Gledam novo Xsaro Picasso - bencinar

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik girisan pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik girisan pravi:
Živjo...

Evo iz prve roke...Sm kupu Picassota dva meseca nazaj... Takrat je bil 12.900 EUR (kovinska barva). Popusta na gotovino ni (kot so že prej povedali) ker itak morš keš na banko položit pa poj dobi avtohiša nakazano. Takrat je blo clo tko, da če si kupu avto na Citroen lizing si dobu gratis vinjeto pa ene tepihe pa ne vem kva še....

Jest sm pr mojmu zborbov 4 zimske gume, to je pa to... Avto dela super, na začetku je bla mal večja poraba (9-9,5) zej se je pa kr ustavl tm nek pr 8,5 - 8,7. Jest sm ful zadovolen, prostora je ogromno, opreme pa tud čez glavo za tak denar....
Res da je model že kr neki star, samo če ga boš vozu 5 let je čist vseen. Aja pa še ena fora.... Avto je po eurotaksu še zmer vredn 19 jurjov, tko da če ga zavaruješ proti kraji in ti ga edn mazne boš še zaslužu na njemu
evil.gif

Hvala za mnenje. To mi veliko pomeni.

Ima jo tudi moj brat, ki je zelo zadovoljen z njo in tudi jaz vidim, da je dober avto. Avte pa res kupujem na dolgi rok. Npr. Clio-ta 1.4 16V imam 8 let in dela ko urca, tako da ga še ne mislim menjati, menjal pa bi se Twingo, ki je star 12 let in bi ga tudi vzeli v račun.

Je pač potrebno razmišljati za en družinski avto
wink-1.gif

Jest sm tu tapru premeru prtlažnik... .Vozk bo šel brez problema noter
cheer.gif

Hvala enako
grin1.gif

zkaj pa ravno ta avto? dva moja kolega mata avto, sicer sta oba dokaj zadovoljna, samo sam ga ne bi imel nikakor

prtljažnik ej v bistvu dost mali, če vozi spredaj en 190cm visok, zadaj en isto visok ne more sedet, zdaj če hočeš obvezno novega pol razumem, samo dobiš za polovico denarja 4 let star mondeo karavan z vso opremo, za enako ceno pa verjetno samo par let starega

recimo kaj takega:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2294952&show=1

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Par postov više trdijo da če ti cukenjo avto za 13, maš zavarovanega po taxi za 19, da ti dajo 19 jurjev, torej 6 čukov več.

Jaz za mojega dajem še vedno kasko od polne cene (21k €). Smešno, ker nov v trgovini ni bil tolk.
smile-1.gif
Zdaj je pa itak vreden samo še kakšne 7 ali 8k €.

B81

22. jul 2007
36.950
10.507
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Avte kupujem za dolgi rok, tako da me padec vrednosti ne obremenjuje. Kar se pa tiče gotovine je pa tako, da avtomobilov ne kupujem na kredit.

Če ti avtohiša da popust, več opreme, če vzameš na kredit za kako leto, tudi ne?
Mati je kupla corso leta 2008 pa so ji rekli tak....pa je večino dala, nekaj pa na eno leto, pa je blo bolj ugodno.

Tisto prepričanje, da se avto kupi z denarjem, ki potem manjka na računu, je zame bedarija. (Ok, pri meni je razlika, ko je bil le cca 7 k eur)
Ampak če bi mi prodajalec pokazal, da je cenejši, potem vzamem tako.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Če mi kdo lahko zrihta XP dve leti staro za 6 jurjev jo kupim takoj. POgoj je da je brezhibna.
Za 6 jurjev sem jaz našel od letnika 01./05 pa tista 05 se mi zdi zelo sumljiva...
picaso

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če mi kdo lahko zrihta XP dve leti staro za 6 jurjev jo kupim takoj. POgoj je da je brezhibna.
Za 6 jurjev sem jaz našel od letnika 01./05 pa tista 05 se mi zdi zelo sumljiva...

Govorimo za avto čez 2 leti, ko bo xy novih modelov zunaj, dotičen model pa bo star 11 let.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Neda se to temu folko dopovedat, ne trudi se.

Odprejo temo o random avtu, in ga neglede na replike kupijo. Zakaj jih odprejo nebo nikol pojasnjeno.

Si malce slabo prebral avtorjev uvodni post. Tam je napisal, da ga zanima, ce lahko iztrzi kaj popusta. Jaz nisem dobil obcutka, da ga zanima mnenje o "best buy" avtomobilu
smile-1.gif
.

Zakaj se pa razburjas, ce ljudje kupujejo nove avte, pa tudi meni ostaja nepojasnjeno
smile-1.gif
.

LP,
PIC

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Kje sem se kaj razburjal?
confused-1.gif
Na easy sn jas tu. Ležim not v kavču, čekiram alter in mi je glih ravno
če bo kdo kupil nov avto star 9 let al ne, le zanimivo se mi zdi, ko daš dva jurja zraven pa maš kak svež model...

Mi je lih vseeno, le neznam obrazložit določenih stvari in me to fascinira,...

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Lej. Ti poskusim pojasniti.

Nakup rabljenega avta je tvegana zadeva.

Se posebej so v tej dizlo-maniji na udaru dizli, s svojimi obcutljivimi turbinami, sobami, pumpami, jermeni itd. Da se je v Slovenijo zvozilo na tone dreka, je jasno tudi ze moji mami, ki o avtomobilih nima pojma.

Moras razumeti, da je vecini ljudi avto izkljucno prevozno sredstvo. No, nekateri kupijo avto tudi za sosede, a mislim da avtor te teme ne spada mednje.

Pred leti je kolega kupil novega novcatega Cliota, misli da za dobrih 10.000 evrov. Dobil je 4 leta garancije in nov, neomadezevan avto. Bil je zadovoljen, ni si belil glave z okvarami, prejsnjimi lastniki itd. Pa ne zasluzi slabo, a mu je bil nov Clio polnoma dovolj, ceprav bi se lahko kamot stegnil za kaksno E46 recimo.

Tudi mene novi avti ne zanimajo. Imam pa veselje/trmo poiskati med rabljenimi taksnega, ki ga je veselje kupiti. Ker sem "specializiran" na BMWje (pogon na pravi strani), poznam ze vecino trikov, napak in fint, kako avtomobil solidno, a kljub temu ugodno vzdrzevati. Odsotnost menjave jermenov je pa se dodaten plus.

Kje mislis da si bil povprecen Slovenec vzel cas in raziskal, da je npr. isti drek, ce v Taposu/Anetu/Motomatu kupis tipsko lambda sondo za BMW za trikrat nizjo ceno kot jo v svojem salonu prodaja AA? Ali pa da je vodna pumpa na pooblascenem servisu prakticno ista cena kot "ponaredek" v prej omenjenih trgovinah in se je tam ne splaca kupiti?

Razumi da nekateri nimajo casa, predvsem pa nimajo interesa biti avto navdusenci.

Poskusi torej razumeti taksne ljudi.

LP,
PIC

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Vseeno jih nebom razumel, ker raje stisnem 2 jurja in kupim http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2818895&show=1,
pa ne zato da bi bil avtonavdušenec ampak že z ekonomičnega razloga, ker bo bolje držal ceno kot pa star model.
Ma nekaj km, ampak pri rednih servisih in vestnem lastniku (dvomim da je novega pikasa kupil nek mulo ki ni servisiral)
je to ničkaj kilometrov. Da o boljši kvaliteti materialov in izdelave nebi, pa da je nazunaj recimo privlačen, medtem ko
pri starem modelu nevem kje je hauba in kje kuferam, da sploh sedem vanj.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
KSZ
Odgovor lastniku teme:
Če rabiš velik nov wagen za male pare, potem kar navali na tega Pikasota. Sicer, na žalost, ni na štrom, je bencinar, vendar za te dnarje ...
Pa naj ti pridno emitira CO2 v ozračje.
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
In zakaj potem ti v drugi temi kupuješ praktično isti avto. Kako to da ne razumeš drugih ljudi, ko pa sam počneš isto zadevo ko kupuješ Berilnga za 8 jurjev.
Koliko misliš da boš dobil za berlinga čez dve leti?4 jurje?

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Ne štekate.

Jaz, ko sem kupoval mojo rikšo (po principu staro za novo), mi je model v avtohiši takoj, ko je videl ponudbe drugih avtohiš (sem jih prinesel kar nekaj) dvignil odkupno ceno rabljenega vozila za 400€... in to pri 4000€ vredni gajbi. Pa še ponujali so tepihe, zaščitne letve.... Ko sem pa na plano potegnil še fascikel v katerem so bili shranjeni VSI računi (za gorivo, menjave pnevmatik, opravljenih servisov...), je cena bivše gajbe zrastla kar naenkrat še za 800€. Ti bo sedaj jasno, zakaj eni kupujemo s kešom? Že prvi vtis je, da si resen (nisem glih kravatar), sam če daš modelu vedet, da si prišel kupit avto, s pristopom marsikaj rešiš. Ti pa verjetno v avtosalon padeš kot 'vannabe' lastnik 'totega' salona in dobiš kar pač dobiš. Štekaš razliko?

Kar se pa otvoritelja te teme tiče, picasso je kul. Nabavi in naj ti dolgo služi, tako kot mora! Avto je do sedaj že preverjen. Tiste hibe, ki jih ima, pa na dolgi rok izginejo. To je pač tisto, kar malkomu nikakor ne potegne.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
In zakaj potem ti v drugi temi kupuješ praktično isti avto. Kako to da ne razumeš drugih ljudi, ko pa sam počneš isto zadevo ko kupuješ Berilnga za 8 jurjev.
Koliko misliš da boš dobil za berlinga čez dve leti?4 jurje?

Preberi temo bolje, kupuje ga firma kjer sem zaposlen, jaz avta niti nebom vozil, ker me je strah takih vozil.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
KSZ
Odgovor lastniku teme:
Če rabiš velik nov wagen za male pare, potem kar navali na tega Pikasota. Sicer, na žalost, ni na štrom, je bencinar, vendar za te dnarje ...
Pa naj ti pridno emitira CO2 v ozračje.
grin1.gif

Če bi bilo zunaj kaj v razredu enoprostorcev na štrom
wink-1.gif

No, tako bo pa verjetno najprej Picasso nadomestek 12 letnega Twingota in bo Clio postal drugi avto, ko pa pride Mitsubishi MiEV, bo pa ta nadomestil Clio-ta.
Ko je pa sonce, je pa Vectrix itak na prvem mestu
cheer.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Se strinjam s tabo.
Ko kupiš nov avto, vsaj veš da imaš za 4 leta mir in nimaš popolnoma nobenih stroškov, razen rednih servisev in potrošnega materiala. Pri rabljenem avtu pa nikoli ne veš, lahko da ti bo delal b.p, lahko ti pa naslednji dan crkne turbina / EGR / šoba, itd... in si takoj ob 300€++++.