Citat:
Malo bi bilo danes napisanega o dirki Michaela Schumacherja, če ne bi v 66. krogu prišlo do prehitevanja, ko je Schumi na vsak način želel obdržati deseto mesto, Rubens Barrichello pa ga je od zadaj z williamsom in mehkejšimi gumami poskušal prehiteti. Brazilec je iz zavetrja na ciljni ravnini izbral notranjo stran, Schumi je zaprl pot, in pustil Rubinhu le za tanek las prostora, kot se je izrazil Brazilec, a vseeno sta oba prišla do prvega ovinka, dvoboj je dobil Barrichello, Schumacherja pa je FIA kaznovala z desetimi štartnimi mesti na naslednji dirki. Nemec je dejal, "ničesar nisem zagrešil. Mislim, da sem mu pustil dovolj prostora." Kaj pa Barrichellove zahteve po tem, da bi morali Schumacherja diskvalificirati in mu pokazati črno zastavo? "Dovolj dolgo poznam Rubensa, kaj naj še dodam k temu?"
O prehitevanju je imel Schumi zelo jasno mnenje, "spremenil sem smer, to je dovoljeno, in želel sem, da bi si Barrichello izbral zunanjo stran. Ni je, in prostora je bilo res malo. Vseeno pa dovolj, da sva oba prišla mimo, in celo prehitel me je." Schumacher je dopustil možnost, da bo mnenje še spremenil, ko bo videl TV posnetke, saj se je zanašal ob izjavah le na pogled iz svojega kokpita in skozi mala ogledala. "Znan sem po tem, da ne dajem daril, to morajo vsi dirkači vedeti. Ni pomembno če sem prvi ali enajsti, vedno ravnam enako. Ničesar nisem storil, kar bi ga ogrozilo, to je moje stališče."
O dirki je bil zelo kratek, "Budimpešta ni bil naš konec tedna. Trdo smo delali, poskušali vse mogoče, a bilo je le še slabše. Verjetno bi prišli do nekaj točk, toda tokrat naša ekipa v boksih ni imela najboljšega dne, kar je še poslabšalo vse skupaj. A naša ekipa v boksih je med najhitrejšimi od vseh, tako da jih zagotovo ne moremo kriviti za to, da je naš avto pač prepočasen."