[Formula 1] VN Japonske - Fuji

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
Spet je prišel hamilton lepo skozi, čeprav je vozil neumno.

Škoda, da niso takoj rekli, da preizkujejo prvi ovinek in bi massa lepo kr pustil hamilton tam naprej, pa bi lepo dobil samo slednji kazen..pa bi bilo več točk, zdaj pa je v bistvu hamilton pridobil.

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Alonso ima zdaj ze skoraj toliko tock kot lani cela ekipa renault (48:51). Tudi dve zmagi (lani renault nobene). Eno zmago ima se Piquet. Se kar pozna, ce imas dobrega voznika v mostvu.

Massa jih je pa kar lepo prehiteval. Je imel na koncu drugacen tip gum? Dosegal je super case.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
Res je, prvo je imel obakrat super mehke (ali mehke? v glavnem z belo črto), v zadnjem delu je pa dal trše.

Mogoče je posledica tega, da je malce "zadihal", kajti v začetku je bil vedno v prometu.

Heh, zanimivo slišat komentarje, v bistvu je ene par prvih voznikov "šlo ravno", zgleda se na štartu vsi orientirajo po prvih

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Pike ni nič zmagu...en F1 posran 2 mest nič drucga. Ga dajajo na take taktike, da je čista loterija.

Bedak hamilton
nespo Massa
Počasnela Kiml

Bedna dirka....spet.
crazy1.gif

Nazadnje uredil moderator:

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Mar ni nikogar, ki bi Kimiju ponudil eno mesto v Rally avtu? Dec je motiviran do konca, že celo sezono...
frown-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
Več zasluži, če ostane v F1. Bo še potrpel par let, nabral nekaj miljonov potem pa popival do konca lajfa pa vozil kakšen rally ali pa DTM avte..tako kot mika
wink-1.gif

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.576
89
48
Od križišča mal naprej na desno
Ja zanimiva dirka. Hamilton zgleda če mu nekaj ne gre rine z glavo skozi zid, kako je odpeljal na začetku lahko samo rečem da se je učil od šumija moje mnenje je da si s tako vožnjo niti pod razno ne zasluži naslova. Upam da ga naslednjo dirko nekdo zredira s steze. Massa je pač Massa sploh ne vem zakaj ga ferrari ne nabije, ker tudi slučajno ni iz pravega testa za prvaka. Kimija je na štartu Hami čist zjebov, izgubil nekaj mest zato mu je nekaj zmanjkalo, čeprav je vozil pomoje odlično škoda le da ni prehitel Kubice. Kubica odlično, nimam besed super dirka zanj. Alonso pa svaka mu čast vse se mu je idealno poklopilo zelo dobra vožnja in čista zaslužena zmaga in to že druga zapored.

p.s. mislim da je to druga dirka v celi sezoni katero sem v celoti pogledal vendar pa ni pol toliko zanimiva kot recimo motoGP tam je tisto pravo dirkanje

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Pa je bil res samo drugi. Sem ze zadnjic, ko je Alonso omenil prvo zmago za renault mislil, da piqeuta sploh ne steje :D

So si pa danes res vzeli veliko casa za podeljevanje kazni. Vsaj obvesilo, da bojo raziskali zadevo, je ponavadi zelo hitro.

Dobra dirka.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
Bil je že v času singapurja, tako da možno da imajo trajno. Je naš vrli viper dal takrat link, tako da se njemu zahvali
smile-1.gif

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Eno vprašanje. Ali ni imel Hamilton tam okoli 40. kroga samo cc. 9 s zaostanka za Masso. Na koncu je imel pa več kot pol minute zaostanka za njim. Sem kaj pomembnega prespal?

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
ne sam massa je pol dal gasa! Po moje bo dobil masa še eno točko zraven ker bodo po moje enmu prbili 25s. Drgač pa Hami totalno nesposoben zaradi njega je morala večina dirkačev po travi! Je dobil čez 3 ovinke to kar je iskal! Škoda ker je massa tut dobil kazen če ne bi bilo totalno drugače!

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Ja, Bouderus je dobil kazen 25 sekund ali kazen skozi bokse. Z tem je Masa 7 in dobi 2 točki.

Ampak.....ali mi lahko nekdo razloži, zakaj so komisarji med dirko sporočili, da bodo ta incident med Maso in Bouderousom obravnavali po dirki in zakaj mu niso raje podeli kazeni med samo dirko. Vseeno je bilo še kar nekaj krogov do konca pa tudi komisarji niso imeli polnih rok dela. Zakaj raje odločat potem za zeleno mizo kot pa na sami dirki?

LP
Torus

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Evo, pogledal še štart... kar sem napovedal po dirki v Monzi, se že dogaja... Hamiltonu se ne bodo več umikali... sedaj naj samo še pazi, da se mu ne ponovi lanska sezona. Letos si najbolj zasluži naslov, samo s takimi napakami mu lahko uide. Sicer pa, če massa ne bi imel toliko smole s Ferrarijem, bi bil naslov že oddan.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.951
6.987
113
Res je, letos je zajebal masso ferrari. Če bi sedaj vozil šumi, bi mel kakšne 20 pik prednosti.

V bistvu se je na štartu hamilttonu kimi umaknik, oz je sam zapeljal ravno, drugače bi bilo trčenje. Ni pa mi jasno nekaj...po štartu, oz prvem ovinku je bil hamilton pred trulijem na 4. mestu..potem čez nekaj ovinkov pa je bil za trulijem na 7. mestu tik za masso..verjetno je moral še nekje zajebati nekaj, ampak tega nismo videli.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
verjetno so hoteli poslušati mnenja obeh udeležencev in mogoče pregledati še telemetrijo? mora pazit tisti ki pelje iz boksov, če bi massa zapeljal iz idealne linije in se umaknil Burdeju bi ga v vsakem primeru zaneslo po moje upravičena in pričakovana kazen!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.