I
Izbrisan uporabnik #9334
Prav. Lahko da se motim, ampak eno od teh dveh olj v hladilniku, torej pri kakih 4 st.C kristalizira in po tem ju ločiš. V spominu imam, da je to sojino olje.
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Kaj da fak je narobe s homogeniziranim mlekomCitat:
Uporabnik darjan pravi:
Hja in kako naj meščan pride do svežega mleka, eko mleka, dnevno (al pa na vsake 2 dni)? Ker kakor hitro je homogenizirano pa spet ni gut. Zato so mlekomati gut ideja, a se je izkazalo da ni za zaupat tem kmetom.
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Meni je povsem jasno, da trgovine so zaradi zaslužka...
Bolj, kot jih država stiska z davki, bolj goljufajo, da imajo tisto svojo maržo realizirano!
Enako je s kmeti in ostalimi pridelovalci...
Ravno ZATO pa bi rada, da bi bila na etiketah napisana RESNICA!!
Potem naj se pa vsak odloči, kaj bo kupoval in česa ne.
Sedaj pa v dobri veri kupiš nekaj, ker je kao na etiketi napisano kako odlično in 100% in bio in ne vem kaj vse še je... Resnica pa je povsem drugačna!
To velja tako za trgovine, kmete, "bio" pridelovalce,...itd.
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Kaj pa je, če ni tuna?Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
. Tuna v olivnem olju v konzervi NI ne tuna, ne v olivnem olju...
Nemesto tune radi dajejo not manj kvalitetne ribe. Jih barvajo, obdelujejo, solijo, preparirajo z nešteto kemikalijami... Tista obdelana stvar (če ji sploh še lahko rečemo riba) potem plava v 99% sojinem olju in 1% olivnem olju
Pozabila sem že, katero ribo dajejo namesto tune. Zapomnila sem si samo, da namesto lososa (ki je kvalitetna riba) uporabljajo aljaškega polak-a ali tako imenovanega saj-a...ki ga obdelajo, da zgleda kot omenjena riba
Kaj se dogaja z ribami,: http://belonacrnem.wordpress.com/2012/04/01/katere-ribe-kupiti/
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
no no
vem za primer, ko se sedaj buckajo ker vsebina ni taka kot piše na deklaraciji... ključne sestavine je manj kot jo je deklarirane! namesto 60% jo je samo10%
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Milka ni hrana