Garmin City Navigator 2010.1 NT

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
KSZ

V CNEU 2010.1 j kočno je vrisan tudi avstrijski del ceste čez Pavličevo Sedlo.

I

Izbrisan uporabnik #488

In tudi pravilno je narisana/kategorizirana cesta Solčava-Črna
smile-1.gif

Adriaroute pokaže kot običajno cesto (asfalt). Saj nekoč bo morda, ko se usmilijo ljudi tam.

CN pa ok kot "makadam", neasfaltirana.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Cez Pavlicevo sedlo je bilo vrisane za lani, avgusta 2008 sem hodil zadnjic cez ta prelaz in je ze bilo noter.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Prelaz je že noter, samo cesta na AUT strani teče po drugi trasi. Prej si šel mimo Pavliča,
ki je imel rampo čez cesto in si ga moral lepo prosit, da te je spustil mimo.

CN 2009

CN 2010.1

Nazadnje urejeno:

senator

Pripravnik
15. apr 2008
75
0
6
slo
Pred prazniki sem instaliral 2010.1. Na PC je delovala BP. Malo sem jo testiral še po Sloveniji - brez večjih kiksov. Odšel sem na evropsko turo. Avstrija, Češka predvsem Praga - super. Nemčija in mesta BP. Ko sem prišel na nemško-francosko mejo UPS- ni karte Francije oz. Nuvi 660 uporabi basemap
jezen.gif
, ki sem jo k sreči hranil na kartici in me je kot se je izkazalo kasneje, rešila katastrofe. Po povratku domov sem v miru še enkrat preveril zadevo.
Na Pc kompet, ki deluje normalno, gmapbmap 104 MB, na SD img velikosti 1,675,424KB!
Nuvi 660 mi ne prepozna kompetne Francije in Švice z Liechensteinom. Ostale države pa normalno.
Običajno preverim vse destinacije tudi na napravi, tokrat je bil drugi del izleta v neznano.
Ali lahko kdo preveri na svoji mašinci oz. da svoj komentar.
sprasujem se.gif

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Preimenuj karto na SD gmapbmap v gmapsupp. Gmapbmap je po mojem znanju osnovna karta. Kako je naenkrat postala tako velika ne vem. Gmapbmap od CN2009 prekopiraj v napravo in mora delovati. Če ne bo šlo izbriši karte iz SD in ponovno naloži.

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
ksz
Mogoče kdo ve, zakaj mi pri zgornji pasici piše "Vozite po A2" ali "Vozite po A1" itd... tudi če se peljem mimo 10 izvozov. Pred nadgradnji garmin sw in nadgradnji CN2010.1 pa je pisalo na isti pasici "xxx pred vami" xxx je ime prvega izvoza na AC. Gre pa za 250W.

senator

Pripravnik
15. apr 2008
75
0
6
slo
Gmapbmap se je po mojem spominu povečala v prehodu iz 2008(6,1MB)na 2009(104MB). Se je nekje na forumu o tem že pisalo pa ne najdem (Matko-Snecer
priden.gif
. Gmapsupp-e vedno pripravljam na PC in jo/jih renejmam/kopiram na SD ali napravo. Ali se mogoče pri "normalnem" prenosu v MS na mašinco izdela tudi nova Gmapbmap?. Še nisem poizkusil, ker moram potem vse ostalo dol brisat, da dobim dovolj prostora.
Hvala za nasvete!

I

Izbrisan uporabnik #488

Osnovna mapa sploh ni potrebna, če imaš detajlno.
Tista velika 104mb ima not še reliefne podatke, ki ga podpirajo nove serije Nuvijev.

alesi0

Pripravnik
15. okt 2008
98
0
6
Očitno je problem v neki nastavitvi. Na gornji pasici kaže kje se vozim, namesto tega, kaj je pred mano. Ve mogoče kdo, kje se to nastavi?

lojze7

Zelenc'
6. maj 2009
26
0
1
Kupil bi Garmin 205w brez map, ker je to najcenejša varianta. Potem pa bi naložil City Navigator 2010.1 NT in še nekaj kart posameznih držav, AR, SCG, SK Road (Slovaška), Madžarsko in še kakšno. Vprašanje se glasi: Kam naložim City Navigator 2010.1 NT - v napravo ali na SD kartico, za ostale države mislim da grejo na SD kartico. Kakšno velikost SD kartice naj kupim? Če pa mi kdo svetuje drugi model Garmina glede na ceno in performance naj mi javi. Vesel bom tudi podrobnih napotkov kako se lotiti nalaganja če kupim 205w brez kart.

lojze7

Zelenc'
6. maj 2009
26
0
1
Hvala za odgovor na prvo vprašanje, jaz sem mislil da gre ravno obratno. Sedaj pa čakam še odgovore na vprašanja, ki sem jih še napisal: Kakšno velikost SD kartice naj kupim?

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
2GB je dovolj. Jaz bi raje vzel Nüvi 255, ki ima že prednaloženo Evropsko karto cena=129,00 € oz. dobrih 30€ dražji od Nüvi-ja 205.

I

Izbrisan uporabnik #488

2 je res dovolj, samo cena za 4 ali 8 je tudi nizka.
4 bo pa kar dovolj
smile-1.gif
Se mogoče naloži gor še kaka druga mapa in ob uporabi ustrezno preimenuje.

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
2GB je dovolj. Jaz bi raje vzel Nüvi 255, ki ima že prednaloženo Evropsko karto cena=129,00 € oz. dobrih 30€ dražji od Nüvi-ja 205.
Se popolnoma strinjam s tabo. Ko kupiš Nuvi 255 dobiš napravo s 2GB internega spomina v katero je naložena celotna karta Evrope CN 20xx. Potem registriraš napravo na Mygarmin.com in si brezplačno preneseš zadnjo karto Evrope CN 2010.1. S tem si na PC naložiš legalno Mapsource in najnovejšo karto, ki sicer stane 90€. A si proizvajalec res ne zasluži vsaj malo podpore in kupec vsaj malo legalnosti ?
Pri Nuvi 205 boš dobil precej manj internega spomina, ki ne bo dovolj niti za AdriaRoute, AdriaTopo in še kakšno dodatno karto. Pri nalaganju na SD kartico si zopet hitro omejen z velikostjo .img datoteke, ki ne sme preseči 2GB. Po mojih izkušnjah ( in v rokah sem imel že skoraj vse vrste Nuvijev ki se prodajajo), je Nuvi 205 skoraj najslabša izbira razen za zakrknjene skopuhe, ki gledajo na vsak € in se verjetno tudi poleti ne vozijo s vključeno klimo ker avto več žre!
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Model 205 im na voljo okoli 900Mb fraj prostora, je pa res da ga nimam sedja pri roki, je nonstop posojen
smile-1.gif

Pa tudi sam ga kdaj uporabljam, ker je npr. 765 prevelik cigl za v žep.

lojze7

Zelenc'
6. maj 2009
26
0
1
Sem gledal na uradni strani Garmin, primerjal 205 in 255, prvi ima interni pomnilnik 680MB, 255 pa 300MB, noben od teh dveh pa nima široki zaslon.