Pridi probat če ti bo všeč. Brez zveze dajati recept, če ti potem ”barva” ne bo vpeljali kaj drugega.
Sicer pa ima svak težave s salamami saj nekje naredi napako in ima pogosto salamo votlo in sivo v notranjosti.
V čem je fora še ne vemo, po vsej verjetnosti pa je povezano z dimljenjem ali pa sušenjem.
Sicer pa: približno 3/4 svinjine, četrtina govedina (to lahko delaš najbrž poljubno razmerje), 2,2(2,5)dkg soli na kg mesa, poper (cel, mleti...)po želji, česen in vino v mikser, še kako žlico sladkorja in je to to za cca 50kg mesa.
Kose mesa premešamo z rokami, potem pa zmeljemo. Nafilamo s topom cim bolj na trdo v ovitke (morali bi jih namakati, pa jih ne), obesimo na ražnje in za nekaj dni v raufkamro. Potem pa za mesec ali dva obesimo na podstrešje ki ni diht zaprto. Pred vročino pa v vrečo in v skrinjo. Sedaj se tudi že vakumiranje prakticira, vendar...