in zakaj ded ni vklopil klime, ko je pregledal avto??? Aja.. zato ker je bila zima??? Pa poleti ne moreš ugotovit, če gretje dela???Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Še kar ne razumete
Problem je, če mu prodaš s CRKNJENIM kondenzatorjem ali kompresorjem......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pa ded to pol ugotovi, ko vklopi klimo.
Če pa mu ckrne pa garancije nima, ker si fizičar, pa tudi drugega zahtevka ne, ker je pač crknilo.....
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
in zakaj ded ni vklopil klime, ko je pregledal avto??? Aja.. zato ker je bila zima??? Pa poleti ne moreš ugotovit, če gretje dela???Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Še kar ne razumete
Problem je, če mu prodaš s CRKNJENIM kondenzatorjem ali kompresorjem......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pa ded to pol ugotovi, ko vklopi klimo.
Če pa mu ckrne pa garancije nima, ker si fizičar, pa tudi drugega zahtevka ne, ker je pač crknilo.....
Torej po enem mesecu ugotoviš kup napak, in enostavno vrneš avto?? Al nabiješ prodajalcu račun za vsa popravila?? Po tej logiki, se več nobeden ne bi upal starega avta prodati!!!!!
Vse pri starem avtu je rabljeno, obrabljeno. In to je rizik. Tudi če je avto bil razbit, vsi pravijo da ni bil razbit!! Ker se že za takšne stvari ne vodi evidenca, je smešno govoriti o tem, da je bil neki del v avtu že obrabljen. Seveda je bil, ker je avto rabljen... del pa nikol zamenjan. In če kupiš 10 let star avto, računaj na to, da bo treba nekaj zamenjati. No, pa da bo čim manj tega. Prodajalec ne bo menjal NIČ.
Včasih je bilo govora, da bodo zavarovalnice vodile evidenco, iz katerega avta in za katerega je bila uporabljena polica. To bi pomenilo, da po polici ugotoviš, ali je bil kakšen karambol. Pa nekomu ni pasalo to...
Citat:
Uporabnik luxx pravi:
Eazy
eno je garancija, ki jo dajo trgovci, drugo je pa ta, ki ti dejansko pripada po predpisih. Osebno mi ni problem dati 400€ za popravilo a zakaj bi, če ni to moja krivda, če verjamem trgovcu, da je pregledal avto in mi garantira, da je z avtom vse ok.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Model je kupil letnik 2009
Če bi bila kia, bi imel 7 let garancije, hehe. tovarniške
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Za skrito napako na moreš vedetidejstvo
Si pa zanjo odgovoren
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ce bi imela babica k. bi bila dedek... Kupil je letnik 2009 z 100.000 in to je za vecino "normalnih" avtomobilov cas ,ko se zacnejo vecji stroski/okvare. To je tudi razlgo da se tak avto prodaja. Ce bi avto bil stalno "nov" in brez tveganja okvare bi ostal pri prvem lastniku.
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Samo potem je tudi cena drugačna...
Sem še zmeraj mnenja da imajo s tem največje probleme nepošteni prodajalci. Pač sistem, da ko je popravilo postalo drago se avta znebiš, ga pošminkaš in zamaskiraš napake... Nazadnje sem se nasmolil na tak način pri nakupu v 02 območju... Pa je bil prodajalec, katerega mi je priporočil prijatelj... Če bi takrat to vedel bi sigurno polovico stroškov, ki sem jih imel z avtom nosil prodajalec...
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Dokazuje prodajalec, ne ti...
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ce bi imela babica k. bi bila dedek... Kupil je letnik 2009 z 100.000 in to je za vecino "normalnih" avtomobilov cas ,ko se zacnejo vecji stroski/okvare. To je tudi razlgo da se tak avto prodaja. Ce bi avto bil stalno "nov" in brez tveganja okvare bi ostal pri prvem lastniku.
Ti pa še kar ne razumeš.
Kljub temu,da je kupil rabljen avto, je kupoval brezhiben oz. delujoč avto.
Lahko bi kupil tudi z okvarami, a na te bi moral biti opozorjen in se z njimi strinjati.
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Dokazuje prodajalec, poglej si zakon.
Kupec le navaja...
In sicer se dokazuje, da napake ni bilo