Meni včerajšnja tekma hudo smrdi. Toliko napačnih odločitev v vodenju je bilo, da ne more biti drugega kot "zavaravanje protivnika". Nekaj časa so naši igrali celo cono
Nisem je videl na nobeni pripravljalni tekmi, niti na prvenstvu. Potem pa pred četrtfinalno tekmo na tekmi proti Fincem, ki je bila povsem nepomembna. Lepo se je videlo že na začetku tekme, kam pes taco moli. Brata Dragiæ sta grešila zicerje, ki jih drugače ne. Igrali so točno tako, kot se proti Fincem/Latvijcem ne igra. V prvem počasu je lepo zadeval Boki, potem ni več veliko igral. Konkretno minutažo je dobil Lakovič, kar je dobro. Potrebujemo ga za minute, ko je potrebno umiriti igro, ko Gogi potrebuje počitek. Vse napeljuje na to, da je naš strokovni štab po balkansko "lukav" in je ponovno varčeval z energijo nosilcev in se želel ogniti poškodbam. Prvenstvo ima brutalen ritem. Špancem se bo sigurno poznalo, da Gasol nima menjave. Ali bo to v 1/4 ali v 1/2 ali v finalu, to bomo še videli. Pri nas ni nihče preforsiran. Tako da kar se tiče fizike, ne bo izgovorov.
Kako Francoze premagati? Tako kot smo Italijane, Grke v prvem polčasu in Špance. To je bil užitek gledati. In jaz enostavno ne verjamem, da lahko ena ekipa tako niha v igri, če tega ne želi. Proti Poljakom in Fincem je bila igra pravo nasprotje. Ne pozabiš igrati čez noč. Lahko da imajo naši težave z motivacijo, čeprav si polne Stožice tega ne zaslužijo. Zato imam raje Francoze kot Ukrajince. Francozi so vsekakor premagljivi. Ajinca je Begiæa in Vidmarja fino šolal v Stožicah pred prvenstvom. Ampak tudi on nima dostojne zamenjave. Diaw in Pietrus sta oldtimerja, nista več nevarna. Batum je daleč od dobre forme. De Colo tudi ne kaže nekih presežkov. Gelabale zelo niha. Predvsem obrambo igrajo slabo. Kot je Hafnar lepo povedal na Š1 - žoge pod koš in finta. Koš ali osebna, kdaj celo oboje skupaj. Atleti hitro skočijo. Če odigraš nespametno, bo blokada.
Čim manj metov izza črte - atleti gredo hitro v kontro. Z zgrešenimi tricami jim pomagaš, saj se žoga odbije daleč stran od koša. Če bomo igrali po globini in če bodo naši beki prebijali pod koš, nam ne bo hudega. Glede obrambe - Parkerja ni potrebno podvajat, saj je utrujen in konec koncev lahko da 20 pik. Treba je omejiti ostale, predvsem mularijo, ki ne igra veliko, lahko pa zadevajo v serijah izza črte. Če bomo igrali agresivno in si pomagali v obrambi, zapirali pot do koša, bo zadeva enostavna.
Začeti agresivno, odlepit se za 10 pik in tekmo pripeljat do konca. Ne želim scenarija kot proti Grkom, ker potem naši zaspijo. Čeprav Francozi v tem primeru ne bi več grizli tako kot Grki.
Bomo videli, jaz sem 100% optimist.