EVRO

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.468
2.449
113
Dobro razumem ampak v tej tvoji zgodbi mi nekaj ni jasno, zakaj bi človek trenutno imel na banki nevem npr. 100-150k € če ima namen jan-feb kupit stanovanje in se hkrati boji kako bo takrat z dvigi? Zakaj enostano potem denarja ne dvigneš, kaj se bojiš da te bo v mescu dni požrla inflacija ?
smile-1.gif
Ne razumem...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Moje osebno mnenje. Že zaradi tega, ker sem v najboljših letih svoje prihranke raje zaupal banki namesto raznim skladom, ki so rasli po 30-50% letno. No, posledica je, da imam od vseh kolegov in žlahtnikov, ki so metali denarje v razne zadeve, daleč največ prišparanega.

Strokovnjakov s področja ekonomije glede na njihov fiasko napovedi trenutne finančne krize ni. Me prav zanima, zakaj bi nekdo vedel, katera je varna valuta, po drugi strani pa prej ni vedel, da nonstop kreditiranje ne bo moglo laufati v nedogled. Pač moje mnenje.

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
ksz

Ponoči je bila pozornost celega sveta usmerjena v sestanek članic EU v Bruslju, po ocenah nekaterih, enega pomembnejših dogodkov v zadnjih letih.

Doseženi sporazum med 23 članicami EU (od tega vseh 17 članic evro območja) za večjo fiskalno integracijo bo pomembno vplival tudi na prihodnost Evra.
Glede na podpisani sporazum, se za prihodnost Evra ni bati.

Angleži so v svojem (tradicionalnem) evroskepticizmu ostali praktično sami in od tam danes že prihajajo prvi odzivi o "nelagodnih" občutkih "izoliranosti" otočanov.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Dobro razumem ampak v tej tvoji zgodbi mi nekaj ni jasno, zakaj bi človek trenutno imel na banki nevem npr. 100-150k € če ima namen jan-feb kupit stanovanje in se hkrati boji kako bo takrat z dvigi? Zakaj enostano potem denarja ne dvigneš, kaj se bojiš da te bo v mescu dni požrla inflacija ?
smile-1.gif
Ne razumem...

Hmm, če bi imel toliko, bi sedaj sedel v sedežni v dnevni novega trosobnega stanovanja.

Žal v teh nekaj letih delovne dobe, nisem uspel priti na ta znesek.
grin1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.468
2.449
113
Čakaj čakaj, praviš da boš KMALU kupil oz. takoj po novem letu oz. jan-feb. če sem si prav zapomnil! Zato sem hotel rečt bilo koliko imaš pač dvigni če se bojiš da gre banka v maloro oz. da zmanjka cekinov
smile-1.gif
Samo to!

uuu

Fizikalc
19. jun 2010
1.766
14
38
Nič novega, Angleži so "stari znanci" in (plačani?) rušilci Evropske Unije.

Najbolje, da se kar priključijo ZDA kot 51. država, če jih bodo američani seveda sploh še obrajtali, zaradi izgubljanja vpliva v EU zanje ne bodo več koristni.
Francozi in Nemci se namreč vedno pogosteje o pomembnih zadevah dogovarjajo brez Angležev, kar jim gre zelo v nos.
Zadnji Euro pakt jih je pa še posebej osamil ..

V današnjem članku v Delu so dobro opisani:
Angleški in kontinentalni zajtrk

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
smile-1.gif
Ne razumem...

Hmm, če bi imel toliko, bi sedaj sedel v sedežni v dnevni novega trosobnega stanovanja.

Žal v teh nekaj letih delovne dobe, nisem uspel priti na ta znesek.
grin1.gif

Kakšna je možnost, da sploh kaj padejo stanovanja
confused-1.gif

Jst sledim že par let pa sem že obupal skoraj.
crazy1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.339
7.092
113
pri taščici
Cene stanovanj so previsoke. Ali bodo morale past, ce pa bodo ostale, pa bodo stanovanja se dolgo neprodana. Lahko ppa se bodo prodala za tako ceno kot so sedaj, samo bo placa nekajkratt visja (inflacija).
Da pa bo familija dala 500 plac (placa 500E) za neko spodobno zivljenja vredno stanovanje v lj se mi zdi pa prevec. Pa tudi ce jih da 250 (kao povprecna placa) se mi zdi veliko.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.514
5.709
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Cene stanovanj so previsoke. Ali bodo morale past, ce pa bodo ostale, pa bodo stanovanja se dolgo neprodana.

A ne napoveduje Zoky neko cenitev stanovanj prihodnje leto in urejanja trga nepremičnin
sprasujem se.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Cene stanovanj so previsoke. Ali bodo morale past, ce pa bodo ostale, pa bodo stanovanja se dolgo neprodana.

A ne napoveduje Zoky neko cenitev stanovanj prihodnje leto in urejanja trga nepremičnin
sprasujem se.gif

Zoky je marsikaj obljubu... http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/286794

S tem , da tu not še kriza ni vračunana. Mandata je pa konec.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.781
6.555
113
KSZ

Današnje napovedane spremembe Standard & Poor: Francija in Avstrija iz AAA na AA+.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.395
1.261
113
A si volil evropske poslance? Si. Ti potrdijo člane evropske komisije, predlaga jih Svet evrope + presednik komisije (ki ga tudi predlaga svet evrope in potrdi evropski parlament). In ker so v sevtu evrope tudi ljudje, ki jih vilimo (šefi vlad članivc), težko rečeš, "niso bila izvoljena s streni ljudi".
Poleg tega: evropski komisar je precej strokovna funkcija, neposredne volitve bi bile tu neumnost ...
PS: Barroso je, kar se mene tiče, bedak. Kdo je pa Barosso, pa ne vem.