Garmin Nuvi - več kart na eno kartico

Soother

Zelenc'
13. apr 2008
10
0
1
Pozdravljeni!

Nujno bi rabil pomoč......

Zanima me ali je možno na Garmin nuvi 350 EURO uporabljati prednastavljene rute in waypoints.....se pravi, da na napravi naštimam prednastavljeno ruto, po kateri me nato naprava vodi?

Rute sem dobil v datoteki *.gdb, katero sem nato odprl z Mapsourcom in vse skupaj (routes in waypoints) dodal k mapam, katere sem nato uvozil na SD kartico, tako da mi je na kartici v mapi Garmin naredilo še mapo GPX in v njej datoteko userdata.gpx ter mapo Userdata in v njej datoteko userdata.adm. Velikost userdata.gpx je enaka *.gdb datoteki, ki sem jo dobil kot prednastavljene rute.

Upam, da nisem preveč zakompliciral.

Na kratko me zanima samo če je na omenjenem modelu (nuvi 350 EURO) možno uporabljati prednastavljene rute in če je, kako se to naredi?

Hvala!!!

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Sem bral to temo, vendar nisem našel rešitve. Na 350 sem nalozil city europe 2010.2 z imenom gmapprom.img in adriaroute z imenom gmapsupp.img. Lepo je obe karti kazalo obkljukani. Ker mi je pri iskanju našlo 2 zadetke sem city europe izklopil. Sedaj se ne da več vklopit, lahko izklopim tudi adrio in jo vklopim nazaj. Medtem kot citya europe enostavno ne zagrabi več kljukica-vklop.
Po vsej verjetnosti bi moral še enkrat vse naložit, samo zanima me če obstaja kakšna drugačna rešitev.
Za odgovor se vsem vnaprej zahvaljujem.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
gmapbmap.img si izbrisal zato pa ti ne gre izkljapljat kart. Če imaš Backup potem si ta file prekopiraj nazaj v mapo Garmin.

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Tega sem seveda zbrisal, ker je bil prevelik. Potem bom očitno rabil vseeno sd kartico. Ker sem to vse na pomnilnik naprave naložil.
Hvala za odgovor.

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Še enkrat vam bom povedal, ne glede nato, da nekateri trdijo drugače. Garmin bere gmapsupp.img in gmapprom.img in nič drugega. SD kartica pa prepozna samo gmapsupp.img. Na Garminu imaš lahko eno gmapsupp in eno gmapprom, na SD pa gmapsupp.img. Tako imaš lahko največ tri karte, razen če jih preden pošlješ na napravo v mapsourcu vse označiš in pošlješ združene na napravo. Za združevanje kart, pa imaš tudi druge programe.

467716-post_slo.gif

Bravo.
Končno nekdo, ki na enostaven način razloži nam ,ki nismo računalniški maherji, kako se dela. Sem se kar nekaj časa mučil, tlačil pa zopet brisal karte na SD kartico, jih preimenoval, pa je delovalo le na pol. Ko sem pa prebral post od upoprabnika "ZAKONA", pa sem takoj poštimal stvari in delajo.
HVALA in pozdrav.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Nekateri garmini podpirajo tudi imena GMAPPROM2.IMG, GMAPSUPP2.IMG, na zadnjih serijah pa lahko vsako karto poimenuješ po svoje. Npr.: AR.IMG, SCG.IMG, EU.IMG itd...

Če ti pa ne rata usposobit kart, pa je mogoče bolje, da to prepustiš nekomu, ki ve kaj dela.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Swetko pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Še enkrat vam bom povedal, ne glede nato, da nekateri trdijo drugače. Garmin bere gmapsupp.img in gmapprom.img in nič drugega. SD kartica pa prepozna samo gmapsupp.img. Na Garminu imaš lahko eno gmapsupp in eno gmapprom, na SD pa gmapsupp.img. Tako imaš lahko največ tri karte, razen če jih preden pošlješ na napravo v mapsourcu vse označiš in pošlješ združene na napravo. Za združevanje kart, pa imaš tudi druge programe.

467716-post_slo.gif

Bravo.
Končno nekdo, ki na enostaven način razloži nam ,ki nismo računalniški maherji, kako se dela. Sem se kar nekaj časa mučil, tlačil pa zopet brisal karte na SD kartico, jih preimenoval, pa je delovalo le na pol. Ko sem pa prebral post od upoprabnika "ZAKONA", pa sem takoj poštimal stvari in delajo.
HVALA in pozdrav.
Žal moram malo popravit. NEKATERI modeli (predvsem višjega cenovnega razreda) berejo tudi gmapsup1.img ali celo gmapsup2.img.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Nekateri garmini podpirajo tudi imena GMAPPROM2.IMG, GMAPSUPP2.IMG, na zadnjih serijah pa lahko vsako karto poimenuješ po svoje. Npr.: AR.IMG, SCG.IMG, EU.IMG itd...

Če ti pa ne rata usposobit kart, pa je mogoče bolje, da to prepustiš nekomu, ki ve kaj dela.

Ja novejši serije 1xxx, ki pa še niso bili na razpolago, ko sem pisal svoj post.

Swetko

Pripravnik
24. jun 2009
307
1
18
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik Swetko pravi:
Citat:
Uporabnik zakon pravi:

467716-post_slo.gif

Bravo.
HVALA in pozdrav.
Žal moram malo popravit. NEKATERI modeli (predvsem višjega cenovnega razreda) berejo tudi gmapsup1.img ali celo gmapsup2.img.

Verjamem. Jaz sem se mučil z Nuvijem760.
Pozdrav.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik srapos pravi:
Zdaj me pa res nekaj zanima. Zakaj bi v Sloveniji sploh uporabljal CNE, če imamo novo AR. Ko prideš na mejo lepo preklopiš karto in zadeva je gotovo. Pa nobenega ugibanja o tem, kaj bo delalo in kaj ne. Za cilj nastaviš mejni prehod na AR, potem pa končni cilj na CNE. Po mojem mnenju je to še najbolj racionalno.

Sam imam tudi za Slovenijo naložen CNE samo zato, ker s tem stokrat lažje iščeš po naslovu.

Adriaroute ima to rešeno totalno glupo in moraš najprej tipkati ime pošte šele nato ime vasi, pri CNE pa direktno natipkaš ime vasi in dobiš takoj zadetke.

Res mi ni jasno zakaj imajo iskanje po naslovu pri AT in AR urejeno tako zelo butasto???

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:

Kaj je za Garmin boljše, da naložiš vse možne karte skupaj na njega-recimo pri Garminu 1350T lahko naložiš 4GB, ali je bolje nalagati v več datotek?

Sam imam vse skupaj skoraj 4GB in se mi večkrat ob meji z Italijo kar lepo sam od sebe ugasne.

Je možno, da zaradi tega, ker imam preveč kart v eni datoteki?
Ugaša se mi v glavnem samo ob meji.
Izklopil sem tudi CNE 2011 pa se dogaja enako.

zoran38

Zelenc'
5. jul 2010
2
0
1
58
N.Beograd
Moze li jedna pomoc treba mi karta evrope za garmin nuvi 200 dali neko zna odakle je mogu skinuti pa da je otkljucam i stavim trebala bi mi zbog puta u englesku unapred hvala zoran

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Jaz imam Garmin Mobile XT. Sem hotel združiti celo City Navigator Europe 2010 in Adriaroute 3.0+TOPO, vendar je mapsource mlel in mlel in prebral več kot 100GB na disku (podatki iz Task Managerja).

Ali je že komu uspelo združiti celo CN karto in AR+AT v en .img? Traja in traja to združevanje. Na koncu mi pa združena karta celo ni delala - nisem dodatno poizkušal in sem naložil zgolj CN (brez AR), ker se mi je takrat mudilo v tujino.

Torej deluje več .img kart v Garmin Mobile XT (S60, v5.00.60)? Kakšna *.img imena morajo biti? Kako se preklaplja med kartami?

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Na N97 sem združil CN in AR, pa dela brez problema, seveda vse skupaj traja okoli 2 uri.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
NAVI boy, a ti je Mapsource porabil dve uri za združiti AR in celo CN karto ali samo za izbrane države? Mah, bom za hec pustil čez noč, da vidim.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Komplet CN in AR. CN seveda brez kart, ki so v AR. Je pa kreiranje odvisno od računalnika, na moji starejši mašini je trajal isti postopek tudi 3-4 ure, zdaj pa nekje 1.5 - 2 uri, več ne.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Jaz sem dal celoten CN Europe 2011 posebej v en image; v drugega pa celoten AR3.10+AT2.21. Vse to sem naredil v kaki uri.

Saj ni tako težko preklopiti pod Manage My Data | Map Sets , katerega izmed teh dveh zemljevidov bi rad. Pol minute časa za to nastavitev si pa že vzameš preden greš v tujino
wink-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.336
303
83
39
Ljubljana
Eno vprašanje...

Na kartico sm dal Garmin.CNE.2011.10+AR.3.10NT, na Garminu pa mam še CNE 2010.30. Kako to zadnje pobrišem dol z Garmina?