Ne vem zakaj bi dal rep med noge, če se umaknem iz debate, ki nikamor ne vodi. Glede avstrije pa se vidi sedaj koliko so na boljšem (razni Fritzli itd). Avstrija je lahko hvaležna nam, da je tako razvita (Debela berta, Radkensburg itd).
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Ne vem zakaj bi dal rep med noge, če se umaknem iz debate, ki nikamor ne vodi. Glede avstrije pa se vidi sedaj koliko so na boljšem (razni Fritzli itd). Avstrija je lahko hvaležna nam, da je tako razvita (Debela berta, Radkensburg itd).
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Vse, kar lahko na tole odgovorim, je "ja, seveda". Točno vse, kar si napisal, je namen RKC.
Kot sem že včeraj napisal, prepričevati prepričanega je nesmiselno, saj argumenti tu ne štejejo. Tudi v eni točki ne izpolnjuje pogojev totalitarnega sistema, kar si mimogrede napisal tudi sam.Vsaj upam, da razumeš tisto, kar pišeš.
Zato pač uživaj v svojem paranoičnem prepričanju, da te bo RKC napadla v temi in prevzela oblast nad tabo.
v vatikanu, oz. sveti sedež je bolj prav, je totalitarni sistem..kot vernik bi to lahko vedel, tudi če nisi obiskoval FDV
vsaj to kaj je papež in kakšno oblast predstavlja v vatikanu in kaj pomeni sveti sedež v mednarodnem okolju si poglej
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Na tisto o vodji mi sploh nisi odgovoril. Enostavno si napisal, da je RKC totalitarna, pa če se postavim na glavo. Torej goniš svoje, ampak sedaj si še utemeljitve opustil. A veš, kako se reče takemu diskurzu? INDOKTRINACIJA. Evo, spet si me prisilil, da se ponavljam.
Nisem vsega pozorno bral, saj se tudi na moje argumente pavšalno odgovarja, na vsako črko pa nisem pozoren.
Marsikaj sem že vprašal v tej temi pa sploh ni bilo odgovorov.
RKC ima svojega vodjo, karizmo, diktatorja, papeža, božjega zastopnika/poslanca na svetu, katerega se časti kot kakega Titeja, Adija in podobno. Eden izmed uporabnikov je na eni izmed prejšnjih strani nazorno pokazal na fotografiji v kakšne transe padajo ljudje in kako častijo svojega "boga" papeža.
Brez take vodje, mimogrede njegove izjave so vedno nedvomljive, ne more biti ideološkega vodje in to je papež.
Bog je v tem totalitarnem sistemu samo zloraba ideje o popolnosti, njegov predstavnik na zemlji pa je papež.
Zanimivo da hočeš neka pojasnila o zadevah, katere zamegljuje celo sama omenjena ideologija.
Zadeva je bila zepo podobna pri Titeju. Tito je bil vodja, maršal, ki je zastopal višje cilje = socializem, komunizem = ideologijo.
Popolnoma enako je pri papežu, le da zastopa drugo ideologijo.
Ti pač pa si razlagaj to po svoje.
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
celo državo po enem človeku sodit
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tudi pojma bedak nisem nikomur namenil.
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Citat:
Uporabnik kaja123 pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
celo državo po enem človeku sodit
Po enem?? Kolikor jaz poslušam medije to ni osamljen primer. Dati Avstrijo za primer, ki do leta 91 sploh ni vedela, da so v Jugoslaviji bile tudi republike in ena izmet njih je bila Slovenija, pa je brez veze. Če bi sodili, kaj je kdo dosegel s kom na čelu potem po tvoji teoriji Nemčija ne bi nikoli bila to kar je . Saj vemo zakaj. Zgodovina je pač zato, da se o njej razpravlja, kako si pa kdo kaj razlaga pa je njegova osebna stvar. Na tem forumu pa je itak vedno tako, da če nimaš enakega mnenja ko Snecer si pač bedak. Eni se pač imajo za ateiste ob pobarvanih jajčih z šunko itd. in postavljeni božični jelki.
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Zdaj pa mi spoštovan Kaja123 lepo kratko in jedrnato razloži, kaj hudega ti je naredil prejšni režim.
Citat:
Ideološki izraz? Spet govoriš o stvareh, o katerih se ti nič ne sanja. Vsak vernik svoje križe in veselja daruje, torej podari, se prepusti. Tu ni nobene ideologije zraven.
Nihče papeža ne časti kot boga. Tudi to ti ni nič jasno. Papež je samo vrhovni poglavar rimokatoliške cerkve, prvi med škofi, nič več in nič manj. Kot takega se ga sprejme s častmi.
Saj tudi mi predsednike demokratičnih držav sprejemamo s častmi, pa nihče ne vpije, da so te države zaradi tega totalitarne. Tudi gosta v hiši drugače sprejmeš kot nekoga, ki je v hiši doma. In višji ko je gost ali pomembnejši kot se tebi zdi obisk, več temu posvetiš.
Tole basanje o ideologiji, ki zlorablja krščanstvo. Pa daj, razloži že enkrat te temelje in nauke ideologije. Ker kot veš, ideologija ima tak inštrumentarij.
Ves čas trdiš, da krščanstvo oz. ožje gledano, katolištvo, zlorablja svoje člane, ampak ne utemeljiš teh zlorab. Razen, da govoriš, da je obljuba onostranstva prazna obljuba. Ampak to je pač stvar vere. Če je ta obljuba zloraba, so dejansko vse vere in vse oblike duhovnosti zloraba članstva. Ker pač nihče nima materialnega dokaza o obstoju višje sile. Potem je edino ateizem tisto, kar je pravo. Ampak kam ateizem pripelje, je pa lepo pokazal ateistični eksistencializem s Sartrom, ki je pognal množice mladih ljudi v (ideološki) samomor. Ljudje so se ubijali zaradi ideologije. Toliko o nezlorabi.
Sklep: pusti vsakega, naj veruje v tisto, kar želi. Ker je to stvar osebne izbire in NIHČE nima pravice, da se v to izbiro vtika. Tisto o starših in vzgoji smo že predebatirali in nima smisla pogrevati. Tam sem ti natančno utemeljil, da NIHČE ne odraste kot TABULA RAZA. Vsak je zaznamovan z zgledom svojih staršev. Torej je glede tega ta tema čisto nesmiselna, ker bi se upravičeno vsak lahko vprašal, zakaj je pa katera koli druga oblika verovanja bolj pravilna. Ker, ne boš verjel, tudi ateizem je samo oblika verovanja, glede na to, da tudi za NEOBSTOJ BOGA NI materialnih DOKAZOV.
Citat:
Ravno toliko si pravimo ovce kot trdimo, da je Bog naredil svet v šestih dneh, sedmi dan pa počival. Ali pa, da ves človeški rod izvira iz enega para, Adama in Eve itd.