Eurobasket 2013

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Mirza ni več odrival sploh, Vidmar ni imel dneva. Tu je velik problem tega poraza. Največji je pa neigra Nebojše, kateri sem se čudil prvi dve menjavi Gogija z Lakovičem, potem sem se pa nehal živcirat.

Ne smem pa pozabit pohvalit Jako Blažiča, ki je končno odigral vrhunsko.
zmaga.gif
Tudi Lorbek je bil kot vedno tih, skrit ampak pomemben člen.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Kaj je dans Božo počel z menjavami, ne bom nikdar razumel.
Najhitrejše 3 igralce je pustil zunaj. Z. Dragiča 2 in pol 3/4, Muriča 2,3,4 četrtino, najboljšega obrambnega prvenstva (za mene), ki bi se znesel nad Parkerjem, je pa dal igrat 1,79 sekunde.

Upam na kak sočen komentar NigelM-a glede tega.

Tekme nisem gledal, ker sem v tujini.
Meni že statistika in play-by-play pove kako so igrali. Dragič opre tekmo z zgrešeno trojko. A se spomnite kaj sem napisal glede začenjanja tekem z metanjem trojk pri tekmi z Grčijo. Tako se košarka pač ne igra. Nachbar je šele proti koncu polčasa zadel prvo, prej 12 zgrešenih.

Košarka je igra, kjer se igra pod koš, met od daleč je šele druga ali tretja opcija v napadu, saj ni neka huda znanost. Kdor je gledal tekmo Srbija-Francija si je to lahko dobro ogledal.

Upam, da je sedaj vsem jasno, da je zavaljeni gobezdač navaden šalabajzer. Če jim je na KZS ostalo še kaj ponosa, Maljkoviæa jutri na klopi ne sme biti več. Po prvenstvu pa je treba spucati kompletno KZS z Avanzom in Remsom na čelu in Predinom kot dvornim "sladateljem". Toliko že poznam razmere...

Prav slabe volje sem, ker se je izkazalo, da sem imel prav...
frown-1.gif

Upam, da se nam uspe uvrstiti na svetovno prvenstvo, za kar bo jutri treba premagati Srbe, a se bojim, da bo Ivkoviæ našolal vrečo sala. Če fantje jutri uspejo premagati Srbijo, bo zame to uspeh skroraj enakovreden medalji in fantom vse oprostim, Maljkoviæu pač ne.
Ker če Srbov ne premagajo, odloča tekma za sedmo mesto...

Ne pozabite, na svetovno se uvrsti 6 ekip iz Evrope + Španija. Ne računajmo na 4 povabila, ta so rezervirana za velike države: Nemčija, Rusija, Grčija, Kitajska

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Citat:
Uporabnik Rambo013 pravi:
Igralcem tudi jaz ne oporekam, Božo pa meni ni bil všeč že na prejšnjem prvenstvu, pa tudi sedaj se ni nič spremenil. Njegovo angažiranje mi že takrat ni bilo všeč in mi tudi nikoli ne bo. Njegove poteze bi se dalo komentirat v nedogled, ampak nima smisla...

Kaj je Maljkoviæ kriv za Lakovičeve, Begiæeve in Dragiæeve idiotarije?

Edino, ka rmu je moč očitati, da ne kliče time outa ob pravem času, ter da bi lahko Joksa več igral danes.

Vse.
Ker ni postavil sistema in dopušča, da se napada z individualnimi akcijami. Do sedaj smo na prvenstu odigrali 2,5 tekme dobro - vse ostalo ni bilo podobno ekipni igri, kar košarka je.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.778
1.594
113
Emona / Carnium
Baje je bil dogovor, da hitro zaključujejo akcije. Ok, samo meni se zdi, da jih na to ni pripravil, ker hitro zaključiti ne pomeni solirati na silo in še manj pa na silo metati z razdalje in iz neizdelanih situacij.
Poden. Francozi so bili danes zelo premagljivi, mi pa smo imeli preveč opravka sami s sabo (beri: polno napak v pripravi taktike in tudi menjavah).

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ksz....

Maljkoviæ je spet dokazal da je trener za 1 sezono.razen uspeha z jugoplastiko kjer je imel v ekipi Kukoča in Rađo ni pokazal nič.
zakaj joksimoviæ ni igral na Parkerju se sprašujemo vsi ki imamo vsaj malo znanja o košarki.da nam manjka center sem povedal že pred prvenstvom.Begiæ je Kekec.tip se boji pod obročem kot mali otrok.največkrat mu težave povzroča tabla ko se vanjo zaleti z žogo.Jaka?pač je prestar vendar glede na izkušnje bi pričakoval več pameti prav tako od Bokija-ampak ok on je vsaj kaj zadel.Murič danes fantastičen na začetku v obrambi.zakaj je odsedel na klopi???mlajši dragič odigral pričakovano.Blažič-pa piæka ti materna usrana najboljši strelec v ekipi pa se boji lastne sence.včasih deluje skoraj nezainteresirano na igrišču,da bi imel energijo Zokija bi bil lahko v NBA.Gogi je pač pregorel v želji.Nimam mu kaj zameriti danes.je probaval verjetno tudi po navodilih trenerja.je kazal konstatno formo.tu se vidi zakaj igra vidno vlogo v NBA ostali pa pač matrajo žogo v drugorazrednih klubih.Lorbek me je presenetil.Nisem pričakoval toliko pik od njega.še enkrat zakaj Joksimoviæ ni igral obrambe na parkerju???E moj Božo,Zdovc je zate profesor.Pa še nekaj za navijače muhe enodnevnice ki navijate samo takrat ko je nekaj in.Spelte se takih ne rabmo.2mio nas je pa igramo lepo košarko ki bi jo veliko večje države s par 10 mio prebivalci rade igrale pa lahko o tem samo sanjajo.Kaj sem pomislil na tem prvenstvu.spomnil sem se Dražena,Divca,Paspalja,Kukoča,Rađe,Zdovca...vse države bivše Juge so imele predstavnika na tem prvenstvu.Španci bi v finalu puhnil za 15 točk v primeru da se vrnemo v stare cajte.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
V glavnem, bila je zamujena izjemna šansa, da enkrat gremo čez meje zmožnosti in pridemo do medalje.

Vprašanje, kdaj bo naslednja, čez 2 leti zagotovo ne.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
čez 2 leti bomo še slabši.hudič je ker ne vidim mladih igralcev ki bi igro nosili naprej.je pa dejstvo da smo imeli po imenu že boljšo repko pa slabši rezultat

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
ksz...
Ok, Maljkovič naj dokonča to prvenstvo, naj nas popelje na SP, potem pa ADIJO! Do zadnjega sem upal, da ima za bregom kakšno presenečenje, ampak njegovo vodenje tekme je bila totalna katastrofa! Kot je že eden prej napisal, bi vsak z vsaj nekim osnovnim znanjem košarke tekmo vodil bolje. Držanje na klopi Joksimoviča, ki bi MORAL nujno poskusiti z zaustavljanjem Parkerja, tudi za ceno osebnih napak, da ni niti za minuto ponudil možnosti Slokarju, če že drugim ni šlo, navodilom, naj igrajo na prodore itd... Pa človek, ne moreš celo tekmo riniti z glavo skozi zid!!!
Z druge strani, neverjetno slabo metanje trojk, res ne razumem tega....
crazy1.gif

Gledalci? Nič posebnega, itak je jasno, da za vse tekme reprezentance, kjer naj bi naši navduševali, pa naj se gre pri tem za bilo kateri šport, dobijo(ali celo kupijo) gledališki igralci. Ne rečem, da v dvorani ni bilo tudi pravih navijačev, ampak precej je bilo samo udeležencev spektakla, ki bi se v primeru slovenske zmage jutri hvalili, kako so navijali! In takih imam poln kur.ac, saj zaradi njih vstopnic ne moremo dobiti pravi navijači, ki za njih navijamo v dobrem in slabem!!!

P.S.: Velja tudi za nekatere alteraše!

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Kje boš pa videl mlade igralce, če pa se raje uvaža (Olimpija) iz Juga in še kje in se razvija tujce na račun domačih igralcev.

A se še kdo spominja Mirze Sarajlije "velikega upa slovenske košare" (by Vilfan). Tip se je pač malo hitreje razvil, pri 16 je imel postavo 18-19 letnika in jasno je raztural. Kje je danes? Koliko slovenskih fantov, ki se v provprečju razvijejo malo kasneje mu je moralo odstopiti prostor?

Njega dni je Olimpijo treniral neki Mičiæ - fant je imel edino kvaliteto, da je imel pri 17-ih nekaj čez dva metra, sicer pa čisti štor. Posodili so ga Loki in moral je igrati, tedanji mladinci pa so lahko spremljali iz tribune. Lani je Loka padla v 2. ligo domačega podmladka praktično ni...
In to ni edini primer.

Njega dni je Olimpija v mladinsko ekipo Medvod poslala dva tujca. Riti kakor so, so jih seveda po navodilih iz Olimpije forsirali. Enkrat je enega trener na treningu malo nahrulil naj se zmiga (sicer sta trenirala tudi z Olimpijinimi mladinci), pa mu je odvrnil, da je on "došao da igra" - in je. Domačini pa so lahko greli klop. Lani so se Medvode komaj obdržale v 3. ligi, iz tiste generacije ni nobenega igralca več.

Raje učimo 19-letnega Finca, kot da bi forsirali mlade Slovence z voljo do igranja. Vem, da se višine ne da trenirat, a vendar... - ampak talentiranih igralcev Salinove postave, ki so pripravljeni delati imamo pa v Sloveniji dovolj.
Bebci (vsa čast izjemam, še posebej Pipanu - btw "naredil" je G. Dragiča) v mladinskih ligah (U18, U16, U14) raje dajejo prednost velikim nerodam, kot pridnim fantom, ki se potegnejo kasneje. Kratkoročno rezultat je, dolgoročno pa neroda ostane neroda, tisti Slovenec, ki pa se je potegnil kasneje, je pa ostal brez minutaže v pomembnil letih razvoja - tega pa se ne da nadoknaditi. Poglejte Vidmarja; odličen igralec glede na košarkaško zgodovino, a rešuje ga moč...

In tako ostajamo brez podmladka, še tistih neka igralcev, ki jih imamo, pa prepustimo šalabajzerju.
Če se spomnim samo koliko gnojnice je bilo polite po Pipanu (zaradi enega samega kiksa priti Grčiji) ali Bečiroviču zaradi "neuspeha" v Turčijo (od četrtfinala naprej smo tri izgubili)...
Zavaljenega prasca se pa še kar gleda...

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Car pravi:
ksz...
... da ni niti za minuto ponudil možnosti Slokarju, ...!

Tega tudi sam ne razumem. Ne mislim za to tekmo, ampak na splošno. Tisto kar sem videl, Slokar sploh ni odigral slabo, ampak Maljkoviæ mu iz meni neznanega razloga ne zaupa. Mnogo bolje bi ga lahko uporabil (tako kot ga je proti Španiji)

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik shift pravi:
čez 2 leti bomo še slabši.hudič je ker ne vidim mladih igralcev ki bi igro nosili naprej.je pa dejstvo da smo imeli po imenu že boljšo repko pa slabši rezultat
ampak še nikoli trenerja, ki bi v eni sezoni pokasiral toliko, kot vsi prejšnji selektorji v 20 letih skupaj...

chancey

Pripravnik
26. apr 2010
460
3
18
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Gledalci? Nič posebnega, itak je jasno, da za vse tekme reprezentance, kjer naj bi naši navduševali, pa naj se gre pri tem za bilo kateri šport, dobijo(ali celo kupijo) gledališki igralci. Ne rečem, da v dvorani ni bilo tudi pravih navijačev, ampak precej je bilo samo udeležencev spektakla, ki bi se v primeru slovenske zmage jutri hvalili, kako so navijali! In takih imam poln kur.ac, saj zaradi njih vstopnic ne moremo dobiti pravi navijači, ki za njih navijamo v dobrem in slabem!!!

Tole se pa čisto strinjam, navijanje je bilo pod nivojem, mogoče 4x slišal: "Mi, Slovenci", ostalo pa bolj kot en pogreb
evil.gif

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
467716-post_slo.gif

IMO je največji problem v klubih: financ nimajo, strokovnost kadra je vprašljiva, trenerjem se j_ebe, če otroci popušijo v šoli itd. In potem končaš s kupom 20-letnih 'talentov', ki so bili nekoč baje NBA material, danes pa je njihov domet 'Šparov turnir trojk'.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Citat:
Uporabnik chancey pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:

Tole se pa čisto strinjam, navijanje je bilo pod nivojem, mogoče 4x slišal: "Mi, Slovenci", ostalo pa bolj kot en pogreb
evil.gif

Žabarji pač...

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Veliko ljudi na tekmi so gledalci in ne navijači. Tako kot pred leti, ko je olimpijo vodil Zdovc je bilo popularno hodit na tekme Olimpije je danes reprezentanca. Seveda pa ti ljudje nimajo pojma o košarki in se pridejo samo pokazat in MMS pošiljat prijatlom kdo je bolj butasto oblečen. Ko je pa kriza na igrišču pa pluvajo v alter stilu.

Drugače so pa Francozi včeraj zmagali že v prvi četrtini. Forsiranje trojk, nobene uporabne podaje na centre (razen ene Vidmarju), čudne odločitve trenerja. Sicer pluvate centra in se čudita zakaj ne igra baletnik Slokar ampak tam spodaj je fajt in Slokar se ga izogiba. Begič in Vidmar pa žoge nista videla. Nista pa centra, ki bi si sama pripravila igro. Napaka vodstva in bekov. To je bila igra 4 prti 5 v napadu.

Upam, da speljejo do svetovnega prvenstva. Obvezno menjava trenerja, ki ga je potrebno pustiti delat na dolgi rok in to v miru. Kakšen Zdovc ali kdo drug od naših trenerjev. Obvezna menjava nekaterih igralcev. Lakovič se bo poslovi (kar se mene tiče še dolgo nebo igralca s takšno pripadnostjo ampak leta so tu), Slokar, Nachbar ni več najmlajši (vendar ne vidim nobenega primernega namesto njega) in jim pustiti, da delajo tudi za ceno kakšne slabše uvrstitve.

SO pa Francozi in Španci pokazali, da rabiš na začetku glih toliko, da prideš skozi in paziti na igralce. Od 1/4 finala pa ni več izgovorov. Primerjava utrujenosti Gogija in Parkerja. Gogi je jokal na koncu (OK malo zaradi nemoči, ker je bil preforsiran fizično kot tudi v glavi), Toni pa še ves poskončen pa je igral 35 min.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
Napake:
LAKOVIČ - žal ga je čas povozil
BOŽO - KATASTROFALNO VODENJE
JOKSA neigranje
pa še kaj bi se našlo.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Parker je tudi igralec, ki je par nivojev nad Gogijem, tako da ne moreš ravno primerjati teh dveh. Da ne izpostavim izkušenj, ki so v takem trenutku vredne več, kot pa znanje, ker itak začne silit ven psiha...

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Gogi je dober, ampak primerjati ga s Parkerjem je, kot da bi primerjal Messija in povprečno polšpico španske lige.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Slokar je dovolj gibljiv, da lahko igra 4 - skupaj z Vidmarjem ali Begiæem. Slokarja na postu (za p&r), Vidmarja pod košem. Še več, Slokar je dovolj gibljiv, da lahko igra 3 (ima tudi met od daleč); zakaj ni poskusil z Vidmarjem, Begičem, Slokarjem in Goranom in Zoranom/Joksimoviæem? Ko gre za nohte, je treba presenetiti z idejami in proti Francozom nam je manjkalo višine. Ali to, ali pa small-ball; enega centra in 4 branilce - ampak treba je poskusiti že na prijateljskih in jih po potrebi izgubiti.
Predvsem pa se tekem ne začenja z meti za tri točke.

Lakovič - zanj nimam žal besede, vem koliko je naredil v preteklosti, ni se sam izbral, ni pogojeval minutaže.
Nachbar - igral po pričakovanju; trojke je sposoben zmetati 10/10, ampak samo vsako drugo polno luno.

Ampak trener ve kaj ima in mora igro temu prilagoditi. Nič ni narobe, če te premaga boljši; hudo narobe je, če ti igra razpade in nam se na prvenstvu to vse prevečkrat zgodi.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Jaz pa ne razumem izgovora o utrujenosti, razen, če so tako slabo pripravljeni, kar se mi zdi čudno za igralca kalibra G. Dragič.
Dejansko ni igral veliko, Parker je igral več tudi na prejšnjih tekmah. Proti Finski je Gogi igral 5 minut, torej od kje ta huda utrujenost? V NBA se špila vsak drug dan ali na vsake 3 dni + potovanja in treningi. Tukaj niso sposobni odigrat tekme, nato igrat čez 2 dni 5 minut in še čez 2 dni igrati celo tekmo? Parker lahko...pa je nasul 27 pik in na koncu izgledal, da lahko teče še en maraton.