ksz
Po igri bi rekel, da so med favoriti Srbi in Francozi.
Včeraj sem bil na tekmi (SRB-FRA) - oboji so igrali dobro košarko, Francozi so preveč grešili (malo so jih zyebali tudi sodniki), Srbi pa so bili včeraj praktično nepremagljivi. A Francozi od začetka do konca so igrali pod koš in niso bežali v "reševanje" tekme z neizdelanimi meti trojk. Enako vztrajni so bili v podaljših danes Hrvati - najprej pod koš in šele nato od daleč.
Tisto kar mene pri naših skrbi je panično metanje trojk in individualne akcije, ko se zadeva zaostri - razpad še tisto malo sistema, ki je postavljen. Ne glede na navdušujočo predstavo proti Grčiji, bi jaz G. Dragiča za ušesa, ker je v prvih dveh napadalnih akcijah proti šel metat trojko. Saj je super ČE gre noter, ampak tako se ne igra. In če ste gledali kako izgubljajo Grki - iz istega razloga; začnejo panicirati in se reševati z meti od daleč. Saj včasih uspe, ampak vse preredko.
In ne pozabimo - ne Italija, ne Grčija proti nam nista poskusili s cono; sicer imajo tudi Francozi na kloipi šalabajzerja, ampak dvomim, da bo pozabil na cono proti Sloveniji.
Glede Špancev: kot je rekel Chao, nimajo zamenjave za Gasola.