Golf 6

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz: čakamo, da nam "Tatto" razloži čar teh novih platišč.
grin1.gif

Citat:
Uporabnik Tattoo pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Da se razumemo => dnevna luč != pozicijska ali kratka!

Ne, se ne razumemo...

Načeloma se je do sedaj kot dnevna luč res uporabljala kar pozicijska oziroma kratka luč...pri novem Golfu pa so dnevna luči izvedena preko posebne žarnice! In kadar so prižgane dnevne luči so vsi ostali porabniki (osvetlitev tablice, zadnje luči,...) ugasnjeni...zaradi tega je tudi malenkostno manjša poraba in emisije CO2 - izračunali so celo, da te posebne dnevne luči prihranijo do 2,5 g/km CO2.

In novi Golf uvaja še kar nekaj takih inovacij, o katerih večina sploh ne ve...

- zvočni senzorji za zgodnje prepoznavanje intenzivnosti trka
- posebna folija v vetrobranskem steklu za zmanjšanje hrupa v kabini (kar so imeli do sedaj samo avtomobili višjega razreda)
- posebni vzglavniki, ki samo s svojo patentirano obliko preprečujejo poškodbe hrbtenice ob naletu vozila od zadaj (do sedaj so zaščito na takem nivoju lahko zagotavljali le "aktivni" vzglavniki, ki pa so veliko zapletenejši in posledično dragi!
- ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik GFors pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
1.6 motor je FSI, torej z neposr. vbrzigom.

Ta s 102 PS mislim da ne. Gre po mojem za motor, ki ga srečamo že tukaj:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2220978#

1.6 FSI ima 115 PS, če se ne motim?
Drži, prav imaš. 1.6FSI ni v Golfu6 ...
Hotel sem sicer pojasnit, da imata oba enako osnovo (in da sama osnova ni nujno pomembna), pa je izpadlo, kot da je v G6 FSI ...
Je pa fino, da se da tudi 1,6 dobit z DSG7 ...

GFors

Pripravnik
12. okt 2007
406
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Je pa fino, da se da tudi 1,6 dobit z DSG7 ...

Zanimivo. To bi pa rad videl, kako se obnese v praksi. Tega 1.6 se spomnim še iz fotrovega audija, pa si ga ne predstavljam s takim menjalnikom.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
7.stopenjski menjalnik v 1.6. motorju s 115 konjiči?
hysterical-1.gif
To verjetno zgleda podobno, kot 50ccm, Aprillia s 6 stopenjskim menjalnikom.

Skoz prestavljenje pa nobenega pospeška...

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Nej bi mel iste pospeške kot z ročnim, poraba pa nižja, vsaj tako navaja tovarna.. Za 102 konja se zadeva kr premakne (11,3; 188 končna)

luka51

Guru
16. avg 2007
14.407
5.685
113
če pride čez ratkapa zgubi svoj pomen fake videza jeklene
smile-1.gif

aja pa na rob so
smile-1.gif
dojče hahaha

Tattoo

Zelenc'
22. jul 2008
18
0
1
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
ksz: čakamo, da nam "Tatto" razloži čar teh novih platišč.
grin1.gif
Čar teh platišč je ta, da izgledajo kot lita platišča v resnici so pa jeklena s posebnimi pokrovi...in če ti nekdo izrecno ne pove, da so to jeklena platišča s pokrovi tega niti pod razno (tudi od blizu) ne boš spoznal!
grims-1.gif

Vir: Siol.net: Jekleno platišče iz lahke litine!?

P.S.: Vstopni bencinski motor 1.6 (102 KM) je pa poznan že iz Golfa V in ni FSI ampak ima vbrizg goriva izvedeno klasično v sesalno cev...so mu pa samo spremenili elektroniko, tako da izpolnjuje EURO 5 okoljske norme (tako kot vsi motorji v Golf VI
wink-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
7.stopenjski menjalnik v 1.6. motorju s 115 konjiči?
hysterical-1.gif
To verjetno zgleda podobno, kot 50ccm, Aprillia s 6 stopenjskim menjalnikom.

Skoz prestavljenje pa nobenega pospeška...
102 konja. Ampak DSG, kar pomeni, da bo iz motorja izvlekel max, ne da bi to voznik sploh opazil Ker izgube časa ob prestavljanju ni, je stvar zelo uporabna - skoraj kot CVT.
Pospeški so boljši (z izjemo speljevanja), kot z ročnim menjalnikom. Končna cifra je ista, ampak ker je DSG ob speljevanju ponavadi malo slabši, to pomeni, da so pospeški (recimo 20-100) med vožnjo malo boljši.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik zvezdana pravi:
Jp. Preverjena kvaliteta je po mojem glavni argument za Golfe in vse VW. Kar se designa tiče so mi sicer všeč tudi Italijani.

a si ti slučajno zaposlena kot promotorka za golfa? sklepam po tvojih postih? vw pa neka ibr kvaliteta..hahaha

Bella

Pripravnik
23. okt 2008
73
0
6
Golf je kul kar se kvalitete tiče. Mi smo ga imeli ful časa, pa nobenih blaznih problemov. Pa ima neko tradicijo v dizajnu, kar mi je tudi všeč. Ne bi se branila, da bi ga zadela za eno leto. Potem pa lahko tudi povem kakšen je občutek se voziti v njem

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.088
113
Titograd
Nisem rekel da ni kul pa bi ga tudi sam imel, samo raje imam japance. Foter od moje tudi ima golf traktorja pa tudi nobenih težav z njim, razen da ga na servisih obirajo kot da ima nevem kak stroj
bonk.gif

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
na vseh golfih so že gor radkape... izjema je oprema highline z 16 col ALU... serijsko ima vse akr potrebuješ za vsak dan, edino meni manjka usnejen volan in tempomat, ki ga pa dobiš v eni stopnji više ali pa za doplačilo.

To da je pa ESP nepotreben pa je že stalnica na alter , še pri mobisux in pa seveda na ostlaih forumih... sami dirkači, sposobni v vsaki situaciji opraviti svoje delao bolje od kogarkoli.

Zapomniti si je treba pa eno stvar. razred v katerega spada nova šestka se imenuje golfov razred in povsod so naslovi - novi izzivalec v golfovem razredu - naklučje ali resnica...
wink-1.gif

Za 26k€ dobiš pa VI z opreme čez glavo (tudi samodejno parkiranje, dinamično podvozje, ipd)... primerjave z BMW 1 so pa nesmiselne, ker spodobno opremlejna 1-ka se začne malo višje kot pa golf... recimo tam kjer se začne A3... ampk to je že druga (z)godba...

lp

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.523
1.231
113
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
Za 26k€ dobiš pa VI z opreme čez glavo (tudi samodejno parkiranje, dinamično podvozje, ipd).
lp

za ta dnar dobim Citroena C5 s hidravličnim podvozjem
cheer.gif

na kraj pameti mi nebi padlo da bi golfa kupil
uf-1.gif

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.050
836
113
Ce se bo kera "skoraj naga" slikala zraven, bo ziher zmagala
wink-1.gif

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik mitja155 pravi:
Za 26k€ dobiš pa VI z opreme čez glavo (tudi samodejno parkiranje, dinamično podvozje, ipd).
lp

za ta dnar dobim Citroena C5 s hidravličnim podvozjem
cheer.gif

na kraj pameti mi nebi padlo da bi golfa kupil
uf-1.gif

Odlično... zato ga pojdi kupit... ker pa nekateri zvozijo 100k km v 3 letih in potem avto prodajo, jim na misel ne pade o citroenu, katerega moraš začeti prodajati že takoj po nakupu... za Gofa se vedno najde kupec - vedno!