Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Pa kaj vseskozi prirejajo te casovnice. Se mi zdi kot da se zelijo odgovorni ven vlect.
....na zahodu nič novega.....
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Pa kaj vseskozi prirejajo te casovnice. Se mi zdi kot da se zelijo odgovorni ven vlect.
Kot sem že napisal par strani nazaj, kako hitro prideš v petek popoldne iz Škofje Loke do blejskega otoka? Ali prideš kaj hitreje, če greš vmes še na Brnik, da se potem lahko pelješ s helikopterjem?Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Po mojem bi morale specialne enote pristati direkt na otoku s helikopterji. Tako se to dela, ko gre za takšno situacijo.
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Takole je časovno potekalo obveščanje in aktivacija:
17.27: Notification of shooting at Utøya to Northern Buskerud Police District.
17.30: Operations Centre in Oslo police received notification of the shooting on Utøya
17.38: Oslo police receiving aid request from Nordre Buskerud Police District
17.52: The first police patrol arrives in the area - must wait for a suitable boat
18.03: Notification that the boat was on its way
18.09: Emergency Squad present on the mainland
18.25: Emergency squad landed on Utøya
18.27: The offender arrested.
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Ti pojma ne veš kako deluje specialna enota. Helikopter specialne enote je neodvisno pripravljen od letališča, prav tako pilot in njegova rezerva in rezerva rezerve. Specialna enota ima time frame v kakšnem času mora odgovoriti na klic in ukaz.
Če imaš vozilo s prednostjo, si lahko hitro na kraju dogajanja.
Potemtakem so za VZROK tega poboja krivi "naši" jugoviči---BIVŠI JUGOSLOVANI?????...Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Odločilen pa je bil napad NATO na Srbijo, ki se je po njegovem mnenju hotela zgolj ubraniti muslimanov. Tako da je stopil v kontakt s srbskim vojnim zločincem in se srečal s skupino, ki naj bi ubranila Evropo pred islamom.
A pobijanje nekristjanov pa te ne moti?Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Se motiš, jaz ne maram tistih kateri pobijajo Kristjane!
Primerjaš se z neandertalcem?Citat:
Uporabnik leibstandarte pravi:
Škoda, da neandertalcev ni več. Bi se bilo zanimivo pogovoriti s kakšnim o prvih vtisih, ko so se na njihovo območje začeli naseljevati prvi anatomsko moderni ljudje. Me prav zanima ali so se tudi med neandertalci znašli posamezniki, ki so ''ubogim'' prišlekom odstopili del svojih lovnih območij, da so se nasitili. Ali pa odstopili kakšno votlino, da so se skrili pred vremenskimi pojavi. Sicer pa, zakaj jim ne bi ponudili vega tega. Saj jih ni bilo veliko, bili so miroljubni in pripravljeni sprejeti navade in kulturo staroselcev. Popolnoma so se bili pripravljeni asimilirati.
Kaj pa če je ta Arabec opustil svojo pogansko vero in pustil pravega Boga v svoje srce?Citat:
Uporabnik suzica pravi:
In potem včeraj zvečer vidim pri dnevniku kako eden norveški model trdi da je tega apokalipstičnega morilca poznal in je jasno povedal da je ta apokalistišči morilec imel za najboljšega prijatelja arabca (beri ARABCA) in stvari se tudi raziskujejo v tej smeri...
Priznam da ne vem, kako hitro ima naša specialna enota dostop do helikopterja. In kako hitro bi na Bledu prišli do čolna.Citat:
Ti pojma ne veš kako deluje specialna enota. Helikopter specialne enote je neodvisno pripravljen od letališča, prav tako pilot in njegova rezerva in rezerva rezerve. Specialna enota ima time frame v kakšnem času mora odgovoriti na klic in ukaz.
Torej naj uvedejo novo pravilo v policiji:Citat:
Uporabnik GoUp pravi:
Kot so otroci razlagali, so staršem policiji, socialnim omrežjim ... lepo razložili stanje že v prvih minutah - da jih šica en nor policist z avtomatskim orožjem.
Da pa se potem tako odreagira, je pa eazy milo rečeno šlampasto. Že res da je bomba eksplodirala v Oslu, vendar mi ne moraš rečt, da imajo samo v glavnem mestu specialce oz. policaje.
Kako pa so na otok prišli? Aja, tu ni bilo vode vmes.Citat:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
aha, to pol spremeni zadevo. samo se vedno so predolgo rabli, da so ukrepali.
90min je abslutno predolg čas za ukrepanje. Ni mi jasno, res ne, ker za primer lahko podam Finsko. Sem bil priča, ko so se na Finskem pretepali Afričani in se obmetavali s kamni ter se tepli s pomočjo palic. Policija je prišla v roku nekaj minut, trije motorji, kible plus terenska vozila ter se zagnali v njih kot v mravlje, brez pardona in spraševanj so jih vrgli na tla ter vklenili. Zraven so imeli tudi avtomatske puške in case of emergency.
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Priznam da ne vem, kako hitro ima naša specialna enota dostop do helikopterja. In kako hitro bi na Bledu prišli do čolna.Citat:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kako pa so na otok prišli? Aja, tu ni bilo vode vmes.Citat:
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
aha, to pol spremeni zadevo. samo se vedno so predolgo rabli, da so ukrepali.
90min je abslutno predolg čas za ukrepanje. Ni mi jasno, res ne, ker za primer lahko podam Finsko. Sem bil priča, ko so se na Finskem pretepali Afričani in se obmetavali s kamni ter se tepli s pomočjo palic. Policija je prišla v roku nekaj minut, trije motorji, kible plus terenska vozila ter se zagnali v njih kot v mravlje, brez pardona in spraševanj so jih vrgli na tla ter vklenili. Zraven so imeli tudi avtomatske puške in case of emergency.
Pa noben ni streljal.
Se strinjam z "po bitki je lahko biti general".
Nekako imam občutek, da bi se obrnili na gasilce PGD Bled (ki imajo tudi Hovercraft).Citat:
Upam, da hitreje kot norveška policija.Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Priznam da ne vem, kako hitro ima naša specialna enota dostop do helikopterja. In kako hitro bi na Bledu prišli do čolna.
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Kot sem že napisal par strani nazaj, kako hitro prideš v petek popoldne iz Škofje Loke do blejskega otoka? Ali prideš kaj hitreje, če greš vmes še na Brnik, da se potem lahko pelješ s helikopterjem?Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Po mojem bi morale specialne enote pristati direkt na otoku s helikopterji. Tako se to dela, ko gre za takšno situacijo.
Tik, tak, tik, tak, ...