Garmin City Navigator 2010.1 NT

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
mene pa čez predor....

imaš kakšna izogibanja vključena?
maš najkrajšo oz najhitrejšo pot za prioriteto?

tone

Zelenc'
8. mar 2008
18
0
1
Pa si prepričan, da nisi imel AdriaRoute vključen. Na MapSource sem še enkrat preveril in ni variante (ne glede na nastavitve usmerjanja), da bi te peljal čez tunel, če je prideš iz avtoceste.

18zimoni

Pripravnik
27. jul 2008
279
0
16
Obala
Vse nastavitve so tako kot morajo biti,ampak evropa 2009 te vedno pelje po Celovški ker šentviškega predora ni vrisanega! To je bilo velikokrat omenjeno na tem forumu in potrjeno z strani uporabnikov!

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Dobro.

150,8 so vse skupaj če sem prav označil.

150,8
confused-1.gif

EU NT 2009 ima 184,9MB.
Hvala vseeno.

LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Tu je zdaj drugače, kos mape je z dansko, je nisem štel.

Malo drugače so naredili se vidi, morda kaj bolj kompresirali, kdo bi vedel.
Kolikor mi je znano je Nokia kupila pred časom firmo Navteq, verjetno je Finska dobro pokrita?
smile-1.gif

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Skandinavija je kar dobro pokrita, nazadnje sem bil gor s kartografijo 2009, pa se mi je GPS zmedel samo na 2 točkah, ker je bila cesta novejša od mape, ena je na cesti proti Oslu, tam sproti dograjujejo AC in enega kosa ni bilo vrisanega, drugi kos je bil na cesti proti Bergnu, kjer je bila cesta tako nova, da so bili stroji za asfaltiranje še parkirani ob cesti. V verziji 2009.1 sem opazil, da je nov odsek E16 (Oslo-Bergen) že bil vrisan.
Na Finskem sem bil nazadnje s karto v.8 (ne 2008, to je bila karta leta 2006) in edina cesta, ki ni bila vrisana je bil kos avtoceste vzhodno od Helsinkov, verjamem da je zdaj tudi to že pokrito.

Skupno sem prevozil kar nekaj tisoč km po Skandinaviji in nisem nikoli imel težav, kam pa si ti namenjen alfist555, oziroma kateri del karte te muči?
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
To mora omogočati sama naprava že v osnovi! Če prenašaš to karto na napravo, ki tega ne omogoča, se tudi datoteka gmap3d.img ne skreira na napravi.

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Citat:
Uporabnik Jurij pravi:
Skandinavija je kar dobro pokrita, nazadnje sem bil gor s kartografijo 2009, pa se mi je GPS zmedel samo na 2 točkah, ker je bila cesta novejša od mape, ena je na cesti proti Oslu, tam sproti dograjujejo AC in enega kosa ni bilo vrisanega, drugi kos je bil na cesti proti Bergnu, kjer je bila cesta tako nova, da so bili stroji za asfaltiranje še parkirani ob cesti. V verziji 2009.1 sem opazil, da je nov odsek E16 (Oslo-Bergen) že bil vrisan.
Na Finskem sem bil nazadnje s karto v.8 (ne 2008, to je bila karta leta 2006) in edina cesta, ki ni bila vrisana je bil kos avtoceste vzhodno od Helsinkov, verjamem da je zdaj tudi to že pokrito.

Skupno sem prevozil kar nekaj tisoč km po Skandinaviji in nisem nikoli imel težav, kam pa si ti namenjen alfist555, oziroma kateri del karte te muči?
smile-1.gif

Ufa...cela skandinavija
grims-1.gif

LP

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Ufa...cela skandinavija
grims-1.gif
Uuuu, lepo to!
Do Osla kot napisano, kakšen kos AC mogoče manjka, ampak zaradi tega res ne moreš zgrešit ceste, jaz sem lani od Osla šel naprej proti Bergnu po E16 tako da ceste proti Stavangerju ne poznam, tudi severneje od Bergna nisem bil. Za drugi del lahko povem samo od Stockholma južno, spet dobra pokritost, AC E4 od Stockholma proti jugu se je sproti dograjevla, na nekaterih mestih je bila tropasovnica, sem pa tam nazadnje vozil avgusta 2006, tako da je mogoče zdaj kaj več ceste narejene, pokritost je bila zopet dobra, razen novih odsekov AC, ampak tam se tudi res ne moreš izgubit.

Uživaj gor!

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Lahko bi kako fotoreportazo naredu
wink-1.gif

Da pa ne bo samo offtopic...kaj je novi mapsource se vedno tako pocasen? Ali so kaj popravili zadevo? Se lahko kosa z 6,13 verzijo?

LP

Jurij

Pripravnik
22. sep 2007
821
0
16
Citat:
Uporabnik alfist555 pravi:
Lahko bi kako fotoreportazo naredu
wink-1.gif
Še zadnji off topic - reportaža je na drugem forumu za leto 2006.

ON topic - mapsource je v zadnji verziji malenkost hitrejši od prejšnje, je pa še vedno bistveno počasnejši od 6.13

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
KSZ
nekaj + in - v bližnji okolici

SLO:
+ Pomurska AC
+ Šentviški predor
+ AC mimo NM
+ AC odsek Peračica - Podtabor

- Gorenjska AC mimo Radovljice

HUN:
+ AC manjkajoči del do Blatnega jezera (M7 in M70)

CRO:
+AC Reka - Karlovac

ITA:
- AC mimo Benetk

Priložen konvertor za Mpsource v6.13.7
wink-1.gif

Inštalacija ni potrebna. Datoteka Garmin_rmu_cneunt2010.exe ki se prenese iz garmin.com (samo upravičeni uporabniki)
se razpakira z WinRAR-om.
In konvertor usmeri na "...\Garmin_rmu_cneunt2010\IMG\City Navigator Europe NT 2010.gmap"
wink-1.gif

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Meni JCV datoteka ne dela kot je treba. A kdo napiše kako velika je nova in kako se imenuje in ali ima še kdo takšne probleme.

I

Izbrisan uporabnik #488

JCV datoteka je v mapi

\garmin\jcv\
ime CNE2010_10.JCV
velikost 100.559,906