[Formula 1] VN Belgije - Spa Francorchamps

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.516
893
113
uff tole je bilo pa tesno. Lewis je dobil po kazni tretje mesto za par tisočink. Je imel kar srečo, lahko bi pristal na petem

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik Torus pravi:
Jap verjetno bo res tako....skratka svinjarija!!!
bonk.gif

...navijam za rdeče, samo Hamilton je bil boljši in je zasluženo zmagal...

Ni prav, da po dirki tako ceneno krojijo razplet!

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Evo ti Ferrari v vsem sijaju.
bonk.gif
Prasice morajo klicat mamico FIA da jim bogim revežem nesposobnim pomaga do naslova. Nimaš kej, če si gnoj si gnoj, jebatga. Zgleda jim je pijanc dan pokvaru ko mu je v zadnjih treh krogih nivo alkohola padu pod 1.50 pa ni znal več vozit. Ampak sej to FIA vse porihta. Prokleti gnoji debilni, FIA in ferrari skupaj.

MViper: Nemoj opet majketi...
smirk-1.gif

Nazadnje uredil moderator:

Emaster

Guru
Izključen uporabnik
1. sep 2007
1.070
528
113
...v senci...
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Evo ti Ferrari v vsem sijaju.
bonk.gif
Prasice morajo klicat mamico FIA da jim bogim revežem nesposobnim pomaga do naslova. Nimaš kej, če si gnoj si gnoj, jebatga. Zgleda jim je pijanc dan pokvaru ko mu je v zadnjih treh krogih nivo alkohola padu pod 1.50 pa ni znal več vozit. Ampak sej to FIA vse porihta. Prokleti gnoji debilni, FIA in ferrari skupaj.

MViper: Nemoj opet majketi...
smirk-1.gif

...daj ohrani nek nivo komunikacije in dostojanstva...

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
PRokleti pedri rastiticni. Da sem jaz Hamilton bi razbil lape vsem F1 funkcionarjem

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.532
1.232
113
Citat:
Uporabnik Torus pravi:
O.K. na to moram replicirati.

Kako je izkoristil hitrost, če je pa najpej Kimija spustil predse. Se pravi je moral upočasniti, da je Kimi prišel pred njega. Sicer je res da je bil potem takoj v zaveterju, a tudi če bi šel skozi šikano bi ostal v zaveterju.
smirk-1.gif

Lp
Torus

po eni strani imaš prav..... pravzaprav če dobro premislim, je kriva šikana.....
morala bi biti zgrajena tako, da bi tistemu ki seka onemogočila večjo hitrost kot tistemu ki jo normalno odpelje.

ker če to dejanje ni prepovedano, potem smo odkrini novi način prehitevanja skozi šikane:
ko imaš koga pred sabo, ga prehitiš s sekanjem šikane in potem ga na ravnici spustiš pred sebe samo za toliko, da se mu spet prilepiš v zavetrje in udariš še enkrat na koncu ravnine......in to je dosti lažje kot:
šikano odpeljat nekomu v zavetrju zaradi česa izgubiš oprijem in zaradi tega ne moreš zagotovit dovolj hitrega izhoda na ravnico, da bi lahko ob koncu ravnine obračunal z nasprotnikom

ali? (da nebo pomote.... še vedno se ne strinjam s kaznijo.... kriv je pravilnik oziroma šikana
grin1.gif
)

Nazadnje urejeno:

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Hamilton mi ni niti malo všeč, ampak tokrat je bil oškodovan. A pri "fiji" ne razumejo, da če ti dirkaš z nekom, da nimaš pred sabo še priročnika s pravili in študirat kako boš odpeljal
crazy1.gif

Sej to ni več dirkanje. Po eni strani želijo, da bi bile napete, po drugi pa kaznujejo skoraj vse, kar ni vožnja enega za drugim od štarta do cilja, kot je bilo na prejšnji dirki.
stupid-1.gif

Škoda, da se nista borila do ciljne črte.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Začnimo s tem, da je že sama ideja, da asfaltirajo izletne cone faljena. Sploh če zravn furajo še taka (sicer ne čist dorečena) stroga pravila glede tega.

Zakaj nikoli ne preiskujejo proste vožnje po izletni coni na štartu? Ža danes sta šla tako Kimi kot Massa cel prvi ovink čez izletno cono... in s tem tud pridobila hitrost in mesta.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
my point eggzekli ...

še ena stvar se mi je zdela smešna danes - ne vem kdo, je danes dobil kazen vožnje skozi bokse, ker se je v boji zaletel v nekoga, in se je ta slednji zavrtel ... a ni to dirkanje, borba?

kako naj se nekdo bori, če pa ga bo strah, kaj če se ga pipnem, madonca, sej se mi ne splača ...

Torus

Fizikalc
17. mar 2008
584
42
28
Res je da je imel Hamilton z prevoženo šikano večjo hitrost na ravnini, vendar je moral zavirat, da je Kimi nato prišel pred njega. Res je, da je Hamilton to izpeljal vrhunsko (v smisliu Šumija) in izkoristil dano situacijo, ter ga prehitel nazaj. Res pa je tudi, da je bil tisti trenutek Mclaren bistveno hitrejši, pa tudi Kimi mu je z cik-cak vožnjo naredil uslugo.

Glede na to da so Hamiltona kaznovali za to, bi morali danes dobit kazen še vsaj 10 dirkačev.

Zdaj naletimo tudi na dvoličnost F1. Po eni strani jo hočejo narediti bolj atraktivno, z več prehitavanji in akcije, po drugi strani pa kaznujejo take manevre.
confused-1.gif

Skratka....Danes je črn dan za F1

LP
Torus

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.532
1.232
113
se strinjam..... še najboljši je bil pesek
smile-1.gif

ampak iz varnostnih razlogov.......

mah... lahko bi pustili Hamiltonu zmago.... saj tistih 8 točk ali koliko bi jih imel ni nevem kaj
naj se Massa bori za prvaka tak kot se Hamilton bori.... ne pa da nekaj mučkajo :S

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Ne se sekirat. Zdej si je ferrari zagotovil da če bo letos massa prvak da bo to spet eden izmed mnogih nič vrednih naslovov, prvak bo samo v glavah ferrarijevcev. Cel svet pa bo vedel da je bilo nakradeno in da je naslov vreden NULA. Tako kot 3/4 schumacherjevih. Torej se ne sekiram če gnoji letos spet nakradejo naslov. Namreč ne bo nič novega. Smo pa z današnjim dnem vsaj ziher da ne bo massa prvak ampak samo "prvak".
zmaga.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kazen je kazen če jo je dobo jo je dobil zasluženo! derka se na stezi ne pri krajšanju proge! Očitno so komisarji ocenili da si je pridobil prednost. Če bi bil tok dober in bi celo dirko dirkal bi mogoče imel na koncu več kot je 25s ki jih je dobil za kazen in bi ostal prvi! Ne vem pa kaj bi imel ferrari pri tem itak imajo prednost kot konstruktorji in ta bi se zmanjšala za 2 točki! Nisem ne pripadnik finca in ne angleža!

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Sicer pa se FIA obnaša že prav bolno. Sej vsi vemo da so rdeči, samo tole kar delajo pa je že bolezensko. Spominjajo me na kakega otroka ko ga dobiš z nabasanimi žepi češenj pa še kar trdi da ni kradel on...
bonk.gif

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Me zanima ce bodo kaki križ zakurli v Monzi

Keki

Pripravnik
26. okt 2007
869
9
18
Kamnik
Takoj, ko so po koncu dirke objavili, da se obravnava nesreča med Kimijem in Hamiltonom sem vedel, da bo Hamilton ob zmago.

Kaj naj rečem, žal mi je, da sem gledal dirko.

Pa sem že neštetokrat rekel, da ne bom več gledal te Ferarijeve farse, pa sem si vsakič rekel, da so pošteni in, da znajo zmagati tudi na stezi, pa vidim, da temu ni tako in, če bo Hamilton letos ob naslov prvaka, je to samo Fiino (Ferrarijevo) maslo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
zakaj že zaradi te kazni bo dobil mislim da 4 točke manj in je še vedno v vodstvu! Kaj zdaj robantite kak je FIA rdeča malo se spomnite par let nazaj koliko kazni je dobil Šumaher? A je bila fia takrat tut rdeča?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.