Garmin City Navigator 2010.1 NT

cordo

Pripravnik
21. maj 2008
52
0
6
Sam imam 205, prostora za nžbljot map ni, se strinjam. Situacijo rešujem tako, da ga pač pred potovanjem priklopim na USB, poklikam v mapsourcu mape, ki jih rabim za pot, in to je to.......Če bi še enkrat v tem trenutku kupoval, bi naredil enako, kupil bi 205. Saj ne živim za nuvija, mi samo služi kot pomagalo na poti.
Kot info: 205 ti pomaga na poti, nudi pač samo navigacijo, kave pa res ne zna skuhat, žal....kar je za 100 ojrov čisto vredu.

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Model 205 im na voljo okoli 900Mb fraj prostora, je pa res da ga nimam sedja pri roki, je nonstop posojen
smile-1.gif

Pa tudi sam ga kdaj uporabljam, ker je npr. 765 prevelik cigl za v žep.
Snecer, vsi dobro vemo, da imaš Nuvi 765, Nuvi 205, Oregona... in še dve prikolici znanja in izkušenj. A glede na prvi sporočili uporabnika na forumu nisem povsem prepričan kako mu je jasno kako in kaj. Če bo kupil nuvi 255 in prenesel posodobitev CN 2010.1 bo kar naenkrat dobil vse kar rabi in še čare Mapsourca bo lahko odkrival, ki jih večina kupcev Nuvijev nikoli ne spozna, saj sploh ne vejo da obstaja in kaj bi počeli z njim. S tem bo novi uporabnik Nuvija lažje zadihal in ne bo sledilo sto neumnih vprašanj kako, kam, koliko, kako poimenovati in zakaj se pri celi stvari sploh gre? Vsi smo morali dati skozi kar precej kilometrine, da nam je jasno kako zadeve delujejo na Nuvijih, kako na dlančnikih in kako na telefonih. Vsakemu neukemu kupcu vsekakor svetujem vsaj Nuvi 255 (ali glede na potrebe kaj več) in mu pomagam ali sam naredim registracijo in mu uradno posodobim napravo na aktualno stanje po legalni poti in so vsi zadovoljni. Nuvi 205 stane 90€ kolikor tudi stane karta CN 2010.1. Tako si v bistvu dobil zastonj karto ali napravo kakor pač gledaš.
Z veseljem sem naročen na Nuvi LifeTime karte za mojega Nuvi 765, saj sem medtem že prenesel več posodobitev kart, katera vsaka stane 90€, sam sem plačal 120€ in imam vedno karto Evrope osveženo takoj po izidu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Nisem mu svetoval nakupa, le odgovoril na vprašanja
smile-1.gif

KrNeki99

Pripravnik
3. sep 2007
884
23
18
Ljubljana
Seveda, tako malo na pamet. Kaj pa če ata ki si mu ti svetoval nakup 255 še ni videl čez mejo naše kokoške. Pregled/analiza poti pa mu je španska vas. Rabi samo napravo ki ga pripelje od/do Micke, Štefke,... Še vedno rabi 255? oz drugače rečeno, kupiš kar pač rabiš. Za kazat se je pa veliko bolj "fukis" GPS napravic kot pa garmin
wink-1.gif

lp

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Ima pa zato široki zaslon Nüvi 255W =159,00 € . Joj kako razmišljate. Seveda ima 255 samo 300MB, če pa je že naložena karta evrope, ki ima cca.1,6GB.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Sam imam nuvi 205 in lahk rečem, da sem zadovoljen. Sam imam na kartici cn2010.1. Na samo napravo sem pa spravil celoten AR2.2, scg 2.0 in AT (samo karte Slovenije in hrvaške karte, ki mejijo na Slovenijo). Če bi pa rabu še Slovaško in Madžarsko, pa en img narediš z CN na kartici, prostora je dovolj. Pa imaš vse na 2g kartici in na tisto malo spomina na 205. Rabiš še kej več? Prav tako sem na Nuvija naložil še vsa možna vozila, ter praktično POI za celotno evropo (iz poi plaza), da bi pa še slike in nevem kakšne neumnosti gor nalagal mi pa ne pride na pamet. Navigacija je navigacija, za ostalo so pa ostale naprave npr. mp3, laptop itd.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Že že, da človek rabi nuvija samo za pomoč pri navigaciji. Vendar za neukega nakup nuvija 205 ne priporočam. Kako pa si bo ta isti karte naložil. Vsi vemo kake težave imajo s tem nekateri, zato se popolnoma strinjam z sandiv-om. Saj avte tudi prodajajo brez klim, pa el.paketov itd. pa si vseeno kupujemo avtomobile z čim več opreme. Ne razumem pa zakaj vse takoj kontra pišete, ko nekdo človeku ponudi najbolj racionalno varianto. Za tebe je pač najbojši to kar imaš za drugega pa čisto nekaj drugega. Če smo pošteni bo za karte odštel kar precej denarja, če pa si jih bo pridobil na nelegalen način, pa tu tako ne bomo vedeli (pravila foruma).

P.S.
To ne sodi med "Garmin City Navigator 2010.1 NT"

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Če govorimo o legalni kartografiji, jo mislim da še vedno dobiš tudi na karticah. Kaj je bolj enostavno za začetnika, vtakneš kaj rabiš in greš.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
To je res za CN.

Hotel sem povedati le to, da kljub manjšem spominu, ki je bil omenjen kot slabost v enem prejšnjih postov, nanj lahko spraviš gor vse kar ptrebuješ in glede tega nisi nč prkrajšan napram z modelom z 2g spomina (255itd). Če je tip popoln začetnik, pa ne obvlada raznih rač. zadev ala MS je vsekakor bolj smotrno 255 pa AR na kartici, pa maš vbistvu vso cestno kartografijo. Če se mal znajde in če rab samo navigiranje pa sigurno 205 pa kartica za cca5 eurov. Za ostalo poskrbi striček google.

lojze7

Zelenc'
6. maj 2009
26
0
1
Hvala za vse dosedanje komentarje, iskal sem namreč samo odgovore in mnenja glede modela 205w brez kart in kako in kam naložiti City Navigator 2010.1 NT, ker tega še nisem delal. Karte sem pa že nalagal, vendar noben Garmin ni bil moj. Če sem prav razumel CN ravno na enak način kot karte lahko naložim na SD kartico in karte v skupno img datoteko s pomočjo MapSource. Prosim le za potrdiev mojega razmišljanja ali je še kaka druga varianta.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
karte lahko ravno tako združuješ, kot na drugih napravah. CN naloži na kartico, za AR in SCG je pa dovolj prostora na napravi.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Citat:
Uporabnik lojze7 pravi:
Hvala za vse dosedanje komentarje, iskal sem namreč samo odgovore in mnenja glede modela 205w brez kart in kako in kam naložiti City Navigator 2010.1 NT, ker tega še nisem delal. Karte sem pa že nalagal, vendar noben Garmin ni bil moj. Če sem prav razumel CN ravno na enak način kot karte lahko naložim na SD kartico in karte v skupno img datoteko s pomočjo MapSource. Prosim le za potrdiev mojega razmišljanja ali je še kaka druga varianta.

Ja. Tako kot si opisal.

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Okoli Benetk preverjeno še ni vrisane nove obvoznice. Ni pa panike, saj nova obvoznica (poleg izvoza za Benetke) sploh še nima izvozov, za Benetke pa se tako ali tako pelje po stari, ki je vrisana. Ko bodo izvozi delovali pa bi vse skupaj znalo biti moteče.