Gledam novo Xsaro Picasso - bencinar

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.734
113
je žejen, če delaš dosti kmjev, pomeni tudi dan e vozis 100 na ac in potem zeja naraste na povprečnih 8, to je dosti za avto v katerem se na koncu največ voziš sam. in to z 1,6 neprimičnino.-.

pac pomislite malo.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Pri okoli 100km/h se povprečje ne bo dvignilo za 1 liter. Tak avto si kupiš, da se voziš sam.....zanimivo. Bom rekel Rajcu naj sam napiše koliko avto pije in kako so nasploh zadovoljni z njim.

Nazadnje urejeno:

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Aha pa res presledek me je zjebal
grin1.gif
.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Saj je znano da je karavan enake platforme bolj uporaben, enoprostorci so samo muha da se višje sedi, slabše pelje pa da majo fancy odlagalna mesta pa preklope zicov....

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Ko je treba enoprostorca (so običajno krajši od karavanov) kdaj kje tudi parkirat, šele opaziš razliko (sploh v kakšen starejši garažni box). Pa tudi malenkost višje sedenje je za moje pojme velika prednost.

Vsakomur svoje pač...

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Vsakomur svoje pač...

Tako je. In tistim, ki govorijo o 'kanti' bi rad povedal, da s tem ne izkuazujete svoje frajerjosti, ampak izkuazujete svojo (ne)intelegentnost - pač, nekateri niste sposobni voditi normalnega, argumentiranega pogovora brez žaljivk.

Rajc

Pripravnik
22. jul 2007
571
5
18
Žiujo... no tko je glede Pikasoja

Poraba: po mestu od 7 do 8 litrov po mestu (teža noge), Relacija Ljubljana - Črnomelj čez žužnberg (cca. 100km) poraba 6,5 do 6,7L!!! (po avtocesti se vozi cca. 110 -130 km/h)
max hitrost je 170kmh in niti kilometer več
smile-1.gif

Odlagalna mesta maš res fancy, vozne lastnosti niso tok slabe glede na to, da je enoprostorc, to da višje sediš je pa en velik plus! smotan je edino to, da ima velik lok pri obračanju (gume ne moreš tolk not zavit)

Fotr prav, da če bi ga moral menjat, da bi kupil še enkrat tega pikasoja.... no neki more bit tud na tem da je dobr, saj naj bi ta model proizvajali do leta 2012!
Drugače kakih problemov nismo imeli, dela že 5 let brez problema....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Normalno da so enoprostorci šrot zaradi višine sedežev, za katere rabiš lojtro da prideš do njih. Veliko bolj udobna je kakšna CRX letnik tja do 93 (gokard s streho).
Na lojti se pač ne moreš mečkat s fračo ki si jo na pločniku pobral, povrh vsega nisi nič kaj preveč frajerski... itd.
No to je mnenje mladoletnikov ki imajo avte za druge namene kot za prevažanje iz točke A do točke B. Imajo ga za frajerišenje in božanje kolenov sopotnic.
Tisti ki razmišljamo o nakupu enoprostorca take stvari delamo drugje, oziroma smo za nekatere že malo stari, oziroma ni zaželjeno da jih še vedno izvajamo v pričo sopotnice..... zato vas lepo prosim MULCI DA SE NE OGLAŠATE V TAKIH TEMAH, ker vi spadate na zadnji sedež enoprostorca ne pa na prvi sedež avta. Če pa že pridete do prvega sedeža, pa vas velikokrat drugi ven odnesejo iz njih - na žalost.... malo se zamislite nad svojo pametjo

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Malcom ...

Dal sem 1.200€ + dodatne predelave skupaj 1.600€

Kolk pršparam na 100km? Prej 11-14 bencina = povprečno 12€, sedj 12-14l plina = 6€

Po 11.000km sem že povrnil četrtino investicije in to v 4,5 mesecih

Koliko bom profitiral? PRECEJ!

Koliko težje ga bo prodat? Mislim da ga bom lažje ... Moj Freelander ni 1.8l mašina temveč 2.5l V6 ...

Garancija? Odvisno ... Niso vse firme tolk zategnjene ...

Te ki so mi montirali plin niso loleki ...

Poleg tega, ti plin špara motor, ker je manj saj v olju in zato olje ostae bolj čisto ...

Sploh pa je moj že izven garancije ...

Hvala za vprašanja!

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
Citat:
Uporabnik Rajc pravi:
Žiujo... no tko je glede Pikasoja

Poraba: po mestu od 7 do 8 litrov po mestu (teža noge), Relacija Ljubljana - Črnomelj čez žužnberg (cca. 100km) poraba 6,5 do 6,7L!!! (po avtocesti se vozi cca. 110 -130 km/h)
max hitrost je 170kmh in niti kilometer več
smile-1.gif

Odlagalna mesta maš res fancy, vozne lastnosti niso tok slabe glede na to, da je enoprostorc, to da višje sediš je pa en velik plus! smotan je edino to, da ima velik lok pri obračanju (gume ne moreš tolk not zavit)

Fotr prav, da če bi ga moral menjat, da bi kupil še enkrat tega pikasoja.... no neki more bit tud na tem da je dobr, saj naj bi ta model proizvajali do leta 2012!
Drugače kakih problemov nismo imeli, dela že 5 let brez problema....

enako tudi tukaj. Naj omenim samo še za enoprostorca udoben položaj za volanom a hkrati slabe sedeže-kratko sedalo z naklonom preveč naprej. Sicer se starost zasnove vidi v izdelavi, veliko je slabo zveneče plastike. Sicer pa menda eden bolj zanesljivih avtov na trgu. 1.6 bencinar se meni zdi dovolj zmogljiv ni, da bi se mučil kje s speljevanjem ali podobno.

lp