Garmin Nuvi - več kart na eno kartico

Sumski

Zelenc'
3. jul 2009
2
0
1
Lep pozdrav!

Sem prvič lastnik Garmin navigacije, in me zanima, kako bi ob prednasneti karti Evrope, na SD kartico dodal še adria route, tako da bi delovali obe karti.. Včeraj sem poizkusil tako, da sem na SD kartico posnel AR pod imenom gmapsup2.img pa se garmin sploh ni prižgal. Ko sem dal kartico ven, je bilo normalno... Kako bi posnel na kartico da bi delovali obe mapi?

Nazadnje urejeno:

janezpesec

Pripravnik
6. jan 2008
487
0
16
Ze veckrat napisano, zemljevida zdruzi v eno datoteko (tako da ali posljes na SD kartico vse skupaj iz MapSource-a ali pa z uporabo programa gmaptool). Na SD kartici deluje samo gmapsupp.img.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Če imaš na napravi Evropo, si AR skopiraj iz MapSourca na kartico v mapo Garmin. Ni ti treba ničesar preimenovati ali združevati.

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Da ne odpiram nove teme. V notranji spomin nuvija 205 s prednaloženo osnovno karto EU sem si posnel z mapsoursom še nekaj kart CN2010, AR230 in Topo211. SD ne uporabljam. Zadeva lepo deluje a, ko grem v pregled kart mi vse lepo pokaže vendar mi ne pusti nič vključevat/izključevat - vse tri karte so stalno vključene
stupid-1.gif

Ne pomaga niti preimenovanje starih IMG datotek (dal sem OLD namesto IMG končnico) niti ponovno nalaganje. Kaj bi bil lahko vzrok?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Mislim, da je problem v tem, da nisi pobrisal stare karte EU. Najprej si posnami karto EU, ki naj bo gmapprom.img nato v Mapsourcu označi AR2.30 in topo 2.11 skupaj, ter ju pošlji na napravo. Ti dve morata biti gmapsupp.img. Po mojem je to.

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Mene pa zanima če kdo ve zakaj v mapsource pri prenosu kart ne morem označit možnosti (vključi podatke izračuna načrtovane poti) ravno tako ne morem v garminu izključit karte CN Evrope 2010! Hvala za odgovor!

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Za prvi problem sem že našel odgovor na forumu,še vedno pa ne vem zakaj po prenosu na nuvija karte ne morem izključit!

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Hvala za pomoč ampak sem rešil zadevo preden sem dobil odgovor! Napaka je res bila ta da je manjkal base map! Nisem pa vedel da ga dobiš na garminovi strani zato sem ga prekopiral kar z drugega nuvija! Še enkrat hvala za trud!

lolypop000

Pripravnik
24. mar 2009
75
0
6
Za vse tiste ki bi radi imeli več kart na Garminu:
Na Sd kartico daš CN in ga poimenuješ gmapsupp.img (iz kartice zna čitat samo to ime datoteke in nobenega drugega)
Za Adriaroute in AdriaTopo pa jih daš v interni spomin naprave in poimenuješ gmapprom.img in gmapprom1.img.
Edino tako mi je uspelo,da mi je garmin odprl vse 3 karte.

p.s. Za vse,ki pa boste našli ta navodila pa morate vedeti da to ne deluje na Nuvi-ju

Gmapbmap.img -->base map (1. mapa)
Gmapsupp.img -->your map (2. mapa)
Gmapsup2.img -->another map (3. mapa)
Gmapprom.img -->another map (4. mapa)
vse mape shranite na SD Card\Garmin\

Ampak deluje samo takole:

Gmapbmap.img -->base map (Interni spomin,pustiš pri miru in ne spreminjaš ali brišeš)
Gmapsupp.img -->your map (1. mapa to poimenuješ mapo ki je največja po Mb in jo daš na SD Card\Garmin\ )
Gmapprom.img -->another map (2. mapa, daš jo v interni spomin naprave)
Gmapprom1.img -->another map (3. mapa, daš jo v interni spomin naprave)

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Pozdravljeni!

Imam težavo! In sicer preko mapsourca sem naložil na Garmina 350 komplet City NT9 kjer sem pač izrezal ven balkan ter namesto teh kart dodal zraven Adriaroute ter SCG route. Vse lepo in prav! Napravo zažene in vse ampak sedaj lahko iščem samo po državah balkana... Ko pa grem pod karte pa mi lepo pokaže da imam nameščen tudi City Navigator Evropa. A kdo ve kje sem ga mimo vsekal? Hvala

Lp

PS:. Je pa samo interni spomin, tako da opcije z SD kartico odpadejo!

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Najprej preveri, če imaš NT9 karto sploh odklenjeno. Drugače pa iz naprave izbriši mapo gmapprom.img in gmapsupp.img. Nato ponovno naloži Evropo, preveri, če je gmapprom.img in nato naloži AR. Tako bi moralo delovati.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja! Vse karte imam odklenjene! Torej naložim prvo CN9 ali CN10 pod imenom gmapprom.img, nato pa še extra naložim AR kot gmapsupp.img? Iz City navigatora pa moram celotno slovenijo in balkan izrezat je tako? Če ne se bosta karti med seboj tepli? In potem mi bo HKRATI gnalo obe karti? Tako CN kot AR? Hvala!

PS:. Kaj pa naredim z original failom ki je bil na Garminu => gmapbmap.img? Ima okoli 6MB?

Nazadnje urejeno:

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Veš kaj pa mi je čudno, pred 1 letom sem fotru nalagal gor na Garmina 3 karte (CN9, AR1.70 ter SCG1.70) in je vse lepo vrglo v gmapsupp.img in vse dela perfektno. Kako je to možno?!

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Ja! Vse karte imam odklenjene! Torej naložim prvo CN9 ali CN10 pod imenom gmapprom.img, nato pa še extra naložim AR kot gmapsupp.img? Iz City navigatora pa moram celotno slovenijo in balkan izrezat je tako? Če ne se bosta karti med seboj tepli? In potem mi bo HKRATI gnalo obe karti? Tako CN kot AR? Hvala!

PS:. Kaj pa naredim z original failom ki je bil na Garminu => gmapbmap.img? Ima okoli 6MB?

gmapbmap pusti pri miru. Naloži najprej CN2010 in ne rabiš brisati bivše juge ven ker ravno tako ne dela, ker se ceste med AR in CN ne prekrivajo v redu in nato še AR. Vedno imej vklopljeno samo tisto karto, ki jo potrebuješ. Samo dvomim, da boš obe karti spravil na interni pomnilnik. CN ima 1.67GB in AR 91MB. Če ti ne gredo vse karte gor, ti svetujem, da izpustiš skandinavske države ali pa GB, ker tja verjetno ne boš šel .

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Evo sem včeraj naredil,gmapbmap je žal bil že prej enkrat izbrisan ampak očitno nima ta fail neke funkcije... Zdaj zadeva dela, seveda če posamično zaženeš vsako karto! Drugače pa mi med državami najde neke države ki jih sploh nisem nameščal.. Meša se temu Garminu ja... Drugače pa sem CN2010.1 omejil na 500MB!