Garmin Nuvi - več kart na eno kartico

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Ni problem v GPS-u, ker naslov iščem s KJE in že v postopku določitve naslova ne dobim slovenskega naslova (že pri mestu mi piše, da mesta ni).

Je pa zanimo, ker se zdajle s temle igram. Ko imam določene mape CN-a vključene, ne dobim slovenskih naslove, ko pa določene izključim, pa dobim slovenske naslove.
Trenutno poizkušam točno izolirati, katere mape CN-a delajo ta konflikt.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Na primer, v tem primeru se mi ustavi pri izbiri mesta, kjer mi piše, da ne najde:

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Razlika v naslovih pri CN je tudi v tem da je ulica, cesta ali naselje predvsem v manjših krajih napisana za imenom ki ga iščeš - npr:
Heroja Maroka naselje
Na zajcjo goro pot

LP

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Razumem, vendar meni se ustavi že pri nazivu kraja oz. mesta. Npr. Ljubljane mi sploh ne najde.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Glede na priloženo sliko nimaš Slovenije in ostalih republik ki jih pokriva AR, zato tudi ne najde naslovov, tako da za iskanje naslovov na območju ki ga pokriva AR Iizklopi CN.

LP

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Slabo gledaš. Poglej seznam na levi, pa boš videl, da je Slovenija označena, le na sliki se tega ne vidi, ker je na sliki odprta mapa CN in ne AR.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Sigurno ni problem s signalom, ker smo bili v soboto na obali in sem hotel najti najbližjo pot do Sečovelj in ni našlo Sečovelj. Pa sem imel vse zelene črtice.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Že res da je Slovenija na seznamu , vendar tudi piše zraven AdriaRoute.

LP

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
A ni tako prav? AR mape imam vse označene, iz CN pa vse države razen AR držav?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Ugotovil sem, v čem je problem.

Naložil sem le sledeče mape:

Torej iz CN same mejne države s Slovenijo, ampak ne Slovenije, niti iz AR niti iz CN. Prenesel sem na telefon in začel iskati. Tudi v telefonu mi piše,da imam le CN Europe NT 2011.30 naloženo.
Ko pa dam iskati, mi najde Slovenijo in sledeče kraje: Dobrovnik Lendava, Jurski Vrh Pesnica, Kungota, Lendava, Pince, Podljubelj, Selnica ob Dravi,...

Očitno je na CN mapah, ki mejijo s Slovenijo, vnešenih nekaj slovenskih krajev, kljub temu, da Slovenije sploh nimam naložene.
In tudi le-te iste kraje mi izpiše, če imam Slovenijo iz AR in mejne mape iz CN.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Še enkrat si naloži komplet CN, pa bo problem rešen. Ne vem zakaj sploh izpuščate Slovenijo v CN, ker itak ne moreš imeti obeh kart vklopljenih. Če že ne zmrzne, pa nastane problem na meji, ker se nekatere ceste ne prekrivajo 100%.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
V Garminu imam lahko obe karti vključeni hkrati. Lahko jih pa tudi izklapljam. Pa mi ni nikoli zmrzovalo.

Dokler nisem posodobil CN in AR mi je vse delalo brez problema. Je pa res, da sem imel AR in CN dve leti stari.

Nazadnje urejeno:

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Daj AR v datoteko GMAPSUPP.IMG in CN vključno s SLO v datoteko GMAPPROM.IMG
Še nisem imel težav s tem, da mi ne bi našlo naslova.

Tole vidim pa, da bo pomagalo in to celo, da mi ni potrebno v CN imeti SLO, ampak v CN vse države razen AR in v datoteko GMAPPROM.IMG, celotno AR pa v GMAPSUPP.IMG in najde vse naslove in tudi povezljivost map deluje. GarminXT mi eno najde kot vgrajeno mapo eno pa kot dodatno.
In še v toliko bolje mi pride prav, ker prej mi je celoten AR in CN brez držav AR prišel file, ki je bil večji kot 2GB in GarminXT tega file-a ni prebavljal, tako da sem moral nekatere države brisati.

Zdaj mi pride CN brez držav AR-ja 2027.5 MB, kar je pod 2GB, AR je pa itak majši.

Danes sem testiral le z okoliškimi državami, ker mi prenos predolgo traja, tako da jutri preizkusim celotne mape in če bo vse ok dobiš *
cool-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Daj AR v datoteko GMAPSUPP.IMG in CN vključno s SLO v datoteko GMAPPROM.IMG
Še nisem imel težav s tem, da mi ne bi našlo naslova.

Dela k šus. CN brez AR držav v GMAPPROM.IMG in AR v GMAPSUPP.IMG.

5*

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Še vedno ne vem, zakaj brišeš Slo/Cro ven iz CN?
Če se voziš po SLO, pač imaš vkloplen samo AR, če greš ven pa vklopiš CN.

Sicer pa kot pravim, že dolgo nisem vklopil AR za vožnjo po Sloveniji...

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
ksz.

Mogoče komu koristi.

Garmin Nuvi 1300.

CityNavigator kot gmapsupp.img v folderju Garmin na kartici
AdriaRoute kot gmapsupp.img v folderju Map na kartici

Ko vstavim kartico brez problema bere obe hkrati. Rešitev kako spravit več datotek s kartami na kartico. Deluje seveda samo na novejših garminih, ki berejo iz folderja Map

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.084
4.080
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Še vedno ne vem, zakaj brišeš Slo/Cro ven iz CN?
Če se voziš po SLO, pač imaš vkloplen samo AR, če greš ven pa vklopiš CN.

Sicer pa kot pravim, že dolgo nisem vklopil AR za vožnjo po Sloveniji...

Zato, ker imam tako lahko vklopljena in CN in AR hkrati in ni potrebnih nobenih preklaplanj. Države, ki so znotraj AR mi izrisuje AR, ostale pa CN. Tudi pot od Ljubljane do Verone mi naredi brez problema, tudi če se pot začne v AR mapi, konča pa na CN mapi.

So razlike. Npr. v AR je že vrisan tale mali rondo zraven (južno) rondoja Tomačevo, na CN ga še ni.

Nazadnje urejeno: