Fontana piva

Gumpy

Pripravnik
23. jan 2015
48
0
6
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Cena bi bila primerna, če bi teklo ven kaj boljšega kot Vizir.


aplauz.gif

Vizirjevih piv in od ostalih njegovih ''najemnikov'' sploh ne pijem več
frown-1.gif

Pa tud Ravbarjev ale ni neka premija
rolleyes-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

Gumpy

Pripravnik
23. jan 2015
48
0
6
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Očitno je pojem v SSKJ slabo opisan. Napake se dogajajo.
Med Slovenci ima beseda nekoliko drugačen pomen. Če nisi Slovenec, si lahko na primer prebereš prvi zadetek na googlu, ki sem ga našel, ko Slovenci debatirajo o tem pojmu: http://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=7279792. Prvenstveno so pomije ostanki hrane, ki jih ljudje ne nameravajo več zaužiti. Če je zraven voda od pomivanja ali ne, je nebistveno.
Vino je precej druga zgodba kot pivo. Za vino mi v tem trenutku pride na misel, da je edina pijača zraven vode, ki je kolikor toliko obstojna nekaj časa brez pregrevanja med proizvodnjo ali po njej. Vino bolj ali manj ohrani vse sestavine soka, razen da se sladkor predela v etanol. Nekaj časa bi obstalo celo brez žvepla, dokler ne bi narava poskrbela za še bolj stabilno stanje, ki je kis in ga običajno ne pijemo. Pivo iz žita ne potegne ne vem koliko koristnih snovi razen sladkorja...

Ti pa obvladaš vse o pivovarstvu
aplauz.gif

Imaš morda razpisane kakšne tečaje, da bi še kaj več zvedeli
bonk.gif
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Očitno je pojem v SSKJ slabo opisan. Napake se dogajajo.
Med Slovenci ima beseda nekoliko drugačen pomen. Če nisi Slovenec, si lahko na primer prebereš prvi zadetek na googlu, ki sem ga našel, ko Slovenci debatirajo o tem pojmu: http://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=7279792. Prvenstveno so pomije ostanki hrane, ki jih ljudje ne nameravajo več zaužiti. Če je zraven voda od pomivanja ali ne, je nebistveno.
Vino je precej druga zgodba kot pivo. Za vino mi v tem trenutku pride na misel, da je edina pijača zraven vode, ki je kolikor toliko obstojna nekaj časa brez pregrevanja med proizvodnjo ali po njej. Vino bolj ali manj ohrani vse sestavine soka, razen da se sladkor predela v etanol. Nekaj časa bi obstalo celo brez žvepla, dokler ne bi narava poskrbela za še bolj stabilno stanje, ki je kis in ga običajno ne pijemo. Pivo iz žita ne potegne ne vem koliko koristnih snovi razen sladkorja...
Prav imaš....
bonk.gif


Sam čudno mi je pol, da se ne fermentira pol sam sladkorja, pa mal hmelja za okus....
 
Nazadnje urejeno:

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
A bo kdo preverjal morebitno mladoletnost uporabnikov?
Krigl je treba kupiti. Sicer pa za 6€ se maldi ne bodo ravno zgrinjali tam, če je v trgovini piksna manj kot evro.
Citat:

Opitost?
6€!!!!
Citat:


Kako je s točenjem po 21h, glede na to da je samopostrežno?
Pipe se spustijo in se ne da več točiti.
Citat:


Bodo ves čas varnostniki/natakarji zraven?

6€!!!! Ne bodo se ravno lokalni pijanci tam zbirali, če je 50m stran gostilna, ki je precej cenejša.
 

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.823
2.612
113
A niste eni švasarji tukaj - varilci?
Naredite eno fontano sami. Vsak časti en sod. Se pač predstavite in se pokažete.
Če se nekdo odloči, da se ga nažere, se ga bo pač nažru. In če vozi si je sam kriv.
Med pivci so tudi "pivci" in teh ne moreš izločit.
Njavečja škoda bi bila, če kdo pusti pipco odprto v prazno. To je pa za preganjat.
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:Sam čudno mi je pol, da se ne fermentira pol sam sladkorja, pa mal hmelja za okus....
Mogoče si boš na to precej lažje odgovoril, če boš poznal za kako ceno se dobi tona žitaric in za kako tona cukra? Plus, da se ostanek od žitaric po proizvodnji piva uporabi in proda še naprej.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:Sam čudno mi je pol, da se ne fermentira pol sam sladkorja, pa mal hmelja za okus....
Mogoče si boš na to precej lažje odgovoril, če boš poznal za kako ceno se dobi tona žitaric in za kako tona cukra? Plus, da se ostanek od žitaric po proizvodnji piva uporabi in proda še naprej.
Ti naredim flaško "piva" s cukrom in hmeljem, okus bo zihr neizmerno dober in enak pivu z žitno osnovo, saj se iz žita itak nič ne potegne
evil.gif
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Ja, naredi. Si že?
Če smo pa pri fontani, odpre se danes zvečer ob 19.00. Danes je samo 4 €, pa še klobaso dobiš baje zraven.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:Sam čudno mi je pol, da se ne fermentira pol sam sladkorja, pa mal hmelja za okus....
Mogoče si boš na to precej lažje odgovoril, če boš poznal za kako ceno se dobi tona žitaric in za kako tona cukra? Plus, da se ostanek od žitaric po proizvodnji piva uporabi in proda še naprej.

Res? Torej je cena žita razlog za to, da piva ne proizvajajo direkt iz cukra.
hysterical-1.gif
Ok, boljšega vica pa še ne.
 
Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Zanimivo, kako rad samemu sebi odgovarjaš. Nikoli nisem razumel, kako nekdo mrmra s samim sabo. Bolje da se umaknem od takih čudakov.
 

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Ja, naredi. Si že?
V bistvu sem že. Ostanek kvasa od včerejšnjega varjenja sem fliknil v cukrano vodo. Sicer je bil namen nekaj drugega, ma lahko komot dodam še malo "hmeljevega čajčka", da dobim pir zate
grin1.gif


Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Res? Torej je cena žita razlog za to, da piva ne proizvajajo direkt iz cukra.
hysterical-1.gif
Ok, boljšega vica pa še ne.
Ti ne razumeš. Okusi slada v piru so v bistvu samo placebo efekt
hysterical-1.gif
 

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:Sam čudno mi je pol, da se ne fermentira pol sam sladkorja, pa mal hmelja za okus....
Mogoče si boš na to precej lažje odgovoril, če boš poznal za kako ceno se dobi tona žitaric in za kako tona cukra? Plus, da se ostanek od žitaric po proizvodnji piva uporabi in proda še naprej.

Do sedaj sem ti sledil, zdej sem te pa izgubil...

Prvič, pivo so navadne pomije, ampak jih boš šel v Žalec vseeno poizkusit - nasvet zate: Raje ostani doma, da ne se ne boš zastrupil.

Drugič, iz pomij se dela pivo, kasneje se del "pomij" še celo proda in uporabi za nekaj drugega???
Kaj se pa lahko naredi iz pomij, ki so ostale od "pomij"???

uf-1.gif
 

kadunnc

Pripravnik
1. avg 2007
868
15
18
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Pazi. še nimamo definiran, kaj sploh so pomije, tko da....

Važno da on ve kaj so, naj poizkusi razložit po svoje, bomo že razumeli, če ne se bomo pa potrudili...
grims-1.gif


Drgač pa lahko ga povabimo oktobra v Vrhniko, da bo na odru mal razložil svoj širok pogled na vse skupaj.
Mene bi res zanimalo
evil.gif
 

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
kako da ne, tisti iz SAZU pač nimajo pojma o slovenščini, od zdaj naprej bodo uporabniki med-over-net referenca za slovenski pravopis
hysterical-1.gif