EVRO

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.490
457
83
Citat:
Uporabnik vanmarkus pravi:
ej ekonomišti a se splača vlagat v svinec?

Če si dober v alkimiji
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
ksz

Hopes for Europe

Po sobotnih črnih napovedih, ko je razmerje euro/dolar padlo na 1,3210 se je danes euro spet pobral in je okoli 1,3390
Evropski borzni indeksi so zrastli za 3-4%

Vse to zaradi "pakta stabilnosti", ki sta ga napovedala Merkel/Sarkozy in ki bo glavna tema bližajočega se srečanja 17 članic območja evra.

O paktu stabilnosti bomo v prihodnje še veliko poslušali, pomeni pa poleg monetarne unije uvedbo fiskalne unije in za članice evra predstavlja strožji nadzor proračunov.( kdor ne bo v določenem roku zadostil predpisanim pogojem, bo kaznovan ali celo izključen iz območja evra).

EU (vsaj njen evro del) gre torej v smeri večje centralizacije.

Smo imeli srečo (ali ''srečo'', kakor vzameš), da smo ravno še uspeli pred recesijo dobit €, sedaj ga po moje še dooolgo nobena članica ne bo. Že za Estonijo sem se čudil, da ga je dobila 1. januarja, mogoče ker so začeli s vsemi aktivnostmi preden je recesija udarila. Bo pa to zagotovo pomenilo evropo dveh hitrosti, upam samo, da bomo vsaj na račun € v hitrejšem razredu.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Estonija se je po lizbonskih kazalcih celo najbolje odrezala.
Verjetno zaradi tega, ker je zadnja pristopila in je še vse po zahtevanih "reglcih", stare članice so se pa medtem že nekoliko razpustile, ene bolj, druge manj.

Ti reglci se bodo po novem bolj redno preverjali in sankcionirali.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:Čudno, ravno tisti, ki so imeli največ denarja in žlahtnih kovin na sebi, so najbolj najebali. Kot vedno se bo vse vrtelo okoli denarja in ostalih dragocenosti.

Imaš kak vir, povezavo, karkoli kar potrjuje to tvojo trditev?

Judi, tako kot je nekdo omenil, več ali manj so vse nosili na sebi, ovito okoli pasu ali v torbah, ko so bežali.

A to ti je argument proti zlatu? Da so v času preganjanja Judov nasrkali tisti Judi, ki so imeli zlato. No nasrkali so tudi tisti, ki ga niso imeli.
Procentualno pa zagotovo manj tistih, ki so imeli kaj za podmazat švabe.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.105
464
83
45
dolenska
Če si bl mlad, mal dedka pocukaj za rokav, če ne pa fotra. Na podstrešju, kleti, zidanci,.... se zmerom kak ror najde.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Berem v financah, da noben pri nas ne more več odpreti firme, ker so spet polovičarsko sprejeli zakon, ki naj bi preprečeval stečajnikom, da bi odpirali nove firme. Seveda nimajo kao nobene evidence in posledično, nihče ne more odpreti firme. Wuhu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.339
7.093
113
pri taščici
Ne, lahko jo se vedno vsaka baraba odpre. Tisto izjavo da je ne sme, so samo za rajo ven dali. Tisto da nimajo evidence raja ze ni vec slisala, saj so bolj potiho povedali.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik uuu pravi:
ksz

Hopes for Europe

Po sobotnih črnih napovedih, ko je razmerje euro/dolar padlo na 1,3210 se je danes euro spet pobral in je okoli 1,3390
Evropski borzni indeksi so zrastli za 3-4%

Vse to zaradi "pakta stabilnosti", ki sta ga napovedala Merkel/Sarkozy in ki bo glavna tema bližajočega se srečanja 17 članic območja evra.

O paktu stabilnosti bomo v prihodnje še veliko poslušali, pomeni pa poleg monetarne unije uvedbo fiskalne unije in za članice evra predstavlja strožji nadzor proračunov.( kdor ne bo v določenem roku zadostil predpisanim pogojem, bo kaznovan ali celo izključen iz območja evra).

EU (vsaj njen evro del) gre torej v smeri večje centralizacije.

Smo imeli srečo (ali ''srečo'', kakor vzameš), da smo ravno še uspeli pred recesijo dobit €, sedaj ga po moje še dooolgo nobena članica ne bo. Že za Estonijo sem se čudil, da ga je dobila 1. januarja, mogoče ker so začeli s vsemi aktivnostmi preden je recesija udarila. Bo pa to zagotovo pomenilo evropo dveh hitrosti, upam samo, da bomo vsaj na račun € v hitrejšem razredu.

Estonija je dokaj napredna država. Talin se zelo lepo razvija, vsak dan pa se tja steče truma Fincev in Švedov, ki pridejo zapravljati, predvsem alkohol itd. Pa mislim, da je ena izmed najbolj naprednih držav, kar se tiče uporabe interneta itd. Stari del mest je zelo lep in vzdrževan. Ponoči velja biti previden, je še vedno dosti zajebancev zunaj.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:Čudno, ravno tisti, ki so imeli največ denarja in žlahtnih kovin na sebi, so najbolj najebali. Kot vedno se bo vse vrtelo okoli denarja in ostalih dragocenosti.

Imaš kak vir, povezavo, karkoli kar potrjuje to tvojo trditev?

Judi, tako kot je nekdo omenil, več ali manj so vse nosili na sebi, ovito okoli pasu ali v torbah, ko so bežali.

A to ti je argument proti zlatu? Da so v času preganjanja Judov nasrkali tisti Judi, ki so imeli zlato. No nasrkali so tudi tisti, ki ga niso imeli.
Procentualno pa zagotovo manj tistih, ki so imeli kaj za podmazat švabe.

Ne, jaz nisem proti žlahtnim kovinam, preberi si moje poste za nazaj. Jaz se proti temu, da se ga drži doma, podpiram, da se najde varni prostor na razpršenih lokacijah, najbolj kakšen sef, ki ni v banki.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Citat:
Ne, jaz nisem proti žlahtnim kovinam, preberi si moje poste za nazaj. Jaz se proti temu, da se ga drži doma, podpiram, da se najde varni prostor na razpršenih lokacijah, najbolj kakšen sef, ki ni v banki.

Samo pravim, da imaš slab argument. S kakim zlatnikom v žepu ti ne more biti slabše kot ostalim v isti situaciji, kvečjemu bolje. Jasno pa je, da ga ni treba nalimati na čelo ali imeti majico z napisom IMAM ZLATO.