Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Cena bi bila primerna, če bi teklo ven kaj boljšega kot Vizir.
Vizirjevih piv in od ostalih njegovih ''najemnikov'' sploh ne pijem več
Pa tud Ravbarjev ale ni neka premija
Nazadnje urejeno:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Cena bi bila primerna, če bi teklo ven kaj boljšega kot Vizir.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Očitno je pojem v SSKJ slabo opisan. Napake se dogajajo.
Med Slovenci ima beseda nekoliko drugačen pomen. Če nisi Slovenec, si lahko na primer prebereš prvi zadetek na googlu, ki sem ga našel, ko Slovenci debatirajo o tem pojmu: http://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=7279792. Prvenstveno so pomije ostanki hrane, ki jih ljudje ne nameravajo več zaužiti. Če je zraven voda od pomivanja ali ne, je nebistveno.
Vino je precej druga zgodba kot pivo. Za vino mi v tem trenutku pride na misel, da je edina pijača zraven vode, ki je kolikor toliko obstojna nekaj časa brez pregrevanja med proizvodnjo ali po njej. Vino bolj ali manj ohrani vse sestavine soka, razen da se sladkor predela v etanol. Nekaj časa bi obstalo celo brez žvepla, dokler ne bi narava poskrbela za še bolj stabilno stanje, ki je kis in ga običajno ne pijemo. Pivo iz žita ne potegne ne vem koliko koristnih snovi razen sladkorja...
Prav imaš....Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Očitno je pojem v SSKJ slabo opisan. Napake se dogajajo.
Med Slovenci ima beseda nekoliko drugačen pomen. Če nisi Slovenec, si lahko na primer prebereš prvi zadetek na googlu, ki sem ga našel, ko Slovenci debatirajo o tem pojmu: http://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=7279792. Prvenstveno so pomije ostanki hrane, ki jih ljudje ne nameravajo več zaužiti. Če je zraven voda od pomivanja ali ne, je nebistveno.
Vino je precej druga zgodba kot pivo. Za vino mi v tem trenutku pride na misel, da je edina pijača zraven vode, ki je kolikor toliko obstojna nekaj časa brez pregrevanja med proizvodnjo ali po njej. Vino bolj ali manj ohrani vse sestavine soka, razen da se sladkor predela v etanol. Nekaj časa bi obstalo celo brez žvepla, dokler ne bi narava poskrbela za še bolj stabilno stanje, ki je kis in ga običajno ne pijemo. Pivo iz žita ne potegne ne vem koliko koristnih snovi razen sladkorja...
Krigl je treba kupiti. Sicer pa za 6€ se maldi ne bodo ravno zgrinjali tam, če je v trgovini piksna manj kot evro.Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
A bo kdo preverjal morebitno mladoletnost uporabnikov?
6€!!!!Citat:
Opitost?
Pipe se spustijo in se ne da več točiti.Citat:
Kako je s točenjem po 21h, glede na to da je samopostrežno?
Citat:
Bodo ves čas varnostniki/natakarji zraven?
Mogoče si boš na to precej lažje odgovoril, če boš poznal za kako ceno se dobi tona žitaric in za kako tona cukra? Plus, da se ostanek od žitaric po proizvodnji piva uporabi in proda še naprej.Citat:
Uporabnik kalbo pravi:Sam čudno mi je pol, da se ne fermentira pol sam sladkorja, pa mal hmelja za okus....
Ti naredim flaško "piva" s cukrom in hmeljem, okus bo zihr neizmerno dober in enak pivu z žitno osnovo, saj se iz žita itak nič ne potegneCitat:
Uporabnik Pepe pravi:
Mogoče si boš na to precej lažje odgovoril, če boš poznal za kako ceno se dobi tona žitaric in za kako tona cukra? Plus, da se ostanek od žitaric po proizvodnji piva uporabi in proda še naprej.Citat:
Uporabnik kalbo pravi:Sam čudno mi je pol, da se ne fermentira pol sam sladkorja, pa mal hmelja za okus....
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Mogoče si boš na to precej lažje odgovoril, če boš poznal za kako ceno se dobi tona žitaric in za kako tona cukra? Plus, da se ostanek od žitaric po proizvodnji piva uporabi in proda še naprej.Citat:
Uporabnik kalbo pravi:Sam čudno mi je pol, da se ne fermentira pol sam sladkorja, pa mal hmelja za okus....
V bistvu sem že. Ostanek kvasa od včerejšnjega varjenja sem fliknil v cukrano vodo. Sicer je bil namen nekaj drugega, ma lahko komot dodam še malo "hmeljevega čajčka", da dobim pir zateCitat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ja, naredi. Si že?
Ti ne razumeš. Okusi slada v piru so v bistvu samo placebo efektCitat:
Uporabnik kalbo pravi:
Res? Torej je cena žita razlog za to, da piva ne proizvajajo direkt iz cukra.Ok, boljšega vica pa še ne.
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Mogoče si boš na to precej lažje odgovoril, če boš poznal za kako ceno se dobi tona žitaric in za kako tona cukra? Plus, da se ostanek od žitaric po proizvodnji piva uporabi in proda še naprej.Citat:
Uporabnik kalbo pravi:Sam čudno mi je pol, da se ne fermentira pol sam sladkorja, pa mal hmelja za okus....
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Pazi. še nimamo definiran, kaj sploh so pomije, tko da....