Energetska preskrba gospodinjstev

sousis

Guru
16. nov 2019
1.617
1.084
113
ksz

Tisti, ki ste lani šli na Energijo plus, ko je bila super akcija... A se sploh splača zdaj menjat, al imajo vsi ponudniki ceno na tisti "kapici", ki jo je določila vlada in je vseeno?

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.450
6.963
113
Geni imaš do konca leta malo ceneje, če se ne motim, potem je pa vseeno. ta debata bo aktualna spet julija drugo leto. do takrat pa vseeno.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi in sousis

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Bom ostal, edino po priklopu SE pa ne vem kam bom odjadral.
Ta zgodba da s ponudnikom sklenes netmetering in ga po letu 24 ne mores sklenit z drugim ponudnikom je skregano z logiko. Sklenit binmoral z SODO ali pa omogocit prehod med ponudniki. Pod istimi pogoji kot ob priklopu.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Lahlo jih prodajaš po 500, samo če ni kupca jih pač ne boš prodal.

:aplauz:
10 kil 5€
kubik lesa torej 500 €
Fd4swMHWAAEFyYo.jpg

• Haha
Reactions: ales85

erikson

Guru
25. avg 2007
22.661
6.423
113
Politiki so se dogovorili, da moramo zlepa (sami) ali zgrda (redukcije) zmanjšati porabo elektrike za najmanj deset odstotkov.

Ministri držav članic EU, pristojni za energetiko, so na današnjem zasedanju v Bruslju dosegli politični dogovor o ukrepih za soočanje z energetsko draginjo.

Predlog uredbe, o katerem so se dogovorili ministri, tudi slovenski minister za infrastrukturo Bojan Kumer, predvideva obvezno zmanjšanje porabe elektrike za pet odstotkov v času, ko je ta največja. Gre za najmanj deset odstotkov ur največje porabe med 1. decembrom letos in 31. marcem prihodnje leto.

Uredba obenem vsebuje tudi prostovoljno zmanjšanje celotne mesečne porabe elektrike za deset odstotkov glede na povprečno porabo v istem mesecu v zadnjih petih letih. To bo veljalo za obdobje med 1. novembrom in 31. marcem.

Predlog predvideva še omejitev prihodkov energetskih podjetij, ki elektriko proizvajajo s tehnologijami, cenejšimi od plina, na največ 180 evrov na megavatno uro proizvedene elektrike. Med drugim bo to veljalo za obnovljive vire energije, jedrsko energijo in lignit, in sicer do 30. junija 2023, so sporočili iz Sveta EU.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.450
6.963
113
saj geni je šel v pravo smer. dobropis za ne vem koliko, če bo poraba manjša kot lani. višina dobropisa se mi zdi, da niti ni tako majhna, sploh če gre za kako stanovanje - mesečna poraba sigurno. seveda pa izpadejo vsi tisti, ki so letos kupili TČ ali kaj podobnega... Mislim, da je vseeno masa na strani tistih, ki letos niso imeli nekih sprememb, ki bi jim drastično dvigala porabo.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

erikson

Guru
25. avg 2007
22.661
6.423
113
Me prav zanima, če se bodo tudi v tem primeru našli nasprotniki ukrepov (v smislu prižgimo vse luči, naj televizija igra ves dan).

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.450
6.963
113
čisto verjetno in možno da bomo kolesarili za lampe, pa čeprav je cena redukcija. Za Svobodo gre... Bi še Golob videl, kako to zgleda, ko gre folk iz inata pokonc, druge vsebine pa itak ne premore.