Garmin Nuvi - več kart na eno kartico

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.658
113
Zakaj noče delat na garmin napravi....niti kot gmapprom?

Pri 2xx verzijah!

Nazadnje urejeno:

Blond

Zelenc'
30. jan 2008
13
0
1
Maribor
pa to ne moreš verjet..... celi dan zajebavanja zaradi ene brezvezne fore.

HVALA sedaj deluje !!!!

V čem je fora mape Garmin na SD karti ???
je bilo to do sedaj tudi potrebno ????

LP
Blond

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Še enkrat vam bom povedal, ne glede nato, da nekateri trdijo drugače. Garmin bere gmapsupp.img in gmapprom.img in nič drugega. SD kartica pa prepozna samo gmapsupp.img. Na Garminu imaš lahko eno gmapsupp in eno gmapprom, na SD pa gmapsupp.img. Tako imaš lahko največ tri karte, razen če jih preden pošlješ na napravo v mapsourcu vse označiš in pošlješ združene na napravo. Za združevanje kart, pa imaš tudi druge programe.

sapiens

Zelenc'
29. apr 2009
1
0
1
Iz Mapsourca hočem poslat na garmin (nuvi 760) nove karte, pa pravi da ni dovolj prostora (jih ne morem prepisat).
Ali lahko zbrišem osnovno karto iz garmina (gmapprom.img) in jo nadomestim z preimenovano karto iz SD kartice (gmapsupp.img)?
HVALA

Kamele0N

23. jul 2008
42.085
5.658
113
Citat:
Uporabnik sapiens pravi:
Iz Mapsourca hočem poslat na garmin (nuvi 760) nove karte, pa pravi da ni dovolj prostora (jih ne morem prepisat).
Ali lahko zbrišem osnovno karto iz garmina (gmapprom.img) in jo nadomestim z preimenovano karto iz SD kartice (gmapsupp.img)?
HVALA

Prej si še varnostno kopijo garmina nared....al pa usaj vseh kart! Pol če ti ne rata si lah usaj stare copy/paste naložiš nazai! Drugač boš brez kart ostal!

Kamele0N

23. jul 2008
42.085
5.658
113
Kar je men bl zanimivo je da ne zazna odklenjene karte na nuvi 250 pa 270 modelu (na napravi)! Pa je kompletno unlockana!

Ista karta unlockana pa na mojmu nuviju 760 deluje copy paste!

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Seveda. Karta je odklenjena na ID naprave, zato ti dela samo na tistem Garminu za katerega si odklenu. Najboljše je, da si odkleneš karte v mapsurcu za vse naprave. Enostavno dodaš več ključev.

Kamele0N

23. jul 2008
42.085
5.658
113
Ja vem to kar si napisu......kaj pa v primeru odklenjene karte iz torrenta za vse naprave? To me matra...zakaj nekje ja nekje ne...če je pa "povožena" pa ne rab ključev at all

Nazadnje urejeno:

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Še enkrat vam bom povedal, ne glede nato, da nekateri trdijo drugače. Garmin bere gmapsupp.img in gmapprom.img in nič drugega. SD kartica pa prepozna samo gmapsupp.img. Na Garminu imaš lahko eno gmapsupp in eno gmapprom, na SD pa gmapsupp.img. Tako imaš lahko največ tri karte, razen če jih preden pošlješ na napravo v mapsourcu vse označiš in pošlješ združene na napravo. Za združevanje kart, pa imaš tudi druge programe.
Ne bo čisto držalo
wink-1.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Pa kaj mešate jabolka in hruške. Gmapbmap je osnovna svetovna karta, in služi zgolj za osnovo. Potem pa si vse karte odstrani in imej samo gmapbmap pa boš videl kaj je to. Pa še to. Za vse tiste, ki še ne veste kako priti do ID naprave, ki je pomembna za odklepanje kart.
-ORODJA
-SISTEM
-O NAPRAVI in tu se vam izpiše ID številka

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Pa kaj mešate jabolka in hruške. Gmapbmap je osnovna svetovna karta, in služi zgolj za osnovo. Potem pa si vse karte odstrani in imej samo gmapbmap pa boš videl kaj je to.
Datoteko s CityNavigatorjem preimenuj v gmapbmap in odstrani vse ostale karte, pa boš videl kaj dobiš
wink-1.gif

Namen gmapbmap je res da je to "basemap", toda po drugi strani, če imaš gor detajlne karte, vseh držav, ki jih potrebuješ, potem basemap ne potrebuješ in lahko to ime datoteke uporabiš za katero drugo karto (recimo kadar imaš preveč .img datotek).

Twister1987

Zelenc'
12. feb 2009
5
0
1
jaz uporabljam gmapsupp, gmapprom, gmapsup2 in pa osnovno prednalozeno gmapbmap karto. pa me zanima, ce je kaksna razlika v prioritetah, katere karte naj bi bile bolj pomembne glede na ime? ker meni s temi deluje cisto uredu, tudi zazna mi vse karte, tukaj pa berem, da naj bi delovalo samo gmapsupp in gmapprom. je mozno da me zaradi tega lahko pelje po kaksni daljsi poti, kot bi drugace? hvala, Rok

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.426
2.583
113
Na SD kartici je lahko datoteka gmapsupp.img velika do 2gb (vsebuje lahko več kart)
Kakšen pomen je potem imeti SD večji od 2GB?
Verjetno je možno gor spraviti in uporabljati več lart, ki so v več datotekah velikosti do 2GB.?? Kako?
*jodlar:
Na SD lahko samo ena datoteka gmapsupp.img
Kako ti je uspelo na SD spraviti vsako karto v svojo datoteko?

Seveda lahko odgovori gdorkoli.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik brane_new pravi:
Na SD kartici je lahko datoteka gmapsupp.img velika do 2gb (vsebuje lahko več kart)
Kakšen pomen je potem imeti SD večji od 2GB?
Verjetno je možno gor spraviti in uporabljati več lart, ki so v več datotekah velikosti do 2GB.?? Kako?
*jodlar:
Na SD lahko samo ena datoteka gmapsupp.img
Kako ti je uspelo na SD spraviti vsako karto v svojo datoteko?

Seveda lahko odgovori gdorkoli.
Večina, ki to delajo, ima na kartici več datotek, potem pa tisto, ki jo potrebuje, preimenuje v gmapsupp.img. Če imaš dlančnik to ni noben problem tudi na terenu.