Fontana piva

Bobek007

Drehher
22. jul 2007
303
0
16
Verjetno
smile-1.gif

Možno pa da so računali, da ne bodo veliko piva prodali, če sem prav slišal 0,5L za 6€
aplauz.gif

Bo bolj za okras, al so si pa mal polnili žepe
smirk-1.gif

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.030
3.700
113
No ja, o tem, kdo nima pojma bi se dalo kako reči. Glede na premer cilindrov, ki je viden v posnetku in pa hitrost spuščanja fontan, mislim, da kakšne večje škode ne morejo storiti. Sicer pa so redki tisti, ki rinejo roke v dvigalo, ko so vrata že skoraj zaprta. Niti nam sedaj tukaj ni znano, če so morda vgradili kakšne senzorje.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.008
6.183
113
Govorimo o pivu. V pivu je alkohol. Več takih vrčkov, pomeni manj koncentracije. In ja nekdo bo nastavil prste. Pa ne tiste na roki ampak tiste na nogi.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.188
3.620
113
Marlbor
Se je kdo že probal kdaj vstat na toboganu v toplicah? Zadeva je hudo nevarna, sploh ker se večinoma spuščajo otroci in tu in tam kak odrasli pod vplivom alkohola. Čudi me, da so dovoljeni tobogani po toplicah ...

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.030
3.700
113
Kako bo nastavil prste na nogi, če so točilne fontane na dvignjenem delu zidu? Spodaj je dvigalo za KEGe, tam pač obiskovalci fontane nimajo dostopa.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Aja, te stvari je potrebno prepovedati. Vse prepovedati. Alter je ZA prepoved. Ne vem kako lahko v LJ sposojajo bicikle, če pa dobro vemo, da imamo vsako leto kakega mrtvega na kolesu. Kdaj bodo končno prepovedati prodajo avtomobilov? Avto še danes sam ne ugotovi, da se je za volan usedel mladoletnik, ki je ključe "našel" (prosto po članku v Siol-u, kjer jih hudo skrbi za fontano, da bi mladoletnik "našel" neizkoriščen vrček). Avto pa je smrtonosno orožje.
Cena 6 € je nekje taka kot je v zahodni EU pol litra piva. Tam moraš kozarec vrniti. Ali pa na avstrijskih avtocestah brozga, ki ji rečejo kava. Tako da cena je po mojem primerna. Koliko pa ima Žalec turistov, pa težko ocenim. Brez njih bo to težko živelo.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Pivo so pomije, ki so pod vplivom kvasovk iz zraka ali danes posebej dodane, zavrele. Da ima reč nek okus, se doda začimba, ki je običajno hmelj in da grenčino. Na koncu se zvarek naredi stabilen, torej filtracija, pasterilizacija.
Vse ostalo je zgodba, ki dvigne pomembnost imena, ceno in priljubljenost pri pivcih.
Jaz bom vseeno fontano kmalu testiral, čeprav pivo le redko pijem. Imam zmeraj v mislih, kako zgledajo pomije, ki že vrejejo.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.590
3.953
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Cena 6 € je nekje taka kot je v zahodni EU pol litra piva. Tam moraš kozarec vrniti. Ali pa na avstrijskih avtocestah brozga, ki ji rečejo kava. Tako da cena je po mojem primerna.
Žalec v Sloveniji primerjaš z avstrijskimi avtocestami (ob katerih bolj malo piješ kavo, kot je videti). Čestitam. - Ne vem če veš da so pred časom gostinci v strogem centru Ljubljane, verjetno prvič v zgodovini sploh, spustili ceno piva, ker so ugotovili da s premium ceno ne prodajo toliko kot bi optimalno lahko, ker Ljubljana pač ni glavno mesto v zahodni Evropi, kljub britancem in azijskim skupinam.

"V Kavarni Tromostovje so napovedali, bodo znižali cene piva in ostalih pijač, saj pričakujejo da bodo s tem v mestu kot je Ljubjana lahko prodali več, ob tem pa se poskušajo znebiti oznake najdražjega lokala v mestu. Kljub lokaciji in razvijajočemu turizmu ter visokim cenam najema ocenjujejo, da so cene pijač v Ljubljani previsoke." (to je bilo pred par leti... ampak v pohlepu pač rabiš da pogruntaš)

Tele fontane se čez nekaj let ne bo nihče več spomnil, da je sploh kdaj obstajala. Kot velodrom pri Novem mestu.

Nazadnje urejeno:

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Z majhnimi spremembami enako rečeš za vse alkohole pijače
wink-1.gif

(pokvarjen sok, destiliranje pokvarjenih tropin, fermenitran poc na pol gnilega sadja,...)

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Pivo so pomije, ki so pod vplivom kvasovk iz zraka ali danes posebej dodane, zavrele. Da ima reč nek okus, se doda začimba, ki je običajno hmelj in da grenčino. Na koncu se zvarek naredi stabilen, torej filtracija, pasterilizacija.
Vse ostalo je zgodba, ki dvigne pomembnost imena, ceno in priljubljenost pri pivcih.
Jaz bom vseeno fontano kmalu testiral, čeprav pivo le redko pijem. Imam zmeraj v mislih, kako zgledajo pomije, ki že vrejejo.

aplauz.gif

Sam še razsvetli me, kaj so pomili, da so dobili pivo?

Nazadnje urejeno:

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:Sam še razsvetli me, kaj so pomili, da so dobili pivo?
Težko bi te toliko razsvetlil, da ti za začetek pojasnim pomen besede "pomije", ki nima toliko veze s "pomivanjem" kot ti misliš
evil.gif

Slovenščina je kar kompliciran jezik. Kolega, ki je Srb, to dnevno ugotavlja.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.006
9.537
113
Pa še to. Kaj je pa po tvoje potem vino? Tudi pomije, ki so zavrele pod vplivom kvasovk?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
In kaj res mislite da bo nekdo zbiral krigle in jih vedno znova kupoval ter preizkušal 1 dl, brozge ?? Osel gre samo enkrat na led in sami ugotavljate da so turisti tisti ki bi naj bili potrošniki te pive, kdo pa ve saj na papirju gre vse lepo izračunat na koncu pa se ne izide pa tudi sezona točenja brozge je prekratka pozimi bo to skrapucalo počivalo in bo služilo domačim cuckom za prostor male potrebe, Žalec si je zaslužil lepšo fontano kot spomin na hmeljarstvo to pa je vse drugo kot fontana sam bi jih poimenoval parkomate ...ja morda pa bo to ideja za druge kraje kako urediti oz skriti parkomate ..

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Pa še to. Kaj je pa po tvoje potem vino? Tudi pomije, ki so zavrele pod vplivom kvasovk?
Precejena pokvarjena grozdna brozga.
evil.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.808
560
113
42
povsod malo
Ne najdem nikjer dražjega piva v Sloveniji kot pa pri tej fontani.
Pa obvezno moraš imeti njihov steklen vrč kar je malo bosa ga razbiješ pa si bo pivo in 6€ če bi lahko imel samo NFC čip za embalažo se pa znajdi sam.
Sam ideja je odlična izvedba pa peša

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.590
3.953
113
A bo kdo preverjal morebitno mladoletnost uporabnikov?
Opitost?
Kako je s točenjem po 21h, glede na to da je samopostrežno?
Bodo ves čas varnostniki/natakarji zraven?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.092
113
Očitno je pojem v SSKJ slabo opisan. Napake se dogajajo.
Med Slovenci ima beseda nekoliko drugačen pomen. Če nisi Slovenec, si lahko na primer prebereš prvi zadetek na googlu, ki sem ga našel, ko Slovenci debatirajo o tem pojmu: http://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=7279792. Prvenstveno so pomije ostanki hrane, ki jih ljudje ne nameravajo več zaužiti. Če je zraven voda od pomivanja ali ne, je nebistveno.
Vino je precej druga zgodba kot pivo. Za vino mi v tem trenutku pride na misel, da je edina pijača zraven vode, ki je kolikor toliko obstojna nekaj časa brez pregrevanja med proizvodnjo ali po njej. Vino bolj ali manj ohrani vse sestavine soka, razen da se sladkor predela v etanol. Nekaj časa bi obstalo celo brez žvepla, dokler ne bi narava poskrbela za še bolj stabilno stanje, ki je kis in ga običajno ne pijemo. Pivo iz žita ne potegne ne vem koliko koristnih snovi razen sladkorja...

pocast

Pivovarski majstr
13. maj 2014
1.994
404
83
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Očitno je pojem v SSKJ slabo opisan. Napake se dogajajo.
Med Slovenci ima beseda nekoliko drugačen pomen. Če nisi Slovenec, si lahko na primer prebereš prvi zadetek na googlu, ki sem ga našel, ko Slovenci debatirajo o tem pojmu: http://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=7279792. Prvenstveno so pomije ostanki hrane, ki jih ljudje ne nameravajo več zaužiti. Če je zraven voda od pomivanja ali ne, je nebistveno.

Vino je precej druga zgodba kot pivo. Za vino mi v tem trenutku pride na misel, da je edina pijača zraven vode, ki je kolikor toliko obstojna nekaj časa brez pregrevanja med proizvodnjo ali po njej. Vino bolj ali manj ohrani vse sestavine soka, razen da se sladkor predela v etanol. Nekaj časa bi obstalo celo brez žvepla, dokler ne bi narava poskrbela za še bolj stabilno stanje, ki je kis in ga običajno ne pijemo. Pivo iz žita ne potegne ne vem koliko koristnih snovi razen sladkorja...

Sedi, pet!
bonk.gif