja, ampak seveda ne zame.

• Všeč mi je
Reactions: zakajaltersuxu

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.594
10.811
113
ja mimo šol je 40 z razlogom, ki pa ga ponoč več ni, razloga namreč.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.027
113
Potem mora biti bodisi v zakonu napisano tako ali navedeno v prometni signalizaciji na konkretnem mestu.
Ponoči je sicer za omejitev drug razlog in to je hrup, ki ga je pri večji hitrosti pač več, želeno pa je tišje okolje. Običajno so naše šole v strnjenih naseljih.
Jaz sem prvi zato, da se en kup omejitev skine, ker so brezveze. Nisem pa za balkanizem. Torej omejitev sme biti, samo meriti ne takrat, ko se jaz tam peljem. Če je omejitev, se mora nadzirati. Redno nadzirati, da se tudi spuštuje. Enako kot pri plačilu davkov, čeprav je mogoče v proračunu dovolj denarja :)norec:) in ne bi bilo treba. Ravno tako kot v šoli preverjajo, če otroci znajo to ali ono, čeprav je danes to načeloma res brezveze, ker google in chat gpt vesta vse, kar se učijo v OŠ in SŠ.