Garmin 3790T

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik popotnik pravi:
Pomoje je zmrdano v kartah.
Ker z karto CN 2012.20 in AR 3.30 mi je delalo normalno,Fw še imam vedno isti.
Novih kart še pa nisem imel časa sprobat.

Sem probal za hec na grški karti, drugih kart fizično ni bilo na Nuviju in isti hec. Bi rekel da je FW problem.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz imam pa na 3790 problem z namestitvijo AR in AT ... Obe imam uradno pridobljene... in sem jih tudi aktiviral... Ko jih namestim na microSD kartico in vstavim v Nuvija, mi napise, da pristnosti zemljevodiv ni mozno preveriti...

20111110-edsbabg9kxkej932mc5iegsjs4.jpg

Sem bil sicer tudi z Garmin podporo ze na zvezi preko maila... a mi niso nic takega napisali, kar bi ze naredil ...
frown-1.gif

Avgusta so mi napravo menjali, ker se ni hotela prizgati... in potem sem moral poslati zahtevek, da registracijo za AR in AT pobrisejo in sem lahko se enkrat opravil registracijo na novo napravo... Takrat nisem tega namescal... ampak sele sedaj pred kratkim, ko sem namescal CN 2011.30 ... in sem hotel Nuvija spraviti na zadnje stanje ... CN sem normalno namestil preko Nuvi LifeTime ... AR n AT pa mi ne uspe ...Sicer mi ni zivljenjskega pomena... samo ce ze imam uradne verzije, bi bilo fino, da tudi delujejo... Ocitno bi bilo manj problemov z verzijami iz pasnika
smile-1.gif

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Enostavno odkleni zemljevid, pa ti bo delal na SD. Saj na napravi nimaš prostora za vse zemljevide.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Prostora na napravi je se 2,01 GB ... AR in AT skupaj pa je velika 574,50 MB ... Se ravno kopira v mapo Maps na napravi... pa bomo potem videli... Mozno, da sem prej imel namesceno v napravi... se ne spomnim vec
smile-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
V direktoriju \Maps\ lahko imenuješ vsakega posebej.
Npr.: AR.IMG, AT.IMG, naviguide.img itd.

V direktoriju \garmin\ pa je vsaj na straih modelih samo gmapprom.img in gmapsupp.img.
So še opcije kot gmapprom1.img ali gmapsup1.img.

I

Izbrisan uporabnik #488

S takimi problemi se obrni na Garmina, zato so tam plačani, da rešijo problem...

---
"Naše" rešitve so pa tu bolj enostavne, klik klik. Saj verjetno veš, da se program imenuje FASTIMGU....2.1
---

Skratka ne izgubljat energije, ko ni treba.

---

Zaradi nove zaščite ponekod tudi s pravilno kodo ne bo delalo, zato je potrebno uporabiti gornji program.

p.s. imaš nepravilno odklenjeno, to je dejstvo. Tudi 3D file je potrebno odkleniti...

I

Izbrisan uporabnik #488

Vidim problem AR in AT.

Mogoče pri AT nimaš "prave" verzije in si vzel napačen FID karte. AT je namreč v dveh FIDih, hrvaški in naš, tako da je problem verjetno v tem.
2.40 in 2.41 verzija. Preveri katero odklepaš.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Sem sedajle se enkrat preveril... in sem ocitno napacno vpisal podatke pri registraciji... in zamesal ID naprave in serijsko stevilko naprave ...
bonk.gif
Sem ze pisal na Garmin support... da vidimo, kaj se da narediti ...

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Daj poleg gmapsupp.img še gmapsupp.unl datoteko v kateri imaš zapsiane ključe za odklep.

To velja samo pri skrekanih kartah... Pri uradnih .unl datoteke ni
smile-1.gif
... In na tem Nuviju je vse uradno... in ne bi rad "sral" z raznimi "custom" variantami, ce ni potrebe...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.577
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Na uradni SD varianti imaš UNL kjer je ključ za S/N kartice.

Uglavnem, ugotovil si kje je problem in boš to s pomočjo uradnega supporta tudi rešil.
zmaga.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Vidim problem AR in AT.

Mogoče pri AT nimaš "prave" verzije in si vzel napačen FID karte. AT je namreč v dveh FIDih, hrvaški in naš, tako da je problem verjetno v tem.
2.40 in 2.41 verzija. Preveri katero odklepaš.

To je pa se drugi problem... ki ga pa na Geosetu ne znajo resit...

Zadevo bi rad naredil na MACu... Na Hrvaski strani supporta so vsi linki za WIN in MAC verzijo... na Slovenski pa samo za WIN verzijo... Hrvaska verzija je 2.40 z MAP ID 928, na Slovenski strani pa verzija 2.41 z MAP ID 844 ... In seveda moja registracija je za slovensko verzijo... in je bil njihov odgovor, da naj na Windowsih pac namestim in potem mape konvertiram za uproabo na MACu ...
bonk.gif

Sem potem pac namestil s pomocjo WIN PCja... ker ocitno drugace ne gre...

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.811
130
63
Če imaš zemljevid uradno instaliran in odlenjen v Mapsourcu ne potrebuješ nobene .unl datoteke. Dela ti pa samo na napravi, s katerim ID je bil odklenjen.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik krimec pravi:
Če imaš zemljevid uradno instaliran in odlenjen v Mapsourcu ne potrebuješ nobene .unl datoteke. Dela ti pa samo na napravi, s katerim ID je bil odklenjen.

Tocno tako... to mi je prej delovalo...ceprav so bile karte namescene na microSD kartici... Saj upam, da smo ugotovili, v cem je problem... zmeda s stevilkami (Unit ID in Unit serial number) ...