Model nuvi 760 imam že nekaj časa, do sedaj pa sem ga uporabljal zgolj pri avtomobilski navigaciji in navigaciji po mestu kot pešec.
Danes sem ga vzel za hec zraven na sprehod, saj me je zanimalo kakšen je sprejem gps signala v gozdu skozi jakno (windstoper).
Vstavil sem ga žep na rokavu in zaprl zadrgo, pred tem pa znižal jakost osvetlitve na 0%. V približno dveh urah delovanja je porabil eno črtico.
Signal tudi po gozdu je bil vseskozi, naprava ni niti enkrat javila, da nima signala, tu pa tam sem tudi v gozdu pošpegal v rokav in videl da ima poln sprejem. Pohvalno.
Seveda Nuvi shranjuje sled z vsemi podatk za obdelavo, tako da jih lahko po uporabi preveriš v Mapsourcu.
Mapsource lepo nariše sled, kjer si hodil.
Pokaže statistiko, povprečno hitrost, razdaljo, vzpone itd.
Sled lahko shraniš in jo deliš kasneje z drugimi uporabniki.
Sled lahko seveda odpreš tudi v programu Google Earth (moraš pa shraniti kot gpx format).
ter prijateljem predvajaš sprehod (pogoj je detajlna karat v googlu, ki je za Maribor ni).
Končna ocena:
Zelo uporabno, signal je dober tudi v gozdu skozi jakno, baterija pa deluje pri minimalni osvetlitvi po moji oceni tudi 8 ur nepretrganega delovanja.