Garmin Nuvi - več kart na eno kartico

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Aha hvala! Kr gledam pa zdaj Garmina od bratranca ki ima gori AR ter CN9 in ko vključim samo AR mi našteje samo države AdriaRouta (SLO, HR; BIH, SRBIJA..). Na fotrovem pa mi v vsakem primeru nalaga še ostalo sranje...

daltonix

Pripravnik
6. okt 2007
115
0
16
Na 2GB SD kartico sam naložil CN2010.1 - ki naj bi delala na vseh garminih, in mi ne zalaufa, na 4 različnih naprabah.
Poskusil sem FAT in FAT32 sistem, različna imena - spet nič. na NUVI250 sem naložil AR, in ta deluje BP.
A kdo pozna rešitev

v0x

Pripravnik
13. maj 2008
179
1
16
Na Garmino (zumo 550) so naložene več map (CN10,AR,SCG,HUN) v eni datoteki, ne posamično. Vsi zemljevidi so v garmino odklukani, vendar je problem v tem ko želim naprimer izbrat Nemčijo jo ne najde oz. jo najde samo takrat ko je odklukan samo CN10. V čem je problem in kakšna je rešitev. Pritem ko pa na mojem p1i ni teh problemov.
crazy1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Problem je v tem, da če imaš več kart naloženih, naprava ne ve iz katere naj jemlje podatke. Zato moraš imeti odkljukano samo tisto, ki jo rabiš.

v0x

Pripravnik
13. maj 2008
179
1
16
In je kakšna rešitev za to ali je to pač tako pru garmin napravah. Čudi me samo zato ker na telefonu z Garmin XT-jo tega problema ni. No tam imam samo AR, Nemčijo in Avstrijo nameščeno.

scania

Pripravnik
27. jan 2008
350
5
18
ACTROS 1851
ojla....ker sem zelo omejen z internetom...pa ne morem iskati po forumu kako na svojemu nuviju naredil tole:
imam CN 2010.10 karto naloženo gor in AR 2.30NT , ker mi zadostuje karta CN včasih pa moram uporabiti AR karto pa mi nuvi počasi deluje. Mam pa ta problem da ne morem odklukati AR karte pa mi nuvi šteka. CN pa lahko izklopim brez težav. Mi lahko navedete postopek kako bi lahko izklopil AR karto.
Vse karte imam na nuviju, naprava pa je street pilot c550!

HVALA dečki!

Twister87

Pripravnik
14. avg 2009
481
0
16
37
scania, mislim da je tezava v tem, ker imas verjetno AR v fajlu gmapbmap.img... gmapbmap.img bi moral imeti tiste basemap al nekaj takega (sem ze pozabil tocno, pa nimam garmina zraven, da bi pogledal), tako da si iz neta potegni ta basemap (prosim, ce mu lahko kdo prilepi link, ker jaz ne najdem), ga daj v mapo Garmin, pusti ime gmapbmap.img, AR pa spremeni v gmapsupp.img, oziroma gmapprom.img, ce ima ze CN ime gmapsupp.
smile-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
GMAPBMAP.IMG - bazna karta celega sveta (pred nameščeno na napravo)
GMAPPROM.IMG - prva fixna karta, katere ne moreš spreminjati z MapSource (npr. City Navigator)
GMAPSUPP.IMG - "delovne" karte, katere lahko posodabljaš preko MapSource. Z vsakim nalaganjem se prejšnje karte zbrišejo! (npr. AR, AT, Naviguide, R.O.AD, itd)

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Gmapprom.img ravno tako lahko posodabljaš preko MapSourca. V kolikor nimaš nobene karte gori ti naredi gmapprom, če pa slednjo že imaš pa ti naredi Gmapsupp. AR lahko ravno tako preimenuješ v Gmapprom in dela ravno tako kot Gmapsupp.

Ravno tako serije 7x0 in 7x5 podpirajo še nekatera imena:

7x0/7x5

1. PROM1 = gmapprom.img
2. PROM2 = gmapprom1.img
3. Suppmap1 = gmapsupp.img (nuvi drive only)
4. Suppmap = gmapsupp.img (SD Card drive only)
5. Dir DB = gmapoem.img
6. Basemap = gmapbmap.img

7x5 samo

7. TZMap = gmaptz.img
8. 3DMap 1 = gmap3d.img
+9. 3DMap 2 = gmap3d1.img

jukadis

Zelenc'
24. okt 2009
6
0
1
lp sm novi clan in vidim da ste veliki mojstri za nuvi js imam navigacijo nuvi 255 in ko sm nalagu gor na navigacijo A R sm neki zbrisu in zdj neznam to nastimat nazaj ko prizgem napravo mi napise tole ( NO DETAILED MAPS FOUND THAT SUPPORT ROUTING.THE NUVI CANNOT BE USED WITHOUT THEM ) ce je kdo pripravljen pomagati kako se to da zrihtat bi biu veliko hvalezn HVALA pa se to sm iz garminove spletne strani dobu basemaps neznam instalirati hvala

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Pa imaš pravilno odklenjeno AR?
Pa še navodiloza namestitev bazne karte - sicer v angleščini:
Hi all,

as most of you probably know, our Nüvi comes with a preinstalled BaseMap (gmapbmap.img file in the nuvi directory). This preinstalled BaseMap is different to where you bought your Nüvi (e.g. America BaseMap in the USA, Atlantic BaseMap in Europe).

Now you can have the whole worldwide BaseMap for free from Garmin (Size is appr. 33 MB compared to the Atlantic BaseMap 7 MB).

Download the worldwide BaseMap from here (it is originally from the iQue 3600, but don't worry).

After the download open the file with WinZip and extract the file "gmapbmap.img". Then copy this file (overwriting or saving the old one) to your Nüvi \Garmin directory and you are done.

Have fun

LP

Nazadnje urejeno: