Eksplozija v Oslu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
@Suzi, nekaj klikat gumba desno, ker se mi ne da mailov brisat.

Ne gre pa ne gre a
hysterical-1.gif

Če ne bi bil dehidriran, bi nas ziher že hoblal.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.586
5.171
113
Ali ne vidiš, da sam papež stoji malo desno od centra?
Indoktriniranec kot si ti in Jernej, bo videl marsikaj, samo da potrdi svojo teorijo.

Sicer pa ne temo, v medijih se je sedaj pojavilo, da sta strelca bila mogoče dva. Še za dva je tak krvavi "izplen" in tak dolg odzivni čas policije neverjeten. Da se pri Norvežanih ni zgodilo kako oboroženo medstrankarsko obračunavanje na otrocih?

alcyx

Fizikalc
19. jul 2007
2.091
0
36
Bizeljsko
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
no, pri 18 ni prav nič zgodnje, spomni se titovih pionirčkov, komaj si prišel v šolo, že si bil deležen indoktrinacije pod komando rdečih psihopatov...

Pri katolibanstvu te že pri rojstvu vzamejo v sekto

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik alexx_ pravi:
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:

jaz ne posplošujem, posplošuješ ti

Dejanja skrajnežev posplošuješ na vse verujoče, vseh ver.
Ti izenačuješ vse vernike, jaz ne izenačujem vseh ateistov! Jaz v stališčih ateistov ne iščem "pravega vzroka", tako kot ti v stališču verujočega najdeš "pravi vzrok" tega stališče.

In nisem jaz tisti, ki trdi, da verniki ne morejo biti relevantni sogovorniki, ker da niso zdravorazumske osebe (kar itak z ničemer ne dokažeš). Od stališča, da se z nekom ni vredno pogovarjati, do stališča, da taka oseba nima pravice do življenja pa ni več daleč.

Kje pa jaz tebi, ali kateremukoli drugemu ateistu, kakorkoli odrekam, da ne veruješ? Nikjer, nikoli. Tudi nikjer nikoli ne "dokazujem" obstoja Boga, ker je nekaj takega nemogoče dokazati, saj gre že po definiciji za vero. Edino kar tukaj branim je pljuvanje po vseh vernikih vseh ver(!) zaradi enega hudo neuravnovešenaga množičnega morilca, ki se je samooklical(!) za kristjana.
Če pa je bistvo tvojega ateizma pljuvanje po verujočih, ja v tem primeru tvojemu ateizmu ne morem dati prav. Če že zaradu drugega ne, zaradi tega, ker ima pljuvanje po verujočih z ateizmom ravno toliko zveze, kot jo ima včerajšnji morilski pohod s krščanstvom.

mojster, takoj ko kdo kritizira tebi priljubljeno versko organizacijo (ponavadi s tehtnim razlogom), skocis gor in zacnes pljuvat kako nimamo pojma. in tud po drugih verah, daj malo si preberi svoje poste kdaj. ce pa ni direktno pluvanje, je pa vsaj podcenjujoc odnos, ki se ga da razbrat.
Verjetno to lahko podkrepiš s kakšnim linkom? Kdaj in kje sem pljuval po ateistih? Kdaj in kje sem pljuval po pripadnikih drugih ver? Daj en link, kjer po tvojem mnenju izražam podcenjujoč odnos.

Citat:
in ja, mogoce posplosujem, ampak posplosujem z razlogom, vsaj dokler ne bom srecal strpnega vernika. te srece se nisem imel. in to da se z nekom ne pogovarjam, karikiram halo (spet si vzel dobesedno, kar je ocitno navada pri vernikih
evil.gif
).

daj nekaj mi povej, vstavi namesto boga enorogega konja, namesto jezusa dobro vilo. zamenjaj samo v imenu in si predstavljaj da ti taksna oseba pridiga. bi ga jemal resno? no, meni bog in jezus pomenita enako kot enorog in dobra vila. in bozicek. zdaj razumes kaj hocem povedat s tem?
Posploševanje samo po sebi je temeljna napaka, ki jo delaš. Seveda se pogovarjaš, saj se pogovarjaš tudi z menoj, vprašanje pa je, ali o mojih besedah resno razmisliš, ali jih že vnapej zavrneš, ker pač prihajajo o vernika.
In kje ti jaz kaj pridigam? Kje in kdaj sem te kakorkoli žele spreobrniti? Imaš vso pravico do svojega odnosa do Jezusa, Boga itd. Tiga ti ne oporekam, niti se iz tega ne norčujem. Ti si tisti, ki se norčuješ iz moje vere, kar je navsezadnje zopet tvoja pravica. Zadeva pa nastane problematična, ko začneš trditi, da verniki nismo zdravorazumske osebe, da ne moremo biti relevantni sogovorniki in nam vnaprej jemlješ pravico do lastnega stališča.
Sedaj namesto "verniki" vstavi "homoseksualci", "Judje", "čifurji", "osebe z joškami v avatarju" in morda boš spoznal skrajnost in nestrpnost tovrstnih stališč.
Kljub tvojemu odnosu do verujočih ni nobenega razloga, da bi moral kdorkoli od verujočih biti soodgovoren za ravnanje včerajšnjega morilca samo zato, ker se je morilec oklical za vernika. Kaj pa igralci WOW-a, ali so oni tusi sokrivi?

Citat:
in kje jaz tebi oz. kateremu koli verniku odrekam vero? hm?
Tega nikjer ne trdim. Ti trdiš, da "napadam drugačna stalčišča" pa tega ne moreš dokazati.

Citat:
in ja, vcerajsni pohodo je imel s krscanstvom vec veze, kot si upas priznat. pa ceprav je bil zgolj posledica bolnega uma. vendar ta um so podzgali med drugim tudi krscanski nauki.
No, potem pa prosim na plano s povezavami med krščanstvom in včerajšnjo morijo.

Citat:
in se nekaj, nimam popolnoma nic proti osebi, ki v stiski moli k bogu, osebno se mi to zdi nekaj povsem naravnega (celo obstaja mehanizem, ki bi ga znal Jernej razlozit). imam pa proti katolibanom, skrajnim muslimanom, itd., itd. in njihovim idejam. btw, pa mogoce si spregledal, v svojih postih pisem o tistih, ki slepo sledijo svojim pastirjem, si mi quotal, lahko preberes. ceprav po moje, ce si vernik, potem moras verjeti vse, ker je vse bozja beseda, ker da verjames samo tiste stvari ki ti pasejo, kak smisel ima pol taksna vera? zveni nekak hipokritsko, a ne?
To samo kaže, da govoriš o stvareh, ki jih popolnoma nič ne poznaš. Ne vsi vernike, ne kristjani, ne katoličani nismo monoliten blok, ki pustimo drugim, da misli namesto nas. Tvoji predsodki do verujočih so sicer lahko taki, vendar temu niti slučajno ni tako.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.220
11.145
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:

Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
In že spet je treba ubogim na duhu pojasnjevati, da ta uboga ovčica skoraj zagotovo ni pripadnica rimokatoliške cerkve.
stupid-1.gif

MOssero tip se je rodil v družino v protestantski veri in nato prešel v katoliško, ker se mu je zdela protestantska cerkev preveč liberalna. Tko da nehi že težit da ne vemo da je bil katolik ok? Ker dejstvo je da je bil katolik in rasist. IN nehite si bruke delat. Najprej obtožit muslimane za brezveze potem pa hitr trdit da on ni katolik. Vedno znova se zmotite.

Če je to res, se posipam s pepelom. Tega še nikjer nisem zasledil, povsod je pisalo, da je kristjan, kar lahko pomeni karkoli.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
No, doktorja znanosti, ki se je po končanem doktoratu odločil, da bo vse skupaj še malo "začinil" s katolibansko zablodo, bi pa res z veseljem spoznal.

Grem stavit, da je zadaj neka širša zgodba in ni vse fine&dandy v smislu šit... tole dolgotrajno iskanje Higgsovega bozona mi gre že pošteno na živce; bom raje začel verjeti v bo... zobno miško.

Morda doktorat iz teologije?
hysterical-1.gif

Sicer pa glede predstavitve omenjenih ljudi - sure.

Daj no, definiraj že enkrat neologizem "katoliban".

I

Izbrisan uporabnik #488

Ampak mene si pa moral "okregati" ?
evil.gif

Začelo se je z muslimani, no eto kam zdaj prihaja zadeva, da je mogoče imel pomagača, ki je bil preoblečem v duhovnika? (to zadnje sem jaz dodal).

I

Izbrisan uporabnik #488

Vprašaj Stresa, tudi on uporablja ta izraz. Gre pa seveda za militantnega, radikalnega katolika, kristjana.

Kar splošen izraz za takšnega verskega nestrpneža. Saj vidiš da je izpeljanka iz talibana, to pa menda veš...

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
No ja, še bolj so izpirjeni tisti "verniki", ki se izdajajo za pridne kristjane, po drugi strani pa ne verjamejo v vsako črko Svetega pisma ipd., ker pravljica itak ne ustreza dejanskemu stanju in jo razlagajo po svoje ter po trenutnih potrebah in stanju civilizacije.
Se strinjam. Nič drugače ni pri veri kot povsod drugod - tisti, ki so jih najbolj polna usta samohvale, so ponavadi najhujši primerki. Kdor je našel pravi point verovanja, se s tem ponavadi niti najmanj ne hvali in sledi svoji veri na svoj način, brez pompa in pranja možganov drugim. Ampak to je že druga tema.

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Glede tega vprašanja gre zagotovo za pomanjkanje inteligence, čeprav na drugih področjih lahko osebek povsem normalno in trezno razmišlja.
Tu pa se ne strinjam. A je torej pomanjkanje inteligence to, če človek ugotovi, da ga recimo sledenje "verskemu prepričanju", da se splača delati dobro (to zdaj krepko posplošujem) dela mirnejšega, srečnejšega? Torej ali si neumen, če sicer res zganjaš otročarije, ki pa ti po drugi strani nudijo nekaj, česar drugje ne najdeš, hkrati pa s tem nikomur ne škodiš? Ne govorim o malikovanju nekoga/nečesa, gre samo za to, da obstaja verovanje v "idejo dobrega". In eni to pač najdejo v določeni religiji. Dokler ostane pri pozitivnistični naravnanosti verovanja, mi na kraj pameti ne pade, da bom nekoga označil na neumnega. Če pa bo pričel prodajati teorije o tem, kako se bo njegov odrešenik jutri pokazal za hribom, pa je druga pesem. Tu pa so ponavadi že kakšni neverski vzgibi zadaj (beri denar).

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Tu se spet vidi strahotna škodljivost religije, ki NE DOVOLI, da bi se o določenih vprašanjih razumsko spraševalo in razmišljalo in to je bistvo te celotne zadeve.
No ja, glede na to, da je večini smisel religije ravno v tem, da jim ponuja odgovore na njihova vprašanja, bi bilo nekoliko nelogično, da se ravno slednja, torej vir odgovorov, prične zapletati v analize in postavljanje novih vprašanj.
smile-1.gif

Se pa absolutno strinjam, da so bolj ali manj vse religije nedorasle času in sodobnim vprašanjem. So včasih kar nerazumno toge in starokopitne, kar jih posledično dela tudi zaostale, to pa v praksi pomeni nerazgledanost in neumnost. Stavijo pač na karto, da če so preživele več kot 1000 let, bodo pa kar še enkrat toliko. Ni nujno, da res. O new age religijah na tem mestu ne bi, ker tam bi se pa še meni znalo zapisati, da žalijo človekovo inteligenco.
smile-1.gif

Trdim pa, da bi ravno danes bile "zdave" religije več kot potrebne. Dobesedno izgubljenih ovc je kritično preveč. In četudi bi bila religija tista, ki jim vsaj uspe dopovedati, da krasti ni zaželjeno in da je človeško življenje sveto, bi bilo opravljeno ogroooomno delo. To, da je nekomu nekaj preveč sveto, ni dobro, sem pa prepričan, da tudi to, da nekomu ni nič sveto, ni znak ničesar dobrega.

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Problem pa nastane, ko nekdo začne mešati religijo v vse pore življenja, rezultat pa je znan...
Spet se strinjam. Je pa tudi to splošna človeška napaka - ko se izgubi ločnica med navideznim in realnim, so problemi vedno na sporedu. In je tudi jasno, da mora biti jasno določena meja med vero in državo.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.220
11.145
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Oh please, ne me imeti za neumnega. V vero spreobrnjeni ateisti so one-in-a-million. Oziroma je zadaj zagotovo neka izjemno stresna situacija.
Če ti jih samo jaz predstavim kakšnih 5, ki so naredili točno to, pa ni bilo zadaj nobene stresne situacije, se boš naposled le ugriznil v jezik ali bo ostalo pri tem, da si neumen, kot si zapisal? Toliko bolj, ker je med njimi celo doktor znanosti, če se že ravno na inteligenco izgovarjaš.
Dejansko ne razumem tvoje vneme glede na odpor, ki ga čutiš do vere.

Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Noben normalen odrasel človek ne bo kar naenkrat rekel - hey, pa dejmo začet verjet v božička, zobno miško in boga.
Itak. Ker ne izpolnjuje tvojih kriterijev normalnosti.
To, kar ti demonstriraš, ni žaljenje verskih čustev, temveč žalitev osebne inteligence ljudi.

No ja, še bolj so izpirjeni tisti "verniki", ki se izdajajo za pridne kristjane, po drugi strani pa ne verjamejo v vsako črko Svetega pisma ipd., ker pravljica itak ne ustreza dejanskemu stanju in jo razlagajo po svoje ter po trenutnih potrebah in stanju civilizacije.

Glede tega vprašanja gre zagotovo za pomanjkanje inteligence, čeprav na drugih področjih lahko osebek povsem normalno in trezno razmišlja.

Tu se spet vidi strahotna škodljivost religije, ki NE DOVOLI, da bi se o določenih vprašanjih razumsko spraševalo in razmišljalo in to je bistvo te celotne zadeve.

Problem pa nastane, ko nekdo začne mešati religijo v vse pore življenja, rezultat pa je znan...

Zdaj vidim, kaj je tvoj problem. Če bi moral jaz dobesedno jemati Sv. pismo, bi me tudi precej stvari motilo.
wink-1.gif
Pa mi na srečo to ni potrebno. Zato tudi nimam problemov s kreacionizmom. Da boš pa ti kot zunanji opazovalec predalčkal vernike po tem, kdo je po tvoje pravi in kdo sme v kaj verovati, je pa spet nekaj novega. Zato te pa moti, ker ne zavračamo odkritij znanosti. Edino tega, da je znanost edina zveličavna in da ima vse odgovore, pač ne podpiramo. Smola, ne.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
No, doktorja znanosti, ki se je po končanem doktoratu odločil, da bo vse skupaj še malo "začinil" s katolibansko zablodo, bi pa res z veseljem spoznal.

Grem stavit, da je zadaj neka širša zgodba in ni vse fine&dandy v smislu šit... tole dolgotrajno iskanje Higgsovega bozona mi gre že pošteno na živce; bom raje začel verjeti v bo... zobno miško.

Morda doktorat iz teologije?
hysterical-1.gif

Sicer pa glede predstavitve omenjenih ljudi - sure.
Ti malo preveč rineš v iskanje nekih neobstoječih znanstvenih odgovorov, spregledaš pa, kaj se ti godi pred očmi.
Ne, ni bila teologija.
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Še med sabo se ne morejo zmeniti, kdo ima "prav", zato pa je toliko sekt.

V bistvu pa ja, če je zadeva škodljiva in nevarna, nas mora država zaščititi in takrat pove v kaj kaj lahko "veruješ".

Z znanostjo nimam problema, moti pa me laž in prevara ter zloraba religij, ki izkoriščajo našo državo in naše ljudi.
To pa je nesprejemljivo.

Naj to izvajajo na Luni s polnoletnimi osebami, ki se za to odločijo polnoletni.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Daj no, definiraj že enkrat neologizem "katoliban".
Hehe, to bi pa rad dočakal.
A ti povem še en absurd? Hipokratova prisega se že v prvem stavku obrne k bogovom, ki naj bodo priča temu, kar bodoči zdravniki prisežejo kasneje. A ni to hecno, ko te torej zdravi zdravnik, ki prezira vse v povezavi z vero, a prisegel je pred bogovi?
smile-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
...
Zdaj vidim, kaj je tvoj problem. Če bi moral jaz dobesedno jemati Sv. pismo, bi me tudi precej stvari motilo.
wink-1.gif
Pa mi na srečo to ni potrebno. Zato tudi nimam problemov s kreacionizmom. Da boš pa ti kot zunanji opazovalec predalčkal vernike po tem, kdo je po tvoje pravi in kdo sme v kaj verovati, je pa spet nekaj novega. Zato te pa moti, ker ne zavračamo odkritij znanosti. Edino tega, da je znanost edina zveličavna in da ima vse odgovore, pač ne podpiramo. Smola, ne.

Imajo pa težavo slepi zagovorniki znanosti, ko jim poveš, da je teorija o evoluciji, tehnično(!), kljub vsem posrednim dokazom, še vedno "samo" teorija.

PS: pa da ne bo kakšne pomote. V Darwina niti slučajno ne dvomim.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

No torej, kdaj mi boš predstavil to skrivnostno osebo?

Ker me resnično zanima, kaj se mora normalnemu človeku premakniti v glavi, da zavrže razumski pogled na svet ter skrivnosti narave in "yet to be discovered by science" nadomesti z zobno miško.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik TRiK pravi:
A ti povem še en absurd? Hipokratova prisega se že v prvem stavku obrne k bogovom, ki naj bodo priča temu, kar bodoči zdravniki prisežejo kasneje. A ni to hecno, ko te torej zdravi zdravnik, ki prezira vse v povezavi z vero, a prisegel je pred bogovi?
smile-1.gif

Simbolizem ni ravno tvoja vrlina, kaj?

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Imajo pa težavo slepi zagovorniki znanosti, ko jim poveš, da je teorija o evoluciji, tehnično(!), kljub vsem posrednim dokazom, še vedno "samo" teorija.

PS: pa da ne bo kakšne pomote. V Darwina niti slučajno ne dvomim.

S tem imajo kvečjemu težave tisti, ki so navajeni absolutnih dogem.

Je pa srce parajoče, da si na koncu še dodal, da ne dvomiš v to teorijo... Verjetno 200 let nazaj ne bi bil tako radodaren. Še RKC se dandanes zaveda, da je zanikanje evolucije že približno na istem nivoju kot zanikanje heliocentrizma. Tudi med laično populacijo. Pač je treba počasi zamenjat ploščo... čez 50 let bo tudi genska terapija način, kako smo lahko še bližje zobni miški.

TRiK

Fizikalc
20. jan 2009
850
22
28
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

No torej, kdaj mi boš predstavil to skrivnostno osebo?

Ker me resnično zanima, kaj se mora normalnemu človeku premakniti v glavi, da zavrže razumski pogled na svet ter skrivnosti narave in "yet to be discovered by science" nadomesti z zobno miško.
Ti raje povej, kaj si pripravljen staviti, češ da je zadaj neka širša, stresna zgodba? Šanse, da priznaš, da morda pa le predaleč ženeš svojo fiksno teorijo, itak ni - kaj izvirnega torej še lahko ponudiš?

Zgodba ni izmišljena - na tvojo veliko žalost. Bi pa rekel, da ni človek prav nič bolj neumen, kot je bil prej. Po njegovih besedah mu je "fajn" - zgleda je našel nek svoj mir. Dlje ga v to nisem drezal. Pač njegova stvar, do mene se obnaša isto kot se je prej, ostalo mi je brezpredmetno.
Če pa ti želiš takšno odločitev človeka prikazati kot primitivno in izkazuje tvojo inteligenčne superiornost nad njegovo - go ahead! Nobelova ti ne uide.

Aja, pa veliko sreče pri čakanju (iskanju?) na "yet to be discovered" odgovor glede skrivnosti narave. Morda ti ga celo rata najti, bomo (pomoje lahko govorim kar v skupnem imenu) zelo veseli zate. Drugi pač vodijo svoje življenje brez iskanja tega odgovora in jih pomirja kaj drugega.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.