Citat:
Michael Schumacher si je za kazen prislužil deset mest nižji štartni položaj na naslednji dirki v Spa-Francorchampsu, saj je na Hungaroringu na štartno-ciljni ravnini Rubensa Barrichella stisnil povsem ob betonsko ogrado, ko ga je ta skušal prehiteti. Brazilec je bil razumljivo jezen, kritiziral je Schumacherjev način vožnje.
Nemec je po dirki deloval precej bolj miren, ni se mu zdelo, da bi karkoli naredil narobe. Kakorkoli, v ponedeljek je dirkač moštva Mercedes GP potrdil, da se strinja z odločitvijo komisarjev, Rubensu Barrichellu pa se je opravičil, nevarna vožnja ni bila njegov namen.
"Po dirki sem bil še vedno pod vplivom vsega dogajanja, ko pa sem si incident ponovno ogledal, sem spoznal, da so komisarji pravzaprav odločili pravilno. Moja reakcija je bila res prehuda," je sedemkratni zmagovalec svetovnega prvenstva zapisal na svoji uradni spletni strani. "Želel sem mu le otežiti njegovo nalogo, ko me je skušal prehiteti. Jasno sem mu namignil, da ga ne nameravam kar tako spustiti predse. Hkrati pa ga z mojo potezo nisem želel spraviti v nevarnost. Če misli, da sem ga, potem se mu opravičujem. To ni bil moj namen!"